Privat
Small Business
Løsninger til virksomheder med under 20 ansatte. Small Business
Enterprise
Virksomheder og organisationer med 20 eller flere ansatte. Enterprise
Wholesale
Få adgang til Telias mobilnetværk og VoIP-netværk. Wholesale

Menu

Produkter
Telefoni
Mobiltelefoni Fastnet SIP Trunk Telefoni Roaming Mobilmøde
Internet og data
Mobilt bredbånd Bredbånd Home Office MPLS
Internet of things (IoT)
Internet of Things (IoT) Få komplet IoT vejledning IoT cases Proces og rådgivning Platform Teknologi Fleet Management
Sikkerhed
Managed Firewall MPLS
Løsninger
Crowd Insights Touchpoint Teams telefoni Ace Kontaktcenter Telia INSIGHT
Vi hjælper med
Samarbejde
Mobiltelefoni Mobilt bredbånd Telefoni (Fastnet) Unified Communication ACE Kontaktcenter
Automatisering
Bredbånd WAN (MPLS, SD-WAN) Internet of Things ( IoT)
Indsigt
Internet of Things (IoT) Crowd Insights Telia INSIGHT
Sikkerhed
Managed Firewall WAN (MPLS, SD-WAN)
Bæredygtighed
Internet of Things (IoT Crowd Insights Unified Communication
Rådgivning
Partnerskaber

Log ind

Log ind på Mit Telia eller Telia Insight for erhverv.

Log ind på Mit Telia

 

TELIA COVID-19 BEVÆGELSESANALYSE

Data fra Telias mobilnetværk viser, hvordan bevægelsesmønstre i Danmark – og resten af Norden – ændrer sig pga. coronavirus.

På denne side kan du følge med i, hvordan ændringer i antallet af rejser mellem forskellige områder af Danmark har udviklet sig fra begyndelsen af februar 2020, samt fra uge til uge, som følge af coronavirus. Data til baggrund for bevægelsesmønstrene leveres af Telias nye analyseværktøj – Telia Crowd Insights – der tilbyder viden og indsigt på baggrund af anonymiseret mobilnetværksdata.

Informationerne på siden opdateres løbende.

Anvendt af Statens Serum Institut

Crowd Insights leverer vigtig data i kampen mod coronavirus, hvor Telia har stillet værktøjet til rådighed for Statens Serum Institut (SSI) for at give myndighederne viden til indsatsen for at begrænse smittespredning. Du kan læse mere om samarbejdet med SSI her.

Bevægelsesmønstre fra uge til uge og over tid

Herunder vil du løbende kunne finde opdaterede COVID-19 bevægelsesanalyser, der viser rejser til, fra og i forskellige områder af Danmark. Du kan både følge med i ændringerne fra uge til uge og se det samlede overblik over rejseaktivitet fra begyndelsen af februar 2020.

Uge 13 (29. marts - 4. april 2021)

I uge 13 fremgår der en større forskel i danskernes rejsemønster mellem de forskellige regioner. I Hovedstadsområdet falder rejseaktiviteten således med hele 11% sammenligner med ugen før, hvor den i Nordjylland i stedet stiger med 4%. Dette skyldes højst sandsynligt påsken og de medfølgende ferie- og helligdage, der gør, at vi bevæger os mindre til arbejdet i de større byer som f.eks. København, mens vi rejser mere til f.eks. sommerhusområderne i Nordjylland. Samlet falder rejseaktiviteten i Danmark i uge 13 med 4% sammenlignet med uge 12. Klik på billedet for at se mere.

Danmark_uge13_2021.png

Uge 12 (22. marts - 28. marts 2021)

I uge 12 fremgår den gradvise genåbning af samfundet af danskernes rejseaktivitet, der samlet landet over stiger med 3% sammenlignet med ugen før. 

Se graf for uge 12


Uge 10 (8. februar - 14. februar 2021)

I uge 10 oplever vi en mindre stigning på 1% i danskernes bevægelsesmønstre landet over. I region Nordjylland ses en større stigning, hvor vi bevæger os 4% mere end for to uger siden. Stigningen kan skyldes, at flere vender tilbage til arbejdet i takt med, at samfundet genåbnes forsigtigt. Den samlede rejseaktivitet for landets regioner ligger dog stadig 7% under samme periode sidste år.

