Tal med dine børn om livet på nettet

Vi forbinder mennesker digitalt og tager også et ansvar for børns trivsel på nettet. Derfor er vi gået sammen med Red Barnet for at sikre vi kan hjælpe både dig som forældre og dine børn til et mere trygt digitalt liv.

Sammen med Red barnet har vi udviklet ’Hvad har du liket i dag?’ Og ’Den Digitale vejviser’.

Hvad har du liket i dag?

De vigtige og sjove snakke, som spørgsmålet ’hvad har du liket i dag’ åbner op for, giver dig nye muligheder. Både for at dele dine børns online glæder og for at hjælpe dem, hvis de kommer i knibe på nettet – fx med mobning på sociale medier, som Danmark desværre er et af de lande, der er allerhårdest ramt af.

For børn og unge giver det ingen mening at opdele tilværelsen i en fysisk og digital verden. De er smeltet sammen, mobiltelefonen er en naturlig del af mange børns liv – og et like, en kommentar eller et billede kan have kæmpestor betydning for børns trivsel.

Så det er bare med at tage hul på de vigtige og sjove samtaler om livet på nettet med dit barn. Samtalestarteren hjælper dig, og den er gratis i din Telia butik.

Ved du hvad børn rent faktisk siger, når de taler om streak i Snapchat, no-scope i Fortnite eller SMH? Tag quizzen her og find ud af det.

Den digitale vejviser

Din Digitale Vejviser er for dig, der har børn på 7 – 11 år. I den alder begynder dit barn at skrive med vennerne, chatte med modspillerne og interessere sig for sociale medier. Dit barns digitale liv har en masse gode ting, men det kan også skabe bekymringer og usikkerhed. Forældre kan nemlig føle sig utilstrækkelige i at guide deres børn digitalt, fordi børn ofte er mere digitalt kyndige. Men dialog er vigtigere end hvor digitalt kyndig man er. Ligesom i trafikken eller i fodboldklubben har børn behov for forældre, til at vise dem vejen, holde dem i hånden og lærer dem ’spillereglerne’. Det digitale liv er ingen undtagelse, og det er det, Den digitale vejviser handler om.

  1. Om Telia
  2. Børn og ansvarlighed