Hyppigt stillede spørgsmål til VoLTE 4G-tale og WiFi-opkald

Hyppigt stillede spørgsmål til VoLTE 4G-tale og WiFi-opkald

Her finder du uddybende svar på spørgsmål til VoLTE 4G-tale og WiFi-opkald (VoWiFi).

Her finder du uddybende svar på spørgsmål til VoLTE 4G-tale og WiFi-opkald (VoWiFi).

Spørgsmål og svar


VoLTE 4G-tale er inkluderet i den tale, der er i abonnementet. Er taletiden opbrugt, vil tale over 4G koste det samme som tale over 2G/3G netværket. 

WiFi-opkald (VoWiFi) gælder det samme, hvorefter Telia vil opkræve samme takst for WiFi-opkald, som opkræves for tale over mobilnetværket.

Nej. Både VoLTE 4G-tale og WiFi-opkald virker kun i Danmark. 

Både VoLTE 4G-tale og WiFi-opkald vil være som hvis du ringede fra Danmark til udlandet på en 2G/3G-forbindelse. 

For VoLTE 4G-tale gælder det, at telefonen selv vil vurdere, hvor den får det bedste signal og derefter skifter den selv netværk.

Starter du et WiFi-opkald, vil telefonen søge efter 4G-signal for at fortsætte opkaldet. Hvis 4G-dækningen i området er for dårlig eller ikke eksisterer, vil du få afbrudt dit opkald, såfremt telefonen kun kan finde et 2G/3G signal.
Dette skyldes, at både VoLTE 4G-tale og WiFi-opkald kræver høj datahastighed, hvilket ikke er muligt at få via en 2G/3G-forbindelse.

Modtagerens telefon skal ikke understøtte VoLTE 4G-tale eller WiFi-opkald før du kan benytte teknologien. 

For begge teknologier gælder det, at hvis modtagerens telefon ikke understøtter enten VoLTE 4G-tale eller WiFi-opkald, vil du dog ikke opleve forbedret samtalekvalitet.

Både VoLTE 4G-tale ogWiFi-opkald er inkluderet i alle abonnementer, såfremt din telefonmodel understøtter teknologien. Der kommer løbende nye modeller til, som understøtter VoLTE og VoWiFi hos Telia. Kontakt kundeservice for opdateret information. 

Hvis du starter et opkald over Wi-Fi, vil du kunne bevæge dig ud i et VoLTE/4G-netværk og fortsætte din samtale. Det samme, hvis du starter dit opkald over VoLTE og rykker inden for tæt på din WiFi-forbindelse, fx når du er igang med en samtale og kommer hjem eller ind på arbejde, hvor telefonen automatisk forbinder.

Du kan sagtens sende sms'er under et taleopkald med VoLTE 4G-tale. 

Dette er imidlertid ikke muligt, hvis du er i et område, hvor der kun er WiFi-dækning og du bruger WiFi til opkald, præcis som enhver anden situation, hvor netværksforbindelsen til telefonmasten er dårlig. 

På Android-telefoner vil man kunne se et ikon, der viser om telefonen er på et VoLTE eller VoWiFi-opkald. 

Det er vigtigt, at du har opdateret din telefons styresystem til den nyeste version for at bruge VoLTE eller VoWiFi til dine opkald.

Ikke alle telefonproducenter (på Android) releaser softwareopdateringer på samme tid. Det kan dog også være fordi, at muligheden for 4G-tale eller WiFi-opkald endnu ikke er aktiveret på din telefon. Kontakt kundeservice for mere information om aktivering. 

Kvaliteten af dit opkald via WiFi afhænger af den WiFi-forbindelse du har. Derfor vil det have en betydning, hvis din WiFi-forbindelse er dårlig. 

Nej. Er din telefon tilsluttet WiFi-netværket og er forbindelsen stærkere end mobilnetværket, vil din mobil automatisk vælge dette netværk. Du skal dog være opmærksom på, at nogle WiFi-netværk kan spærre for WiFi-opkald. I disse tilfælde vil telefonen benytte mobil-netværket.

Som udgangspunkt nej. Telefonen er sat op til at skulle foretrække mobilnetværket. Har du dårlig dækning, hvor du er, vil den bruge WiFi i stedet for. På nogle telefoner har du mulighed for at ændre indstillingerne, så WiFi-opkald er foretrukket.