Se graf for uge 10


Uge 8 (22. februar - 28. februar 2021)

I uge 8 ser vi en markant stigning i danskernes bevægelsesmønstre på 9% over hele landet. Endnu en gang har Region Hovedstanden den største udvikling med en stigning på 11% sammenlignet med uge 7. Dette skyldes sandsynligvis, at vinterferien er overstået samtidig med, at samfundet gradvist bliver åbnet mere op, og flere danskere begynder at komme tilbage på arbejde. Den samlede rejseaktivitet for landets fem regioner ligger 8% under samme periode i 2020. 

Se graf for uge 8


Uge 7 (15. februar - 21. februar 2021)

I uge 7 ser vi et markant fald i danskernes bevægelsesmønstre over hele landet. Særligt i Region Hovedstaden er der en fremtrædende udvikling, hvor vi rejser 7% mindre, end vi gjorde i uge 6. Årsagen til dette kan skyldes vinterferien, og at mange derfor ikke skal i skole og på arbejde. Den samlede rejseaktivitet ligger 16% under samme periode sidste år, hvor danskerne i højere grad bevægede sig mod lufthavne og grænseovergange på vej på vinterferie i udlandet. 

Se graf for uge 7


Uge 6 (8. februar - 14. februar 2021)

I uge 6 ser vi en mindre stigning i danskernes bevægelsesmønstre landet over og i region Nordjylland en stigning på hele 4%. Vi rejser i gennemsnit 1% mere sammenlignet med uge 5, men rejseaktiviteten ligger stadig 11% under, hvad den gjorde for præcis et år siden i uge 6 2021.

Se graf for uge 6


Uge 5 (1. februar - 7. februar 2021)

I uge 5 oplever vi et fald i danskernes bevægelsesmønstre sammenlignet med uge 4, særligt i region Syddanmark. Vi rejser i gennemsnit 1% mindre, end vi gjorde i den forgange uge. Alligevel ligger det samlede tal for rejseaktiviteten stadig 13% under ”normalen” før Covid-19 og de følgende restriktioner fra vinteren 2020.

Se graf for uge 5


Uge 4 (25. januar - 31. januar 2021)

I uge 4 sker der en mindre stigning i danskernes bevægelsesmønstre. Vi rejser i gennemsnit 3% mere, end vi gjorde i uge 3, men det samlede tal for rejseaktiviteten ligger stadig hele 13% under ”normalen” før COVID-19 og de medfølgende restriktioner fra vinteren i 2020.

Se graf for uge 4

Uge 3 (18. januar - 24. januar 2021)

Fra uge 2 til uge 3 er der ikke registreret større udsving i danskernes rejsemønster, men en mindre stigning på 1% landet over. 

Se graf for uge 3


Uge 2 (11. januar - 17. januar 2021)

I tallene for uge 2 fremgår det tydeligt, at danskerne er tilbage på arbejde efter jul og nytår med stigninger i rejseaktiviteten landet over. Det betyder dog ikke, at de nuværende restriktioner ikke respekteres eller har en effekt på vores bevægelsesmønstre. Sammenligner man tallene for uge 2 med februar 2020 og tiden før COVID-19, befinder vores rejseaktivitet sig stadig på et niveau, der ligger hele 16% under ”normalen”.

Se graf for uge 2


Uge 1 (4. januar - 10. januar 2021) - NY

I uge 1 ser man en høj stigning i rejseaktiviteten landet over - helt op til 20% i Hovedstadsområdet. Stigningen må dog ses som en naturlig forlængelse af de sidste to uger med faldende rejseaktivitet over jul og nytår, hvor danskerne både har haft fri fra arbejde, og der har været et særligt fokus på at holde rejser og sociale aktiviteter på et så lavt blus som muligt.

Se graf for uge 1


2020


December


Uge 53 (30. december 2020 - 03. januar 2021)

Danskerne blev i højere grad hjemme til nytår end jul, viser mobildata for dagene mellem 30. december og 3. januar. I uge 53 kan man se, at rejseaktiviteten var markant lavere end i juleugen - altså dagene mellem den 21. og den 27. december.

Se graf for uge 53


Uge 51 (14. december - 20. december 2020)

Bevægelsesanalysen for uge 51 viser fortsat en nedsat rejseaktivitet som følge af de nye restriktioner. Modsat uge 50 er rejseaktiviteten nu faldende i samtlige regioner i landet, og det samlede billede for Danmark viser, at vi har bevæget os yderligere 5% mindre rundt end i forrige uge.

