5 nye film i maj

5 nye film i maj

En ny måned er lig med flere, gode undskyldninger for at sætte sig til rette foran det store lærred. Vi udpeger fem nye film i maj, så du forhåbentlig føler dig inspireret til en tur i biffen på Telia tirsdag.

 

Vil du også have to biografbilletter for en billets pris og have mere frihed? Med abonnementet ONE får du fri data, fri tale og fri sms/mms i Norden & Baltikum og 20 GB data i EU

 

Utøya 22. juli

Det her er nok den mest alvorlige film, man finder på plakaten i denne måned. Det norske drama portrætterer, hvad der skete, da gerningsmanden Anders Breiviks gik i land på øen Utøya, hvor han dræbte 77 unge mennesker og efterlod et utal af sårede. I filmatiseringen følger vi hovedpersonen Kaja, der er afsted på ø-lejr sammen med sin lillesøster, kort inden de første skæbnesvangre skud lyder på den lille ø, hvor en af de mest hjerteskærende forbrydelser i Norges historie, snart vil finde sted.

Filmen er uden tvivl meget kontroversiel, fordi den behandler et ømtåleligt emne, der stadig spøger i mange af Skandinavernes bevidsthed. Den er instrueret af Erik Poppe, som har valgt at fjerne fokus fra Breivik og udelukkende sætte fortællingen om de unge og deres oplevelser på øen i centrum.

Anmelder Stine Teglgaard beskriver hendes oplevelse af filmen på Kino.dk således: Det var en meget ubehagelig filmoplevelse, men det var bestemt ikke en dårlig oplevelse. Salen var tavs under hele filmen. Folk sad med hænderne oppe foran munden, og adrenalinen pumpede gennem publikum i 90 ekstremt intense minutter (Kino.dk)

 

Genre: drama, thriller

Premieredato: torsdag den 3. maj

 

Har du hentet den nye Telia Tirsdag app? Find den her, så du kan bestille din kode allerede i dag.

 

Sankt Bernhard Syndikatet

Kalder alle Kirsten Birgit-fans og trofaste lyttere af ‘Den Korte Weekendavis’. Nu har du mulighed for at få en ekstra stor dosis af de populære satirikere Rasmus Bruun og Frederik Cilius! De spiller nemlig hovedrollerne i instruktør Mads Brüggers nye film 'Sankt Bernhard Syndikatet', hvor vi følger to gamle bekendtskaber, der mere eller mindre naivt begiver sig af sted på et forretningseventyr. De vil simpelthen starte en virksomhed i Kina, hvor de regner med at tjene styrtende på at sælge Sankt Bernhard hunde.

 

Genre: dansk komedie

Premieredato: torsdag den 10. maj.

 

Deadpool 2

Få et gensyn med den kække Marvel-karakter lejesoldaten Deadpool, der vender tilbage efter den første og meget populære filmatisering ’Deadpool’ fra 2016. I 2’eren møder vi den vansirede Wade Wilson, der er aspirerende bartender, i et velfungerende parforhold, og så har han superkræfter, der gør ham til den humoristiske og bad-ass superhelt, verden har brug for. Især når skurken Cable, der spilles af Josh Brolin, dukker op og forstyrrer freden. Wade, som spilles af Ryan Reynolds, mener at ‘Doing the right thing is messy’, så hvis du er til action-komedie med et hint af adventure, er denne efterfølger sikkert noget for dig.

 

Genre: action-adventure komedie

Premieredato: onsdag den 16. maj

 

 

Solo: A Star Wars Story

Endelig byder muligheden sig for igen at tage et smut til en galaxe ’far, far away’! Vi følger Han Solo, der spilles af den unge amerikaner Alden Ehrenreich, på et eventyr fyldt med eskapader, når han bevæger sig gennem en farlig og kriminel underverden. Her gør han sig nogle vigtige bekendtskaber, der blandt andet består i Solo’s første møde med sin fremtidige andenpilot på rumskibet Tusindårsfalken - Chewbacca eller ’Chewie’. Den loyale wookiee, med den velkendte knurren, spilles af finske Joonas Suotamo. Oplev også Emilia Clarke (Daenerys Targaryen fra Game of Thrones) og Woody Harrelson (fra bl.a. Marty Hart, True Detective)

 

Genre: science fiction og adventure

Premieredato: onsdag den 23. maj

 

Når du er kunde hos Telia, kan du tage en ven gratis med i biografen hver uge! Læs mere lige her.

 

I Feel Pretty

 

Hvis du er en ung kvinde, kan du muligvis genkende nogle af de følelser, som hovedpersonen i filmen ’I Feel Pretty’ går rundt og bakser med. Renee, som spilles af Amy Schumer, kæmper desværre med at elske sig selv for den hun er, og hendes dårlige selvtillid vokser en smule dag for dag. Skæbnen vil dog, at hun ved et rent uheld slår sit hoved godt og grundigt, hvilket medfører, at hun vågner op som en helt anden - indeni. For pludselig har Renee følelsen af at være den mest smukkeste og dygtigste kvinde i verden. Den nye selvtillid får Renee til at kaste sig ud i nye ting, men kan hun holde fast i sit nye selvsikre jeg, når hun finder ud af, at det ikke er hendes udseende, der har ændret sig. I filmen møder vi blandt andre Michelle Williams og Busy Philipps samt supermodellerne Emily Ratajkowski og Naomi Campbell.

 

Genre: komedie

Premieredato: torsdag den 31. maj 2018

 

Download den nye Telia Tirsdag app, og tag en ven gratis med i biografen.