Menu

Mobil
Internet
TV & streaming
Tilbehør
Find butik Hjælp
Kurv

 

Sammenlign iPhone-modeller

 
iPhone 14 Pro Max
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Plus
iPhone 14
iPhone SE (3. generation)
Vælg modeller for at sammenligne.
Produktbilleder
Finish
Vis
Dynamic Island
Sikkerhed
Kamera
Batteri
Chip
Face ID/Touch ID
Mobilnetværk

Ansvarsfraskrivelser

 • Skærm: Skærmen har afrundede hjørner, som følger kurverne på det elegante design. Hjørnerne ligger inden for et format svarende til et standardrektangel. Målt som et standardrektangel er skær­men 5,42" (iPhone 13 mini, iPhone 12 mini), 5,85" (iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone X), 6,06" (iPhone 14, iPhone 13 Pro, iPhone 13, iPhone 12  Pro, iPhone 12, iPhone 11, iPhone XR), 6,12" (iPhone 14 Pro), 6,46" (iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max), 6,68" (iPhone 14 Plus, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro Max) eller 6,69" (iPhone 14 Pro Max) diagonalt. Det faktiske visningsområde er mindre.

 • Strøm og batteri: Alle batteritider afhænger af netværkskonfiguration og mange andre faktorer. De faktiske resultater vil variere. Batteriet kan oplades et begrænset antal gange og skal evt. med tiden udskiftes. Batteritid og antallet af opladninger afhænger af brug og indstillinger. Se apple.com/dk/batteries og apple.com/dk/iphone/battery.html, hvis du vil have flere oplysninger.

 • Mobilnetværk og trådløs teknologi: Kræver dataabonnement. 5G er tilgængeligt i visse lande og med bestemte udbydere. Hastighederne afhænger af de lokale forhold og din udbyder. Få mere at vide om 5G-understøttelse hos din udbyder eller på apple.com/iphone/cellular.

Sådan sammenligner du forskellige iPhone-modeller

Er du på jagt efter en ny iPhone? I så fald giver det mening, at du sammenligner forskellige iPhone-modeller og ser, hvilken iPhone der passer bedst til dine behov. Der er efterhånden mange iPhones på markedet, og derfor kan det være lidt svært at bevare det kølige overblik og have styr på samtlige specifikationer ved hver enkelt model. 

Herunder kan du få hjælp til, hvordan du skal sammenligne en iPhone med en anden, så du kan vælge den iPhone, der passer til dig.

Sådan sammenligner du iPhones ud fra de vigtigste funktioner

Hvis du vil lave en hurtig sammenligning af iPhones, skal du se på følgende:

 • Typen af skærm
 • Størrelsen på skærmen
 • Mulighed for 5G
 • Kameraet
 • Zoom-funktioner - herunder optisk zoom
 • Processor
 • Batteritid
 • Holdbarhed og vandafvisning
 • Mulighed for trådløs opladning
 • Hukommelse eller lagerplads

Sammenlign skærmen på iPhone

Skærmen er noget af det vigtigste, når det kommer til at vælge den rette iPhone. På de nyeste iPhone 13-modeller finder du en Super Retina XDR-skærm, der gengiver alle detaljer i krystalklar kvalitet. Læg hertil at du får ProMotion-teknologi, hvor du får adaptiv opdateringsfrekvens, og så har du en skærm, der befinder sig i den absolutte top. 

Hvis du har en ældre iPhone-model som iPhone X, har du muligvis en Super Retina HD-skærm uden adaptiv opdateringsfrekvens. Skærmen er stadig skarp, men detaljerne vil være en smule mindre fremtrædende og helhedsoplevelsen det samme. 

Hvis skærmen er vigtig for dig, er det altså her, du skal gå efter det absolut bedste.

Sammenlign iPhones på chip og hukommelse

Det, der virkelig får en iPhone til at være en iPhone, er den høje brugervenlighed og strømlinede brugerflade. Og det kræver, at der er kræfter nok til at give en flydende gengivelse hver gang. 

I den nye iPhone 13 Pro Max er der en A15 Bionic Chip, som pr. 2021 er den hurtigste chip, Apple har udviklet til en smartphone. Derudover er processoren med en 5-kerners GPU og 16-kerners Neural Engine. Det betyder helt konkret, at der er tale om en ekstremt stærk og hurtig iPhone. 

Sammenligner du den med iPhone X, så har iPhone X A11 Bionic Chip, 3-kernes GPU og 2-kerners Neural Engine. Det er stadig en god iPhone, men leder du efter noget, der kan løse de tunge opgaver, kan du altså se, at der er en vis forskel i performance. 

iPhone 13 kommer også med op til 1 TB lagerplads, hvor iPhone X kommer med op til 256 GB. Lagerpladsen er også et vigtigt parameter at sammenligne iPhone ud fra.  

Sammenlign kameraet på iPhone

Når du sammenligner iPhones, er kameraet for mange noget af det vigtigste. I dag bruger vi kameraet mange gange hver dag. Sociale medier kræver, at vi deler meget fra vores hverdag, og vi er forbundet som aldrig før. SMS’er og andre tekstbeskeder er ikke længere nok, og ofte kommunikerer vi kun med billeder helt uden tekst. 

Derfor ser mange på, om kameraet er bedre fra den ene iPhone til den anden. Og det gælder både frontkameraet til selfies og bagkameraet til alt andet inklusiv video. 

Når du skal se efter det bedste kamera, er det ikke alene mængden af megapixels, der afgør kvaliteten. Det handler om meget andet. Eksempelvis skal du se, hvor meget optisk zoom, den pågældende iPhone har. Jo mere, desto bedre billeder kan du tage med zoom-funktionen. 

På de nyeste iPhones er der også funktioner som Ultra Vidvinkel, Nat-tilstand, Deep Fusion, diverse AI-baserede funktioner og Apple ProRAW, der giver dig en professionel kameraoplevelse. Så vægter du kameraet højt, skal du vælge en iPhone, der kan mere end blot at have mange megapixels i kameraet. 

Mange af funktionerne går igen, når det kommer til video. Men her kan du se, om den pågældende iPhone understøtter slowmotion-optagelser, Lyd-zoom og Filmisk funktion, hvor kameraet følger det rette motiv hele tiden. 

Sammenlign holdbarhed, vandafvisning og batteritid på Apples iPhones

Et element, der især er blevet forbedret markant de seneste år, er batteritiden. På de nyeste iPhones kan du afspille video i mere end 24 timer på en fuld opladning og lydafspilning i op til flere døgn. Samtidig kan du lade dit batteri op lynhurtigt, så du kan få maksimal fleksibilitet og nyde din iPhone uden bekymringer.

Jo ældre en iPhone du vælger, jo mindre batteritid vil der være. Det er altså et væsentligt parameter at sammenligne iPhones ud fra, da det er noget, du mærker til i hverdagen. 

Her skal du også se på, om den pågældende iPhone er holdbar. De nyeste iPhones er IP68-klassificerede, hvilket betyder, at din iPhone er vandtæt ned til 6 meter i op til 30 minutter. 

Ældre iPhones kan have en IP67-klassificering, hvilket giver vandtæthed ned til 1 meters dybde i 30 minutter. Her er der altså tale om en stor forbedring og noget, der kommer dig til gavn, hvis du er uheldig at tabe din iPhone i havet nær en strand eller en pool. 

 1. Mobiler og tablets
 2. Apple
 3. Sammenling Apple iPhones