CDN-net modvirker ondsindede angreb

CDN-net modvirker ondsindede angreb

DDoS-angreb

DDoS-angreb – de såkaldte overbelastningsangreb – hvor hackere ved at sende massive informationsmængder mod ét site lammer en virksomheds website ses oftere og oftere.

Angrebene rammer både offentlige og private virksomheder. Ved at sprede informationsmængden over et såkaldt CDN (Content Delivery Network) mindskes presset på den angrebne virksomheds servere og modvirker dermed DDoS-angreb.

Arbejdet med at udvikle nye funktioner der lokker flere besøgende og mere omsætning til virksomhedens site, bliver ofte prioriteret højere end at vedligeholde og udvikle sitets sikkerhed og stabilitet. Men det er en prioritering, der kan have meget store konsekvenser. Hvad nytter det at have en hyperoptimeret salgsplatform, hvis hackere eller massiv kundetilstrømning lægger sitet ned? Derfor afsætter ansvarlige virksomheder lige meget tid til udviklings- og sikkerhedsprojekter. "Det vigtigste er at afsætte tid i alle led, fra udvikling til drift af platformen. Derefter gælder det om løbende at teste sit site for at afdække og afhjælpe eventuelle sikkerhedsproblemer" udtaler Daniel Österhof, Infrastructure Manager hos Episerver.

Alsidig teknik spreder belastningen

Hos Episerver ser man Telias CDN-løsning som et effektivt værn mod DDoS-angreb, og Episerver tilbyder derfor løsningen som en tillægsydelse til både private og offentlige kunder. "Historisk har CDN primært været anvendt til at øge hastigheden på sites med besøgende fra mange forskellige steder i verden eller til sites, hvor ekstreme sæson- eller produktbestemte spidsbelastninger forekommer. Men teknikken kan også i høj grad modvirke såkaldte DDoS-angreb. Et optimeret site kombineret med CDN kan klare enorme mængder trafik, uden at det kan mærkes", siger Daniel Österhof.

Standardløsninger reducerer omkostninger

"Hvis man ser, at der kommer meget trafik fra en verdensdel, som man normalt ikke har besøgende fra, kan man f.eks. slukke for trafikken fra den region", fortsætter Daniel Österhof. Han fremhæver desuden, at en tilslutning til Telias CDN betyder lavere faste omkostninger for kunderne, da det med CDN ikke er nødvendigt at dimensionere virksomhedens egen serverpark til at kunne håndtere ekstreme situationer. Disse situationer tager CDN sig af. "Vi anbefaler et standardmiljø med servere dimensioneret efter virksomhedens normale trafikmængde. CDN tager sig af spidsbelastninger, større udsendelser og rene angreb."

Globale standarder giver globale muligheder

Jonas Wallin, salgsansvarlig for CDN-løsninger hos Telia, påpeger endnu en fordel; CDN er baseret på globale standarder. "Det betyder, at mange virksomheder kan have gavn af et stort netværk med den eksisterende teknik. Det er en omkostningseffektiv måde at håndtere de store kapacitetsbehov, der af og til opstår, når et site udsættes for ekstrem belastning".

  • Telia CDN

Book et uforpligtende møde hos Telia, hvor vi sammen finder ud af, hvordan vi styrker din virksomheds tele- og dataløsning.