Se graf for uge 51


Uge 50 (7. december - 13. december 2020)

I bevægelsesanalysen for uge 50 ser man tydeligt de nye restriktioner, der blev indført i forbindelse med de stigende smittetal i flere kommuner. Effekten af tiltagene fremgår særligt tydeligt i Region Hovedstaden og Region Sjælland med fald i antallet af rejser på hhv. 10 og 6 procent fra ugen før. Landet over falder rejseaktiviteten, med undtagelse af Region Nordjylland, så det samlede billede for Danmark viser, at vi har bevæget os 5% mindre rundt, end vi gjorde i uge 49.

Se graf for uge 50


Uge 49 (30. november - 6. december 2020)

Fra uge 48 til uge 49 er der i forhold til samlede antal rejser i Danmark ikke sket nogen ændring. Overordnet ligger bevægelsesaktiviteten på samme niveau i uge 49 som i ugen før, hvor der dog har været et mindre fald (3%) i rejser foretaget i Region Midtjylland.

Se graf for uge 49

November


Uge 48 (23. november - 29.november 2020)

Bevægelsesanalysen for uge 48 viser, at der på trods af høje smittetal rent faktisk er sket en stigning i antallet af rejser sammenlignet med ugen før. Dette gør sig især gældende i Hovedstadsområdet, hvor rejseaktiviteten er steget med 9%, og på det samlede billede for Danmark ligger stigningen i antallet af udførte rejser på 4%.

Se graf for uge 48


Uge 47 (16. november - 22. november 2020)

I uge 47 ser man tydeligt effekten af de yderligere restriktioner, der blev indført i forbindelse med fund af COVID-19 på regionale minkfarme, med en stigning på 4% i rejseaktiviteten i Nordjylland efter et par uger med en nedadgående tendens. Samtidig ser man i uge 47 et større fald i antallet af rejser i Hovedstadsområdet (8%), der skaber et samlet billede af rejseaktiviteten i Danmark som værende faldet med 2% fra ugen før.

Se graf for uge 47


Uge 46 (9. november - 15. november 2020)

I uge 46 ligger rejseaktiviteten i Danmark overordnet på samme niveau som ugen før med mindre ændringer. I Nordjylland ser man dog en fortsættelse af tendensen fra uge 45, hvor rejseaktiviteten er faldet markant på baggrund af de øgede restriktioner i regionen.

Se graf for uge 46



Uge 45 (2. november - 8. november 2020)

I analysen for uge 45 kan man se effekten af de nye restriktioner, der er indført i Nordjylland, hvor rejseaktiviteten falder med 4% fra ugen før. På Sjælland ser man derimod en stigning i rejseaktiviteten sammenlignet med uge 44, hvor der bl.a. i Hovedstadsområdet foretages 4% flere rejser.

Se graf for uge 45

Oktober


Uge 44 (26. oktober - 1. november 2020)

Fra uge 43 til 44 viser bevægelsesanalysen, at danskernes rejseaktivitet er faldet landet over med samlet 2%. Rejseaktiviteten ligger dog stadig 3% over niveauet fra udgangspunktet målt den første uge af februar 2020.

Se graf for uge 44



Uge 43 (19. oktober - 25. oktober 2020)

I uge 43 kan man se en stigning i danskernes rejseaktivitet sammenlignet med ugen før. Stigningen kan dog være påvirket af, at efterårsferien lå i uge 42, hvor færre har rejst til og fra arbejde, skole osv. Sammenlignet med uge 6, hvor målingen af danskernes rejsemønster i forbindelse med COVID-19 er påbegyndt, ser man dog også en total stigning på 5%. 

Se graf for uge 43


Uge 42 (12. oktober - 18. oktober 2020)

I bevægelsesanalysen for uge 42 begynder man for alvor at kunne se effekten at de øgede tiltag for at mindske spredningen af COVID-19 i Danmark. Rejseaktiviteten er faldende over hele landet og især i Hovedstadsområdet, hvor aktiviteten er faldet hele 7% sammenlignet med ugen før.

