6 apps der gør efterårsferien nemmere
6 apps der gør efterårsferien nemmere

Efterårsferien er allerede i fuld gang, og hvis du er én af de heldige, der skal af sted lige om lidt, så er det oplagt at samle ferieunderholdningen og alt det praktiske på mobilen. Vi har lavet en liste over en håndfuld nyttige app’s, der gør kufferten lettere og ferien lidt nemmere.

1. Planlæg din ferie: Google Trip 

De færreste tager på ferie uden at planlægge den først – især, hvis du har børn, så er det jo praktisk talt umuligt. Er det ofte dig, der ender med planlægningsopgaven og de mange spørgsmål som fx: Hvor skal vi hen, hvilket hotel skal vi vælge, og hvilke ting skal vi se? Så kan Google Trip hjælpe dig med at planlægge den perfekte rejse ud fra dit behov og ønsker. I app’en kan du automatisk downloade flybilletter, hente information om dit hotel - og med den nye opdatering kan du også finde spændende aktiviteter på ferien. Google Trip kommer med forslag til aktiviteter nær dig ud fra dine interesser, så dagene planlægges specifikt til dig og din familie. Så hvis du vil ha’ lidt ekstra hjælp til ferieplanlægningen, så kan Google Trip hjælpe dig med at få det meste ud af din ferie.

App’en er gratis og fås både til: iOS og Android

 2. Få hjælp til at pakke: PackPoint

Er du typen, der hader at pakke? Og måske også typen der altid glemmer at pakke underbukser eller badetøj? Så skal du måske overveje at downloade app’en PackPoint inden din næste ferie, så du undgår flere pinlige situationer. Du skal bare indtaste din destination, vejrudsigten og din type af rejse i app’en, og så genererer PackPoint den ultimative pakkeliste, så du er sikker på at få alt med. Nemt og enkelt.

App’en er gratis og fås både til: iOS og Android

Læs også: Bliv klogere på EU-reguleringen, der trådte i kraft d. 15. juni 2017.

3. Find vej uden wifi: Google maps

Skal du på ferie et sted, hvor datadækningen er begrænset eller ikke-eksisterende, så er der heldigvis stadig hjælp at hente. Google Maps har nemlig offline navigation og søgning i app'en, så du altid kan finde vej - ligegyldigt hvor du er, og ligegyldigt hvor data, du har tilbage på mobilen. Google Maps er både brugbar i Danmark, men særligt når du er på ferie i udlandet. Du kan fx spare den dyre GPS i udlejningsbilerne væk. Det er meget enkelt at hente et offline-kort i Google Maps:

  1. Download og åbn app’en Google Maps.
  2. Vælg det område på kortet, som du ønsker at hente offline. Hvis du fx skal til Miami eller Fanø, så find det på kortet og marker det.
  3. Tryk på de tre vandrette linjer øverst i venstre hjørne (det bliver også kaldt burger-ikonet).
  4. Scroll ned i listen i venstre side og tryk på "Offlinekort".
  5. Et nyt skærmbillede kommer frem. Tryk på ”tilpasset kort”, og det valgte område bliver vist. Her kan du tilpasse dit område og se, hvor meget det vil fylde på din mobil.
  6. Når du er færdig, trykker du på "download" for at hente det ned.
  7. Navngiv dit område, og tryk ok. Herefter bliver kortet hentet ned på din mobil. Kortet bliver automatisk slettet efter 30 dage.

App’en er gratis og fås både til: iOS og Android.

Kort

4. Styr på budgettet: Spendee

Er du typen, der gerne vil have styr på feriebudgettet inden og under? Med app’en Spendee kan du hurtigt skrive dagens omkostninger ned og kategorisere dine køb som fx mad, hotel, shopping med det samme. Så kan du altid følge med i, hvor meget du har spenderet på hver post og hele tiden holde øje med det samlet overblik over dine udgifter. 

App’en er gratis og fås både til iOS og Android.

5. Din personlige oversætter: Google Translate og Microsoft Translator
Vi har nævnt det før. Google Translate er en livesaver. Skriv sætningen og den bliver oversat med det samme. Microsoft Translator har dog taget skridtet videre, så du kan oversætte menuer, skilte osv. ved at tage et bilede af det, du ikke forstår. Du har selvfølgelig også mulighed for at få oversat sætninger eller snakke direkte til app’en, som herefter vil oversætte det for dig. Du kan oversætte mere end 50 forskellige sprog, hvis du er på wifi.

App'en Google Translate er gratis og fås til både iOS og AndroidApp’en Microsoft Translator er gratis og fås både til iOS, Android og Microsoft.

6. Valutaomregner: Valuta+
Det er ikke altid lige nemt at have styr på valutaen, når man står på det lokale marked og gerne vil gøre en god handel, men med Valuta+ i lommen kan du let finde rundt i priserne. 

App’en er gratis og fås både til iOS og Android