Fra Via Dell’ Imbrecciato til Højbro Plads

Fra Via Dell’ Imbrecciato til Højbro Plads

En rigtig iværksætter holder aldrig helt ferie, men det kan godt være afslappende at blive inspireret. På ferier er der nemlig rig mulighed for at stifte bekendtskab med nye kulturer, nye markeder og anderledes forretningskoncepter. Er iværksættergenet i orden, bliver begejstringen hurtigt til lyst til at udfordre alt det sædvanlige derhjemme.

Italiensk to go

For grundlæggeren af Baresso Coffee, Kenneth Luciani, startede det hele med barndommens ture til Rom. Her serverede hans bedstemor Caffè Latte på sengekanten og om søndagen gik turen ofte med bedstefaren til den lokale kaffebar, hvor den dampudgydende espressomaskine naturligvis var fast inventar. Her startede fascinationen af kaffe. Den unge iværksætter forstod også, at kaffeoplevelsen er mere end den velduftende espresso. Pausen og det lille time out er ligeså vigtigt.

En tur forbi østen

En karriere hos ØK førte Baresso-stifteren til Sydøstasien, hvor han blev begejstret for nye kaffekoncepter som Coffee Bean & Tea Leaf og Pacific Coffee i Hong Kong, der blomstrede i 90’erne. Nu var det tid til, at danskerne skulle prøve to go-kaffe med espresso og i 2000 åbnede han den første Baresso Coffee på Højbro Plads.

I dag er der 46 kaffebarer i Danmark og livsværket er fornyeligt blevet solgt, så Kenneth Luciani har på alle måder fået noget ud af sin begejstring og nysgerrighed.

Drømmer du om at starte dit eget, har du altså endnu en god grund til at holde sommerferie under fremmede himmelstrøg.