6 apps der gør efterårsferien nemmere

6 apps der gør efterårsferien nemmere

Her er 6 nyttige apps, der gør kufferten lettere og ferien lidt nemmere.

Her er 6 nyttige apps, der gør kufferten lettere og ferien lidt nemmere.

Ferie, ferie, feeerieee – slap nu af du har fri og syng en glad melodi ...

Hvis du er én af de heldige, der skal af sted lige om lidt, så er det oplagt at samle ferieunderholdningen og alt det praktiske på mobilen. Vi har lavet en liste over en håndfuld nyttige app's, der gør kufferten lettere og ferien lidt nemmere.

1. FÅ HJÆLP TIL AT PAKKE: PACKPOINT

Er du typen, der hader at pakke? Og måske også typen, der altid glemmer at pakke underbukser eller badetøj? Så skal du måske overveje at downloade appen PackPoint inden din næste ferie, så du undgår flere uheldige situationer. Du skal bare indtaste din destination, vejrudsigten og din type af rejse i appen, og så genererer PackPoint den ultimative pakkeliste, så du er sikker på at få alt med. Nemt og enkelt.

App’en er gratis og fås både til: iOS og Android

 

2. KOM NEMT RUNDT MED OFFENTLIG TRANSPORT: CITYMAPPER

Citymapper appen er et must-have, når du skal på ferie og gerne vil benytte dig af offentlig transport rundt i byen. Man kan kalde CityMapper for en international rejseplan. Du indtaster blot, hvor du skal hen, og så får du vist den nemmeste rute med offentlig transport. Den viser dig endda, hvilken indgang, hvilket spor og hvilken side din metro, bus eller tog kører fra. Du undgår derfor at stige ombord på det forkerte tog eller metro – og så har den også mappet, hvor du kan finde nærmeste CityBike eller el-løbehjul, hvis du hellere vil udforske byen på den måde.

CityMapper kan derfor hjælpe dig med nemt og enkelt at komme rundt i byen med offentlig transport. 

Appen er gratis og fås både til: iOS og Android

3. Find vej uden wifi: Google maps

Skal du på ferie et sted, hvor datadækningen er begrænset eller ikke-eksisterende, så er der heldigvis stadig hjælp at hente. Google Maps har nemlig offline navigation og søgning i appen, så du altid kan finde vej - ligegyldigt hvor du er, og ligegyldigt hvor meget data, du har tilbage på mobilen. Google Maps er både brugbar i Danmark, men også særligt når du er på ferie i udlandet. Du kan fx spare den dyre GPS i udlejningsbilerne væk.

Det er meget enkelt at hente et offlinekort i Google Maps:
1. Download og åbn appen Google Maps.
2. Vælg det område på kortet, som du ønsker at hente offline. Hvis du fx skal til Miami eller Fanø, så find det på kortet og marker det.
3. Tryk på de tre vandrette linjer øverst i venstre hjørne (det bliver også kaldt burger-ikonet).
4. Scroll ned i listen i venstre side og tryk på "Offlinekort".
5. Et nyt skærmbillede kommer frem. Tryk på "tilpasset kort", og det valgte område bliver vist. Her kan du tilpasse dit område og se, hvor meget det vil fylde på din mobil.
6. Når du er færdig, trykker du på "download" for at hente det ned.
7. Navngiv dit område, og tryk ok. Herefter bliver kortet hentet ned på din mobil. Kortet bliver automatisk slettet efter 30 dage.

Appen er gratis og fås både til: iOS og Android.

Kort

4. Styr på budgettet: Spendee

Er du typen, der gerne vil have styr på budgettet inden og under ferien? Med appen Spendee kan du hurtigt skrive dagens omkostninger ned og kategorisere dine køb som fx mad, hotel, shopping med det samme. Så kan du altid følge med i, hvor meget du har spenderet på hver post og hele tiden holde øje med det samlede overblik over dine udgifter. 

Appen er gratis og fås både til iOS og Android.

5. Din personlige oversætter: Google Translate og Microsoft Translator

Google Translate er en lifesaver. Skriv sætningen og den bliver oversat med det samme. Microsoft Translator har dog taget skridtet videre, så du kan oversætte menuer, skilte osv. ved at tage et bilede af det, du ikke forstår. Du har selvfølgelig også mulighed for at få oversat sætninger eller snakke direkte til appen, som herefter vil oversætte det for dig. Du kan oversætte mere end 50 forskellige sprog, hvis du er på wifi.

Appen Google Translate er gratis og fås til både iOS og Android. Appen Microsoft Translator er gratis og fås både til iOSAndroid og Microsoft.

6. Valutaomregner: Valuta+

Det er ikke altid lige nemt at have styr på valutaen, når man står på det lokale marked og gerne vil gøre en god handel, men med Valuta+ i lommen kan du let finde rundt i priserne. 

Appen er gratis og fås både til iOS og Android

Forlæng din mobils levetid


Her er syv gode tips til, hvordan du kan forlænge din mobils levetid

Top 10 smartphones


Er du på udkig efter ny smartphone? Se top 10 over de mest solgte mobiler lige nu.