7 ting du skal vide om iPhone x

7 ting du skal vide om iPhone x

Det var ikke kun iPhone 8 og iPhone 8 Plus, der blev præsenteret ved Apples Keynote, men også den helt nye jubiluæmsmodel iPhone X. Det er nemlig 10 år siden, at Apple lancerede deres første iPhone, og det skulle markeres. Derfor valgte Apple at springe deres hidtil kronologiske navngivning over og døbte i stedet den nye model iPhone X (udtales som iPhone 10). Her får du de vigtigste features, du skal kende til.


1. RAMMEN forsvinder OG FREM kommer EN SUPER RETINA SKÆRM
Apple har fjernet det meste af rammen for at give mere plads til skærmen. Skærmen har nu en størrelse på 5.8-tommer og en OLED Super Retina-skærm. Den har 2436*1125 pixels, som vil give en ekstraordinær skærmoplevelse. Apple har også valgt at gå tilbage til en for- og bagside af glas. Heldigvis er det lavet af det mest holdbare glas, der nogensinde har været i en smartphone. Og så er X'eren desuden vand- og støvafvisende.

Læs mere om iPhone 8 og 8 Plus

2. IKONISK HJEM-KNAP FORSVINDER
Hjem-knappen er væk. I stedet skal du swipe opad nederst fra skærmen for at komme ind til startskærmen. På tidligere modeller trykker man jo bare to gange på hjem-knappen, så nu tænker du måske ”jamen, hvad gør jeg så, når jeg skal lukke og bladre mellem mine apps”? Bare rolig, på den nye iPhone X skal du bare swipe op fra bunden og holde fingeren på skærmen. Så vil alle apps åbne på samme måde som tidligere.

(foto: apple.com)

 

3. brug ANSIGTET SOM DIT PASSWORD

I dag bruger vi Touch ID til at åbne vores iPhones, men på den nye iPhone X er hjem-knappen, som sagt, væk. Det betyder, at den overflade, som knappen tidligere brugte til at scanne vores fingeraftryk, er erstattet af en ny teknologi, der i stedet scanner dit ansigt. Apple kalder det Face-ID.


Teknologien bag er et TrueDepth kamerasystem, der er udstyret med en avanceret teknologi. Kameraet scanner dit ansigt og analyserer mere end 30.000 punkter, som den tidligere har scannet og genkender. Du kan derfor låse din iPhone op ved blot at kigge på den. Face ID virker både i lys og mørke, og hvis du går med hat eller briller.

Læs også: 15 sjove facts om den ikoniske iPhone.

 

4. VIDEREUDVIKLING AF KAMERAETS PORTRÆTFUNKTION
Da iPhone 7 Plus blev lanceret, var der mange, der var begejstrede for kameraets portrætfunktion. Det har en fantastisk dybdeskarphed, der skaber de smukkeste portrætter. iPhone X har også portrætfunktion i selfie-kameraet på forsiden, der giver en helt ny dimension til dine selfies. Du kan også justere belysningen i billedet, inden du tager det, hvilket giver en følelse af, at billedet er taget i et professionelt studie. 

Kameraet på bagsiden indeholder 12 megapixel, portrætfunktion med dybde- og ansigtsanalyse og muligheden for at justere belysningen. Og så er der ikke ét, men hele to kameraer på bagsiden med dobbeltoptisk billedstabilisator og en optisk zoom, der giver billedet kvalitet selv i svagt lys. Det bliver en helt ny oplevelse at tage billeder med kameraet i iPhone X.

(FOTO: APPLE.COM)

 

5. LEVENDE EMOJIES
De gamle, statiske emojis, som vi kender dem i dag, bliver udskiftet med animerende og mere levende emojis. Apple kalder dem Animojis.

Det er TrueDepth-kameraet, der analyserer mere end 50 forskellige muskel­bevægelser for at kunne gengive dine ansigts­udtryk på 12 forskellige Animoji. Så du kan roligt slippe din indre panda, robot eller enhjørning løs. Der er til mange timers sjov, som vi især glæder os til at teste. I bund og grund fungerer de på samme måde som et Snapchat filter. 

(foto: apple.com)

 

6. FREMTIDSTEKNOLOGI 

iPhone X er spækket med fremtidens teknologi. Ligesom den nye iPhone 8 og 8 Plus, har iPhone X en A11 Bionic processor, der kan udføre op til 600 milliarder handlinger per sekund.

Processoren er lynhurtig, Face ID-teknologien genkender dig på trods af de fysiske ændringer i dit udseende, og grafikken er opsigtsvækkende. Derudover er iPhone X specielt designet til AR (augmented reality), som giver en enestående kvalitet i AR apps.

Video: Se Tech-ekspert Torben Vognsen fortælle om den nye iPhone X.

 

7. TRÅDLØS OPLADER
Det er ikke længere nødvendigt med opladerkablet, da Apple lancerer den trådløse ladestation AirPower. Læg din iPhone, dit Apple Watch eller dine AirPods hvor som helst på opladnings­pladen for at oplade dem trådløst.

Apple har allerede samarbejdet med flere store kæder, der vil installere den trådløse oplader hos dem. Herudover er der eksempelvis indgået et samarbejde med Exibel om at lave ladestationer til både hjemmet og bilen, der vil være kompatible med iPhone. iPhone X vil have to timer længere batterilevetid end iPhone 7.

 

Specifikationer på iPhone X

  • Farver: Sølv, Space Grey
  • Kapacitet: 64 GB og 256 GB
  • Størrelse: H: 143,6 mm, L: 70,9 mm, B: 7,7 mm.
  • Vægt: 174 gram
  • Skærm: 5,8’’ Super Retina HD-skærm
  • Bagsidens kamera: 12 MP med vidvinkel- og teleobjektiv
  • Forsidens kamera: 7 MP
  • Video: 4K
  • Processor: Apple A11 Bionic, M11 co-processor

 

Køb din iPhone X og iPhone 8 lige her.

Udover de nye iPhone-modeller lancerede Apple en ny Apple Watch og Apple TV.