Mere åbenhed på arbejdspladsen

Mere åbenhed på arbejdspladsen

Den store, årligt LGBT-festival ’Copenhagen Pride’ er over os, og det er efterhånden et mangfoldigt tilløbsstykke som både private, LGBT’ere, heteroseksuelle og virksomheder fejrer. Det giver anledning til at sætte fokus på, om ens egen arbejdsplads

 

Ifølge Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner skjuler cirka halvdelen af de danske LGBT+’ere deres identitet for kollegaerne. Deres undersøgelse viser at grunden til at disse 100.000 mennesker skjuler detaljer om deres privatliv for at undgå at blive diskrimineret.

 

 

Diskrimmination på arbejdet

De medarbejdere som forsøger at være åbne om deres identitet oplever desværre:

-          Fordomme og at blive tillagt bestemte maskuline eller feminine træk, som de skal leve op til

-          Modstand fra kollegaer der på grund af medarbejderes seksualitet ikke vil samarbejde

-          Uhensigtsmæssig nysgerrighed og intime spørgsmål

 

Det er oplevelser, som får mange til at skjule deres seksuelle identitet for kollegaerne og leve et dobbeltliv på arbejdet. Det betyder, at de føler sig nødsaget til enten at lyve eller finde strategier for at undgå at afsløre deres civilstatus og dermed seksualitet. Det kan skabe en utryghed for at blive ’afsløret’, som påvirker den berørte medarbejders trivsel og arbejdsglæde. Derfor er det en god idé at have en tydelig LGBT-politik for at sikre et sundt arbejdsmiljø, da det både medvirker større effektivitet for medarbejdere og virksomhed.

 

Mangler I vejledning?

Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner står klar til at hjælpe med et program, der er særligt udviklet med henblik på at støtte private såvel som offentlige arbejdsgivere i at skabe et arbejdsmiljø, hvor der er plads til mangfoldighed i det faglige fællesskan faglighed. Læs mere om deres initiativ lige her. 

Vil du være Telia-kunde? Læs, hvad vi kan tilbyde dig her.