Kom godt i gang - bredbånd via dit telefonstik

Det er nemt at komme i gang med dit bredbånd via telefonstikken. Her får du hjælp til at installere din router og enkle tips til, hvordan du kommer godt i gang med dit nye bredbånd.

Sådan installerer du bredbånd via telefonstikket

Før du går i gang

Find mailen “Dit nye bredbånd er klar”. Her står datoen for, hvornår dit bredbånd kan aktiveres.

Placér din router

Find dit telefonstik. Din internetforbindelse bør tilsluttes via hovedstikket, fordi signalet er bedst her. Hovedstikket er det første telefonstik inde på adressen. Hvis du har flere telefonstik, og du ikke ved, hvilket der er hovedstik, så anbefaler vi, at du prøver alle stik, indtil du finder det stik, der virker. Følg guiden nedenfor ”Få liv i routeren” step 1-3.

Når du tilsluttet routeren hovedstikket vil broadband-dioden lyse fast grøn. Forbindelsen er nu klar til brug. Det kan dog tage op til 3 minutter, før routeren er startet. Fortsætter broadband-dioden med at blinke efter 5 minutter, er der ingen forbindelse i det valgte stik. Prøv et andet stik.

For at få den bedste WiFi dækning i dit hjem, er det vigtigt, at du placerer din router optimalt. Undgå at stille din router inde i et skab. Placér den gerne 1 meter over jorden (på en reol eller lign.) og helst centralt i hjemmet.

Placér routeren væk fra andet trådløst udstyr, eksempelvis mikrobølgeovne, babyalarmer, trådløse telefoner eller lignende.

Få liv i routeren

1. Sæt det lange grå kabel i dit hovedstik. Er dit hovedstik et tre-polet stik, skal du sætte det trebenede telefonstik på, inden du tilslutter telefon kablet. Har du multistik, sættes telefonkablet direkte heri.
  2. Den anden ende af telefonkablet sættes i den grå DSL-port i routeren.
  3. Forbind evt. også enheder som computer eller konsol via kabel (ethernet) til routeren, og sæt til sidst strømkablet til routeren.

WiFi-aktivering

1. Åbn oversigten over trådløse netværk på den enhed, du vil have på WiFi, fx din computer, iPhone eller spillekonsol.
  2. Brug netværksnavnet og den trådløse adgangskode, der står på bagsiden af routeren for at tilslutte dine enheder til WiFi.

Tilslut flere enheder til dit WiFi

Når du har aktiveret dit WiFi, kan du tilslutte flere af dine enheder som tablets, computer, spillekonsol mv. Find dit WiFi-netværk på enheden, tilslut og skriv adgangskoden. På nogle computere skal du aktivere trådløs kommunikation, før du kan koble dig på WiFi. Tjek manualen til din computer og se, hvordan du gør.

Noget, der driller?

Hvis det mod forventning ikke skulle fungere, sidder vi klar til at hjælpe dig. Find kontaktoplysninger og åbningstider her.

Sådan foregår det, når du bestiller bredbånd via telefonstikket

Installation uden tekniker

Installation med tekniker

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid går der, før routeren er tilsluttet internettet?

Oftest tager det ikke mere end 5 minutter før routeren får forbindelse til internettet, men enkelte tilfælde kan det gå op til 45 minutter, før routeren er tilsluttet til internettet.

Hvordan placerer jeg min router bedst muligt?

Lad din router komme ud af skabet! Placér den i midten af hjemmet på en hylde eller en reol, og gerne en meter over gulvet. Sørg for at den ikke er blokeret, og at der ikke er andre apparater eller elektronisk udstyr tæt på, der kan forstyrre routerens radiobølger. Prøv dig frem, ændr placeringen eller vend routeren i forskellige retninger. Selv små ændringer kan have en stor effekt.

Hvad påvirker min hastighed?

Mængden af brugere kan påvirke hastigheden på din forbindelse. Tænk på at brugere kan være alt fra naboen til babyalarmer, spilkonsoller, og trådløse højtalere. Først og fremmest er det dog, hvad du som bruger gør, der påvirker hastigheden mest. Når du streamer musik eller film, vil det påvirke din båndbredde mere end når du browser på almindelige hjemmesider. Tykke vægge af mursten/beton kan også påvirke din hastighed negativt. Selve udstyret spiller også en rolle, da ældre routere kan mangle evnen til at sende høje hastigheder. Det samme gælder gamle kabler.

Du kan måle din hastighed her.