Privat
Small Business
Løsninger til virksomheder med under 20 ansatte. Small Business
Enterprise
Virksomheder og organisationer med 20 eller flere ansatte. Enterprise
Wholesale
Få adgang til Telias mobilnetværk og VoIP-netværk. Wholesale

Menu

Produkter
Telefoni
Mobiltelefoni Fastnet Roaming Mobilmøde
Internet og data
Managed Firewall Mobilt bredbånd Bredbånd Home Office MPLS
Internet of things (IoT)
Internet of Things (IoT) Få komplet IoT vejledning IoT cases Proces og rådgivning Platform Teknologi Fleet Management
Sikkerhed
Managed Firewall MPLS
Løsninger
Crowd Insights Touchpoint Teams telefoni Ace Kontaktcenter
Vi hjælper med
Samarbejde
Mobiltelefoni Mobilt bredbånd Telefoni (Fastnet) Unified Communication ACE Kontaktcenter
Automatisering
Bredbånd WAN (MPLS, SD-WAN) Internet of Things ( IoT)
Indsigt
Internet of Things (IoT) Crowd Insights
Sikkerhed
Managed Firewall WAN (MPLS, SD-WAN)
Bæredygtighed
Internet of Things (IoT Crowd Insights Unified Communication
Rådgivning
Partnerskaber

Log ind

Log ind på Mit Telia eller Telia Insight for erhverv.

Log ind på Mit Telia

 

10 Gode råd om cybersikkerhed

Internettet er fuldt at rovdyr: Mere end hver fjerde danske virksomhed har været udsat for cybersvindel, og truslen bliver ikke mindre i fremtiden. Sikkerhed er i dag et must for enhver virksomhed – uanset størrelsen. Ved at tage de rigtige forholdsregler er det dog nemt at sikre sig mod angreb udefra. Vi har samlet 10 gode råd til, hvordan I bedst sikrer Jeres virksomhed mod cyberangreb.

1. START MED EN RISIKOVURDERING

Step ét på vej til større sikkerhed handler om at kortlægge risici og trusler for lige netop din virksomhed. Gør dette i samarbejde med fagfolk. Herefter skal trusselsbilledet formidles og gøres forståeligt for hele virksomheden, så alle ved, hvor og hvornår man skal være særligt opmærksom fx ifm. fildeling, databehandling og aktivitet på nettet.

2. INDDRAG OG UDDAN MEDARBEJDERE

Der skal ikke mere end et enkelt forkert klik til for at lukke ubudne gæster indenfor: De ansattes ubevidste handlinger udgør ifølge PWC den største trussel for virksomhedens sikkerhed. Sørg derfor for at lære alle medarbejdere om sikker færden online, hvilke trusler de skal være opmærksomme på, og hvordan de skal reagere i tilfælde af et cyberangreb.

3. SKAB OVERBLIK OVER DE VIGTIGSTE DATA OG SYSTEMER

Nogle data er mere følsomme, og nogle systemer mere forretningskritiske, end andre. Gør derfor op med jer selv, hvor det er særligt vigtigt at være godt beskyttet, så I kan bruge jeres ressourcer bedst. 

4. INVESTÉR I SIKKERHEDSLØSNINGER

Er din virksomhed på nettet, er den et potentielt mål for hackerangreb, malware og phishing. Antallet af avancerede angreb stiger, ligesom truslerne hele tiden ændrer sig. Derfor er det i dag nødvendigt med sikkerhedsløsninger, der aktivt bekæmper denne slags angreb – og løbende bliver opdateret. Dan jer et overblik over, hvilke sikkerhedsløsninger der tilbydes og undersøg, hvilke der bedst beskytter din virksomhed ud fra netop jeres behov.Vidste du f.eks., at en cyberforsikring kun er gældende, hvis du har en udvidet sikkerhedspakke, inklusiv firewall, antivirusprogrammer og spamfilter?

5. HUSK OPDATERINGER

Softwareopdateringer indeholder ofte sikkerhedsmæssige forbedringer, der lukker for sårbarheder. Husk derfor altid at holde virksomhedens computere up-to-date med de seneste opdateringer.

6. SYSTEMATISÉR MEDARBEJDERADGANGE

Med en velovervejet systematisering af dataadgang for virksomhedens ansatte sætter du en stopklods op, der kan hjælpe med at begrænse spredningen og skaderne i tilfælde af angreb udefra. En bruger- og/eller behovsbaseret adgangsopsætning skærper sikkerheden – sørg derfor for, at de rette medarbejdere har adgang til de rette data.

7. BACKUP, BACKUP, BACKUP!

Det lyder simpelt, men backups er et af de mest effektive tiltag, man kan tage for at sikre sine data. Sørg for at lave flere backups på flere forskellige enheder – og hav gerne en backup tilgængelig off-site i tilfælde af fx brand eller tyveri. 

8. KOORDINÉR SIKKERHEDSINDSATS MED SAMARBEJDSPARTNERE

Det gælder også for cybersikkerhed, at kæden ikke er stærkere end det svageste led. Derfor er det vigtigt, at samarbejdspartnere, leverandører og andre, som virksomheden deler filer med, også har styr på sikkerheden.

9. LAV EN EMERGENCY PLAN

Forbered jer på, hvordan I skal reagere, hvis virksomheden bliver udsat for et angreb. En god emergency plan kan begrænse skaderne betydeligt. Lav derfor en plan over, hvordan I skal håndtere potentielle hackerangreb, og simulér evt. et angreb, så alle ved, hvordan de skal håndtere situationen i praksis. 

10. SÆT DIG IND I ISO-CERTIFICERINGEN

ISO2700 er en international standard for informationssikkerhed, som enhver virksomhed og organisation bør kende til og arbejde med. Sæt jer godt ind i denne, og brug den som styringsværktøj og hjælpemiddel. Du kan læse mere om ISO-certificeringen her

HØR MERE OM MANAGED FIREWALL

Udfyld kontaktinfo herunder og vi ringer til dig i løbet af 1-2 timer inden for normal arbejdstid.
You must be logged in to submit this form. If you are logged in and still cannot post, make sure "Do not track" in your browser settings is disabled.
  1. Telia
  2. Erhverv
  3. Enterprise
  4. Internet og Netværk
  5. Managed Firewall
  6. 10 Sikkerhedsråd
Mobiltelefoni Bredbånd Internet of Things (IoT) Managed Firewall Crowd Insights
Samarbejde Automatisering Indsigt Sikkerhed Bæredygtighed Rådgivning
Mit Telia Support Udlandspriser Dækning og drift Betingelser
Presse og nyheder Sustainability Karriere Tilmeld nyhedsbrev
Logo

© Telia Danmark
Head Office, Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

Privatlivsinformation
Cookieinformation
Cookieindstillinger