Sådan får du mere plads på din iphone

Sådan får du mere plads på din iphone

Har du problemer med, at pladsen på din iPhone optages af apps, billeder og sms’er? Det er et stykke tid siden, at vores mobiletelefoner kunne nøjes med 16 GB hukommelse. Nye operativsystemer og apps kræver mere plads, og billederne bliver tungere i takt med, at kvaliteten bliver bedre. Vi viser her, hvordan du hurtigt kan få ryddet op i din iPhone. 

 

En af de hurtigste måder at frigøre mere plads på mobilen er ved at slette unødvendige apps. Du vil blive overrasket over, hvor meget de forskellige apps fylder på din iPhone. Det kan heldigvis gøres meget nemt og hurtigt. Vi guider dig igennem processen herunder.

 

 

Foto: Telia Danmark

 

Sådan gør du, hvis du har IPHONE:

  • Åbn Indstillinger
  • Vælg Generelt
  • Vælg iPhone lagringsplads

 

   
Foto: Telia Danmark

 

Apples egne anbefalinger
Øverst på skærmen under menupunktet "iPhone lagringsplads" er en oversigt, der viser, hvilke elementer der fylder på din iPhone og hvor meget de tager af din plads. Herunder kommer Apple selv med 3 tips til, hvordan du kan få mere plads på din mobil.

 

  • Slet gamle samtaler: Du kan få lidt ekstra plads ved at slette gamle sms-beskeder. Hvis du trykker på ”slå til”, så fjerner den automatisk alle dine beskeder og bilag, som blev sendt eller modtaget for over 1 år siden. Den fortæller også, hvor meget plads du vil få, hvis du vælger at gøre det.
  • Fjern ubrugte apps: Vi har ofte en masse apps, som vi ikke længere bruger, og de fylder utrolig meget på din iPhone. Du kan nemt fjerne dem ved at klikke på ”slå til”. Herefter vil din iPhone automatisk fjerne de ubrugte apps. Det er en rar følelse at få ryddet op. Dine dokumenter og data arkiveres.
  • Gennemse store bilag: Den tredje og sidste anbefaling fra Apple gør, at du nemt kan slette fotos, videoer og bilag, som optager plads i dine Beskeder. Vi modtager ofte billeder eller videoer i sms-beskeder, som fylder meget. Dem kan du gennemgå og slette ved at klikke videre på pilen.


   
Foto: Telia Danmark

 

Find og slet apps 
Efter Apples tre anbefaliger kan du se listen over alle apps. Du kan i oversigten se, hvor meget de hver især fylder, og hvornår du sidst har anvendt dem. Hvis du klikker på en app, kan du enten vælge at fjerne eller slette den. Husk, der er stor forskel på at slette og fjerne en app.

  • Fjern app: Her fjerner du app'en fra din iPhone, men alle dokumenter og data beholdes. Det vil sige, at den stadig optager lidt plads på din mobil, men det betyder også, at hvis du installerer app'en igen, så vil alle dine data blive tilbageført. 
  • Slet app: Hvis du vælger at slette app'en, så sletter du også alle dokumenter og data, og de kommer ikke igen, hvis du installerer den på ny. Det vil sige, at alle dine data går tabt.

 

Lytter du ofte til podcast? Så kan du overveje at slette nogle af dine downloadede episoder, da de kan fylde en del på mobilen. Det er samme procedure som ovenfor. Du finder blot ”podcast” på listen over apps, trykker på den, og her kommer alle dine podcast. Swipe til venstre for at slette dem.