Se graf for uge 42

Uge 40 (28. september - 4. oktober 2020)

Fra uge 39 til 40 er der ikke sket nogen ændring i danskernes rejseaktivitet, hvor man kan se en 0% ændring landet over i forhold til sammenligningen mellem de to uger. Ser man længere tilbage, findes der dog en tendens til, at danskerne rent faktisk foretager flere rejser i uge 40, end de gjorde i februar før COVID-19.

Se graf for uge 40

September

Uge 39 (21. september – 27. september 2020)

På bevægelsesanalysen for uge 39 begynder man for første gang at kunne se en effekt af de yderligere COVID-19 tiltag og restriktioner, der er blevet implementerede i takt med det stigende smittetal. Sammenlagt rejste danskerne 3% mindre i uge 39, end de gjorde ugen før.

Se graf for uge 39

Uge 38 (14. september – 20. september 2020)

På trods af udviklingen omkring COVID-19-smitte i Danmark og de medfølgende tiltag om hjemmearbejde m.m., kan man på bevægelsesanalysen for uge 38 ikke se nogen signifikant ændring i det antal rejser, danskerne foretager.

Se graf for uge 38

Uge 37 (7. september – 13. september 2020)

Se graf for uge 37

Uge 36 (31. august – 6. september 2020)

Se graf for uge 36

August

Uge 35 (24. august – 30. august 2020)

Se graf for uge 35

Uge 34 (17. august – 23. august 2020)

Se graf for uge 34


Uge 33 (10. august – 16. august 2020)

I uge 33 sker der igen en gennemgående stigning i antallet af rejser, vi foretager os i Danmark, og den samlede rejseaktivitet ligger nu hele 12 % over aktiviteten målt tilbage i uge 6, hvor vi begyndte at registrere ændringer i antallet af rejser i forbindelse med COVID-19.

Se graf for uge 33


Uge 32 (3. august – 9. august 2020)

I uge 32 har der igen været en stigning i rejseaktiviteten landet over. Sammenlagt rejser danskerne 9 % mere end i den periode, der er målt i februar før lockdown.

Se graf for uge 32

Juli


Uge 31 (27. juli – 2. august 2020)

Med tallene for uge 31 kan man se, at danskerne så småt er på vej tilbage fra sommerferie med en stigende rejseaktivitet landet over for første gang siden uge 26. Sammenlignet med tiden før COVID-19 og lockdown er der også en generel stigning, bortset fra i Region Hovedstaden, hvor der ligesom de sidste par uger foretages en del færre rejser end i uge 6.

Se graf for uge 31


Uge 30 (20. juli – 26. juli 2020)

Danskernes bevægelsesaktivitet for uge 30 følger tendensen fra ugen før med et overodnet faldende antal rejser (-4%) pga. sommerferien og et billede af, at borgere i Hovedstadsområdet i høj grad vælger at forlade deres faste bopæl for at holde ferie andre steder i landet.

Se graf for uge 30


Uge 29 (13. juli – 19. juli 2020)

Ser man på rejseaktiviteten for uge 29, er der ikke de store ændringer fra ugen før (-2%). Sammenlignet med rejseaktiviteten i starten af februar, er der dog en forskel i antallet af rejser på hele -12% i Hovedstadsområdet – noget der stemmer godt overens med den høje rejseaktivitet i resten af landet, hvor mange danskere vil have forladt storbyen for at holde deres sommerferie.

Se graf for uge 29


Uge 28 
(6. juli – 12. juli 2020)

I uge 28 har der været et lille fald i Danskernes rejseaktivitet sammenlignet med ugen før. Det gælder hele landet bortset fra Nordjylland, hvor der har været en mindre stigning. Faldet fra ugen før skyldes med stor sandsynlighed den igangværende sommerferie, hvor der rejses mindre til/fra hverdagens aktiviteter.

Se graf for uge 28

Juni


Uge 27 (29. juni – 5. juli 2020)
På bevægelsesanalysen for uge 27 kan man se, at danskernes rejseaktivitet er faldet over hele landet sammenlignet med ugen før. Dette skyldes dog højst sandsynligt begyndelsen på sommerferiemåneden, hvor færre vil foretage rejser til/fra arbejde etc. På trods af faldet i rejseaktivitet i uge 27, befinder vi os fortsat på et niveau svarende til ”normalen” før COVID-19.

