Wifiguiden: Sådan får du hurtigere WiFi

Wifiguiden: Sådan får du hurtigere WiFi

Oplever du, at din WiFi forbindelse ikke er så hurtig, som den burde være? Eller at rækkevidden ikke er god nok? Her er tips til, hvordan du kan forbedre både hastigheden og rækkevidden på dit WiFi.

Oplever du, at din WiFi forbindelse ikke er så hurtig, som den burde være? Eller at rækkevidden ikke er god nok? Her er tips til, hvordan du kan forbedre både hastigheden og rækkevidden på dit WiFi.

Er I flere, der slås om WiFi-forbindelsen?

Skift kanal

Prøv at skifte kanal på din router - naboerne kan være på samme kanal som dig. Du kan skifte routerens kanal på mitwifi.dk ved hjælp af oplysningerne fra mailen ”Aktivering af dit bredbånd”.

Få en hurtigere forbindelse

En hurtigere bredbåndsforbindelse i det hele taget kan løse en del problemer. Hastigheder op til 100 Mbit er perfekte til store familier.

Brug kabler til tv og spilkonsoller

Hvis det er muligt, så sørg for, at spilkonsoller og tv er forbundet til bredbåndet via kabel, for at undgå unødig belastning af dit WiFi.

 

Billede af router i forbindelse med wifi-guiden

Har du det rigtige udstyr?

Har du en ny router?

En ny router med understøttelse af både 2,4 GHz og 5 GHz er god, hvis du har mange gadgets (Playstation, Xbox eller Sonos), som måske anvender forskellige frekvensbånd.

Udskift ældre og lange kabler

Jo ældre og længere kabler, du har, jo langsommere hastighed vil du generelt opleve. Skift derfor til nyere og kortere kabler.

Er din router gammel?

En gammel router og en nyere computer kan give ligeså langsom wifi, som en gammel router og en gammel computer. Check, hvad dine gadgets har af muligheder, såsom hvilke GHz-bånd de kommunikerer med.

Er dine enheder opdaterede?

Sørg for, at dine enheder er opdaterede. Hvis én af enhederne kører dårligt, vil routeren derfor stå og vente på svar fra enheden, førend den kan fortsætte til den næste i rækken. Det er derfor vigtigt, at du holder enhederne opdateret. 

 

Billede af forhindringer til wifi-guide

Har du fjernet alle forhindringerne?

Har du brug for mere båndbredde?

Når du streamer musik eller film, påvirker det din båndbredde mere, end når du browser på almindelige hjemmesider. Tilpas dit hjem efter dine behov. Er I en stor familie, der bor på tre etager, bør du have en hastighed på 100 Mbit.

Gem ikke routeren væk

Prøv ikke at gemme routeren væk ved at placere den i skuffer, skabe eller bag tykke vægge (mursten og beton). Prøv evt. at flytte/dreje routeren i forskellige retninger og test hastighederne her.

Placér routeren mindst 1 m. fra elektronisk udstyr

Sørg for, at routeren ikke er blokeret, og at afstanden er mindst en meter til andre apparater eller elektronisk udstyr.

 

Billede af støj og wifi

Er der støj i området?

Find støjen i dit område

Du kan sammenligne det trådløse netværk med et radiosignal. Det betyder, at forbindelser bliver påvirket af støj på den frekvens, som routeren sender på. Støjen kan komme fra andre trådløse netværk, men den kan også komme fra f.eks. mikrobølgeovne, babyalarmer, bluetooth og alt andet trådløst udstyr. Det kan derfor være en god idé at justere kanalen på det trådløse netværk ud fra støjen i området.

Der findes flere forskellige værktøjer til at justere kanalen: I de nyeste router-modeller finder du en indbygget kanalscanner, som kan bruges via routerens opsætningsside. Du kan også downloade apps til sin smartphone eller tablet, der kan scanne de trådløse frekvenser og vise, hvor støjen ligger henne. Vær dog opmærksom på, at støjen kan ændre sig, og det kan derfor være nødvendigt at skifte kanalen igen, hvis en nabo f.eks. får nyt udstyr.

Find frekvenserne med mindst støj

Vi har to forskellige typer trådløse netværk: De lidt ældre 802.11bgn (2,4GHz)-standarder og den nyere 802.11ac(5GHz)-standard.

Det meste trådløse udstyr benytter stadig 2,4GHz, og derfor er der oftest støj på den frekvens. På 2,4GHz-frekvensen er der 13 kanaler at vælge imellem, men ikke alt udstyr understøtter kanal 12-13. Vi anbefaler, at du benytter kanal 1, 6 eller 11, da der statistisk set er mindst støj på netop de kanaler.

På 5GHz-frekvensen er der 27 kanaler at vælge i mellem. Det udstyr, der understøtter 5GHz, understøtter alle de kanaler, som routeren sender på. Vi anbefaler, at du benytter 5GHz-netværket, hvis din enhed understøtter det.

Nyttige links


Quickguide forside

Quickguide forside

Dan dig et overblik over vores sider om bredbånd via kabel-tv stikket.

Installation af udstyr

Installation af udstyr

Se de 5 punkter til nem installation af bredbåndsudstyret.

Placering af router

Placering af router

Få det bedste ud af din internetforbindelse. Lær hvordan du bedst placerer din router i hjemmet.