NYE REGLER FOR ROAMING

NYE REGLER FOR ROAMING

Gældende fra den 15. juni 2017

Gældende fra den 15. juni 2017

EU har ændret reglerne for roaming i EU. Det betyder for de fleste erhvervskunder, at de kan anvende deres minutter, sms, mms og data i alle EU-lande. Hvordan det forholder sig lige nøjagtigt for den enkelte virksomhed afhænger selvfølgelig af, hvilke typer af abonnementer, I har valgt.

SE OVERSIGT OVER DE DATAMÆNGDER, SOM KAN ANVENDES I EU NÅR DU HAR ET MOBILSURF DANMARK ABONNEMENT ELLER ET MOBILSURF NORDEN ABONNEMENT


PRODUKTNAVN

DATAMÆNGDE, SOM KAN BRUGES I EU

Mobilsurf 1 GB

Maks. 1 GB

Mobilsurf 10 GB

Maks. 10 GB

Mobilsurf 20 GB

Maks. 10 GB

Mobilsurf 50 GB

Maks. 15 GB

 

Har I 10 GB eller mindre data inkluderet i jeres abonnement, kan I bruge hele datamængden i EU.

Når datamængden er opbrugt, er prisen 0,05 kr. ekskl. moms pr. MB, op til den samlede inkluderede datamængde. Herefter er prisen 0,80 kr. ekskl. moms pr. MB.

Har I f.eks. 20 GB, kan 10 GB bruges i EU og 10 GB i Danmark. Når den inkluderede EU datamængde er opbrugt, dvs. de 10 GB, er prisen i EU herefter 0,05 kr. ekskl. moms pr. MB, indtil I har brugt op til 20GB. Herefter er prisen 0,80 kr. ekskl. moms pr. MB.

HAR I EU DATA INKLUDERET I JERES NUVÆRENDE ABONNEMENT?

Så kan det selvfølgelig også bruges i EU. Har I f.eks. valgt et Mobilsurf 2 GB EU og 10 GB Danmark abonnement vil I have i alt 12 GB data i EU til rådighed.

Har I f.eks. valgt et Mobilsurf 10 GB EU og 20 GB Danmark abonnement vil I have i alt 20 GB data i EU til rådighed. Hvis I bruger alle 20 GB i EU, vil I således have 10 GB data i Danmark tilbage til rådighed, når I vender tilbage til Danmark.

ABONNEMENTSNAVN

DATAMÆNGDE, SOM KAN BRUGES I EU

Mobilsurf 1 GB Norden

Maks. 1 GB

Mobilsurf 4 GB Norden

Maks. 4 GB

Mobilsurf 10 GB Norden

Maks. 10 GB

Mobilsurf 20 GB Norden

Maks. 10 GB

Mobilsurf 50 GB Norden

Maks. 15GB

 

Har I 10GB eller mindre data inkluderet i jeres abonnement, kan I bruge hele datamængden i EU.

Når datamængden er opbrugt, er prisen 0,05 kr. ekskl. moms pr. MB, op til den samlede inkluderede datamængde. Herefter er prisen 0,80 kr. ekskl. moms pr. MB.

 

Har I f.eks. 20 GB, kan 10 GB bruges i EU og 10 GB i Norden. Når den inkluderede EU datamængde er opbrugt, dvs. de 10 GB, er prisen herefter i EU 0,05 kr. ekskl. moms pr. MB, indtil I har brugt op til 20GB. Herefter er prisen 0,80 kr. ekskl. moms pr. MB.

 

HAR I EU DATA INKLUDERET I JERES NUVÆRENDE ABONNEMENT?

Så kan det selvfølgelig også bruges i EU. Har I f.eks. valgt et Mobilsurf 2 GB EU og 10 GB Norden abonnement vil I have i alt 12 GB data i EU til rådighed.

 

Har I f.eks. valgt et Mobilsurf 10 GB EU og 20 GB Norden abonnement vil I have i alt 20 GB data i EU til rådighed. Hvis I bruger alle 20 GB i EU, vil I således have 10 GB data i Norden tilbage til rådighed når I vender tilbage til et land i Norden.

Information og mulighed for tilkøb af data:

  1. Når en bruger har anvendt hele den inkluderede datamængde til brug i EU, vil brugeren modtage information via sms. Herefter kan brugeren vælge mellem at tilkøbe mere data eller gøre ingenting, så spærres brugeren for brug af data i EU indtil brugeren tildeles data igen. F.eks. får brugeren en ny datamængde, hvis månedsafregning er valgt.