Se graf for uge 27


Uge 26 (22. juni – 28. juni 2020)
Tallene for bevægelsesanalysen for Juni i Danmark er blevet revurderede med en nedadgående trend sammenlignet med tidligere analyser følgende et kvalitetstjek af dataudtræksalgoritmen. Stigningen i danskernes rejseaktivitet i Juni fremgår stadig, dog på et lavere niveau end hidtil vist følgende revurderingen.

Se graf for uge 26


Uge 25 (15. juni – 21. juni 2020)

På oversigten for uge 25 kan man se, at rejseaktiviteten i Danmark fortsat er tilbage på et niveau som før COVID-19. Faktisk bevæger vi os endnu mere rundt i landet, end vi gjorde i tiden før lockdown. I Midtjylland har rejseaktiviteten f.eks. været 23% højere i uge 25, end den var i uge 6. 

Se graf for uge 25


Uge 23 (1. juni – 7. juni 2020)

På oversigten for uge 23 kan man se, at rejseaktiviteten i Danmark er faldet med 5% i forhold til ugen før. Dette kan dog skyldes, at både 2. pinsedag og Grundlovsdag faldt inden for denne periode, hvorfor man kan forestille sig, at der var flere, der blev hjemme eller i sommerhuset i løbet af ugen.

Se graf for uge 23

Maj


Uge 22 (25. maj – 31. maj 2020)

I bevægelsesanalysen for uge 22 kan man se, at vi i Danmark nu for første gang foretager det samme antal rejser rundt i landet, som vi gjorde før COVID-19 og lockdown.

Se graf for uge 22


Uge 21 (18. maj – 24. maj 2020)

Bevægelsesanalysen for uge 21 viser bl.a., at der denne uge har været en stigning i rejseaktiviteten i alle områder af Danmark – bortset fra i Region Hovedstaden, hvor aktiviteten har været den samme som ugen før.

Se graf for uge 21


Uge 20 (11. maj – 17. maj 2020)

Her kan man bl.a. se, at der i uge 20 har været en stigning på 5% i rejseaktiviteten i Region Hovedstaden sammenlignet med ugen før, hvorimod rejseaktiviteten i Nordjylland ikke har ændret sig i denne periode.

Se graf for uge 20


Uge 19 (4. maj - 10. maj 2020)

Dette billede viser ændringerne i rejser i Danmark for uge 19 sammenlignet med ugen før. Her kan du bl.a. se, at rejseaktiviteten i Danmark er steget 5% sammenlignet med uge 18.

Se graf for uge 19

April


Uge 18 (27. april - 3. maj 2020)

Dette billede viser ændringerne i rejser i Danmark for uge 18 sammenlignet med ugen før. Her kan du bl.a. se, at faldet i rejseaktiviteten denne uge har været mindre i det sydlige Danmark, end det har i resten af landet.

Se graf for uge 18


Uge 17 (20. april - 26. april 2020)

Dette billede viser ændringerne i rejser i Danmark for uge 17 sammenlignet med ugen før. Her kan du desuden se, at den samlede rejseaktivitet i Danmark er faldet med 16% sammenlignet med første uge af februar.

Se graf for uge 17

 

Information om data i Crowd Insights

Crowd Insights er baseret på anonymiseret og aggregeret data genereret af Telia Company’s mobile netværk. Der anvendes udelukkende gruppebaserede bevægelsesmønstre, og data er irreversibelt anonymiseret, hvilket betyder, at enkeltindivider ikke kan identificeres. Al personlig information fjernes og løsningen er i fuld overensstemmelse med Persondataforordningen (GDPR).

Crowd Insights

Få øje på mønstrene. Vil I vide, hvor mennesker opholder sig, hvordan de bevæger sig, og hvor de tager hen? Med Crowd Insights kan vi hjælpe jer med at tage datadrevne beslutninger om alt fra byplanlægning og trafikstyring til afholdelse af events.

Læs mere
  1. Telia
  2. Erhverv
  3. Enterprise
  4. Løsninger
  5. Crowd Insights
  6. Case: covid19
Mobiltelefoni Bredbånd Internet of Things (IoT) Managed Firewall Crowd Insights
Samarbejde Automatisering Indsigt Sikkerhed Bæredygtighed Rådgivning
Mit Telia Support Udlandspriser Dækning og drift Betingelser
Presse og nyheder Sustainability Karriere Tilmeld nyhedsbrev
Logo

© Telia Danmark
Head Office, Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

Privatlivsinformation
Cookieinformation
Cookieindstillinger