3 inspirerende ted-talks

3 inspirerende ted-talks

Hvis du har holdt lidt juleferie og er tilbage på pinden med ny energi, kan det være oplagt at kaste sig over ny viden for at skyde det nye arbejdsår i gang. Der kan nemlig være god inspiration at hente ved at se en TED-talk, der fokuserer på nogle af de områder, vi normalt ikke har tid til at fokusere på. For der kan både være personlige og faglige udviklingsområder at tage fat på. Derfor har vi udvalgt tre TED-talks, der måske kan få dig til at tænke i andre baner.

Hvad er TED-talks?

 

TED er en non-profit-organisation, der organiserer konferencer, som har til formål at udbrede "idéer, der er værd at sprede". TED dækker over Technology, Entertainment, Design -Teknologi, Underholdning, Design. Fo rnogle år tilbage lancerede man de såkaldte Ted Talks online, og de blev straks en stor succes. Ted Talks er videoer og minder meget om det, vi kender fra YouTube, men i stedet for musikvideoer og optagelser af søde katte, så består Ted Talks af korte og ofte banebrydende foredrag med verdens førende neurologer, økonomer, filosoffer, fysikere, atleter osv. 

 

1. SÅDAN LYKKES DIN START UP

Hvis start-up miljøet er så fedt, hvorfor er der så mange forretningsidéer, der ikke lykkes? Det satte iværksætter Bill Gross sig for at finde ud af, ved at lave en systematisk undersøgelse af, hvad der får nye forretninger til at blomstre. Ved at kigge på over 200 virksomheder, har han fundet frem til en top fem over, hvad der har betydet mest for, at virksomhederne fik succes. Så hvad tror du, der er afgørende for, om din forretning får succes? Er det idéen? Er det teamet? Kig med og se, hvad Bill Gross fandt ud af.

Varighed: 6:41 minutter

 

Læs også: Lav lovlige Facebook-konkurrencer

 

2. FORM DIT KROPSSPROG

Ifølge Amy Cuddy, der er socialpsykolog, kan dit kropssprog have stor indvirkning på, hvilket indtryk du giver folk, når du møder dem første gang. Og så kan det faktisk også have betydning for din egen selvfølelse. Hvis du gerne vil arbejde med din fremtoning, kan det være en god investering at lære mere om det Cuddy kalder ‘power posing’. Denne form for positur kan nemlig styre testosteron- og cortisolniveauerne i din hjerne og medvirke, at du kommer til at føle dig mere selvsikker. En stor fordel, hvis man arbejder med salg eller ønsker at blive bedre til at præsentere.

Varighed: 20:56 minutter

 

Hør Cuddy's argumenter for, at arbejde mere med kropssprog

 


hvordan optimiste skaber produktivitet

Psykologen Shawn Achor mener ikke nødvendigvis, at hårdt arbejde og succes hænger uløseligt sammen. Det han mener at kunne påvise er, at der i stedet er et direkte link mellem glæde og succes. I sin Ted Talk fortæller den utroligt humoristiske Achor at kun 25% jobsucces er afhængig af IQ, mens 75 % er påvirket af dit niveau af optimisme, social opbakning og muligheden for at se stress som en udfordring i stedet for en trussel. Og hvis det er rigtigt at 90% af vores glæde ikke er påvirket af vores omgivelser, men af, hvordan vores hjerner ‘behandler/processes’ disse omgivelser, så bør alle vel have en reel chance for at få succes? Hør hans forklaring lige her.

Varighed: 12:14 minutter

 

Læs også: 7 gode grunde til at gøre Huawei Mate Pro10 til din næste erhvervsmobil