  2. Ønsker brugeren at tilkøbe mere data, kan der vælges mellem at bruge data i EU og betale efter forbrug eller at købe en ny datapakke til brug i EU.

 

Mere tale, sms og mms:

Har I valgt et abonnement, som inkluderer 1.000 minutter inden for Norden. Kan de 1.000 minutter også bruges inden for hele EU-området.

Har I valgt et tillægsabonnement på Fri SMS/MMS Norden, kan der også sendes sms og mms i EU uden ekstra omkostninger.

De nye regler for roaming i EU-lande betyder, at Telia har tilføjet nye afsnit til "Generelle betingelser for Telia Danmarks telefonitjenester”. Se de nye afsnit her og herunder er listet hvilke lande, der er omfattet af de nye EU-regler for roaming.

EU-lande er følgende lande: Belgien, Bulgarien, Cypern (inkl. græsk del, ekskl. tyrkisk del), Estland, Finland, Frankrig (Fransk Guyana, Guadeloupe, Martinique, Reunion), Færøerne, Grækenland, Holland, Island, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal (inkl. Azorerne og Madeira) Rumænien, San Marino, Slovakiet, Slovenien, Spanien (Ceuta, De Kanariske Øer, Melilla), Schweiz, Storbritannien (inkl. Gibraltar, ekskl. Guernsey, Isle of Man og Jersey), Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Herunder har vi samlet endnu flere spørgsmål og svar om hvad EU-reguleringen betyder for dig og din virksomhed.

Spørgsmål og svar


Alle jeres eksisterende spærringer er naturligvis stadig gældende. Hvis I ønsker at justere og gennemse spærringerne, kan I gøre det via Selvbetjening.

Hvis du ikke har inkluderet taletid i dit abonnement er minutprisen 0,37 kr. ekskl. moms.

Ja, betaling for samtaler og afsendelse af sms/mms til numre udenfor EU vil blive opkrævet som hidtil.

Det behøver I ikke undersøge. Det er os som undersøger det, og overholder et abonnement ikke kravene, giver vi besked. I har herefter 14 dage til at ændre på forbruget.

Du og jeres brugere er som standard altid sikret mod ekstra dataforbrug i udlandet. Det vil I fortsat være efter den 15. juni 2017. Som bruger vil I have følgende muligheder, hvis alt dataen er anvendt:

1)      Du kan vælge at blokere for data – indtil du tildeles data igen. F.eks. får du ny datamængde, hvis månedsafregning er valgt.

2)      Betale for forbrug. Du kan vælge at betale efter forbrug, når den inkluderede EU datamængde er opbrugt, så er prisen 0,05 kr. ekskl. moms pr. MB op til den samlede inkluderede datamængde. Herefter er prisen 0,80 kr. ekskl. moms pr. MB.

Købe datapakker. Du kan vælge mellem 1 GB, 2 GB, 5 GB og 10 GB datapakker der koster hhv. 49 kr., 79 kr., 149 kr. og 229 kr. ekskl. moms. Læs mere her.  

Jeres forbrugskontrol vil fortsat være gældende.

Har I mobilnumre, der er ved at blive nummerflyttet fra et andet teleselskab, vil prisændringen først finde sted, når nummeret er flyttet til Telia, dog tidligst fra den 1. juli 2017.

Ja, tale, sms og mms vil ikke blive påvirket af blokeringen af data.

Nej, tale- og datamængden begynder forfra ved ny regningsperiode hver måned.

Nej. Telia overholder natuligvis lovgivningen, og vi er løbende i dialog med myndighederne, så vi kan sikre at alle vores produkter overholder den nye lovgivning. 

Ja, indtil videre. Her på siden, kan du finde alle de lande, der giver adgang til de nye muligheder.

 

Nej, på skibe og fly er der ofte installeret et satellitnetværk. Det gælder ikke som EU, og priserne er betydeligt dyrere end i land. I havne og grænseområder er det også vigtigt at være opmærksom. Så mobiltelefonen ikke bruges f.eks. på satellitnetværk eller går på en sendemast i et land udenfor EU.

Nej, det har vi ikke på nuværende tidspunkt.

Ja, det har I naturligvis ret til. Det skal dog ske inden den 14. juni 2017. Det gælder også, hvis et eller flere af jeres abonnementer er i binding. Her skal I dog være opmærksomme på, at I skal tilbagebetale evt. tilskud givet til køb af mobiltelefoner.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte VIP teamet og jeres Account Manager hos Telia.