Den digitale arbejdsplads er alles ansvar

Den digitale arbejdsplads er alles ansvar

Når it bliver en mere og mere integreret del af din virksomhed, får it-afdelingen brug for støtte fra andre dele af virksomheden. At skabe en mobil og digital arbejdsplads handler ikke kun om teknologi. Det handler først og fremmest om den filosofi, der skal gennemsyre alle dele af jeres organisation.

I den digitaliseringsproces, som lige nu er i gang i mange virksomheder, har it-afdelingen fået et større ansvar. Hvis virksomheden skal til at arbejde mere mobilt, er det vel op til it-folkene at sørge for det rigtige udstyr, udarbejde teknologiske politikker og supportere medarbejderne, ikk? Nej, sådan er det ikke.

- It-afdelingen sidder i saksen i mange store virksomheder, siger Mille Beckmans. Han forklarer:

- Brugernes nye digitale adfærd kræver økonomisk støtte fra forskellige dele af virksomheden. It-afdelingen har ikke penge til at gøre det hele selv. Og desuden er  budgettet fastsat efter omkostningerne ved det tekniske udstyr – ikke efter virkningerne af det. ROI – afkastet af jeres investering – kan du regne ud. Det er langt sværere at måle tilfredsheden.

Outsourcing er et problem for innovationen
Et andet problem, der komplicerer forandringsprocessen, er, at mange virksomheder ikke har deres egen it-afdeling.

- Mange outsourcer deres it-miljø, og jeg tror ikke, at man lister ting som "strategier til at opfylde medbring-din-egen-adfærd-trenden" i sin femårige kontrakt, siger Mille Beckman.

Han mener, at mange virksomheder generelt tænker eksternt, når de tænker mobilitet.

- Over for kunderne har virksomheden sikkert et ret godt responsivt website, for der er det marketingafdelingen, der betaler. Men internt er det it-afdelingens ansvar, og de har ofte ikke penge til at skabe gode usability-løsninger for medarbejderne.

Manglende fleksibilitet er en konkurrencemæssig ulempe
Den digitale udvikling giver også medarbejderne støre fleksibilitet. Og det sætter flere og flere stor pris på. Så meget, at det i sidste ende bliver et vigtigt konkurrenceparameter for arbejdsgiverne.

Kontorlokaleselskabet Regus’ undersøgelse af 20.000 ledere og virksomhedsejere i 95 lande viser, at 67 procent vil sige nej tak til et job, hvis de ikke får mulighed for at arbejde fleksibelt. [1]

Der er altså stor risiko for, at virksomheder går glip af kompetente medarbejdere, hvis det ikke lykkes dem at skabe et attraktivt mobilt arbejdsmiljø. De fleste virksomheder ønsker at arbejde mere mobilt, men traditionelle strukturer og overbevisninger står ofte i vejen.

- Meget af det handler om, at ledere skal til at se på arbejde på en ny måde. Er det kun ”rigtigt” arbejde, når du sidder ved computeren og producerer dokumenter? Eller handler det mere om den værdi, du tilfører virksomheden? Spørgsmålet om, hvordan man bedst skaber fremtidens digitale arbejdsplads bør ikke være baseret på teknologi alene. Den har mange forskellige ingredienser, som gør alle dele af virksomheden til vigtige spillere, siger Mille Beckman.

Kilde:
[1] http://news.cision.com/se/regus/r/flexibelt-arbete-minskar-kostsam-personalomsattning,c9525665

FÅ GODE RÅD TIL, HVORDAN DIGITALE
VÆRKTØJER KAN STYRKE DIN FORRETNING

FÅ GODE RÅD TIL, HVORDAN DIGITALE
VÆRKTØJER KAN STYRKE DIN FORRETNING

Læs mere

En digital affære. Tag med christiane og esben på besøg hos to virksomheder!

En digital affære. Tag med christiane og esben på besøg hos to virksomheder!

SE FILMEN OM MCVERDI