iOS 12

Her er de 5 bedste nyheder med iOS 12

Apple har lanceret iOS 12. Vi har samlet de fem fedeste features, du kan glæde dig til, hvis du opdaterer din iPhone. 

Apple har lanceret iOS 12. Vi har samlet de fem fedeste features, du kan glæde dig til, hvis du opdaterer din iPhone. 

Du kender det sikkert godt. En opdatering af din telefon føles sommetider som en tur til mekanikeren; du kører – uden problemer – bilen på værksted til et regelmæssigt tjek, men efter et nærmere eftersyn konstaterer mekanikeren, at din diesel indsprøjtningspumpe skal skiftes. Det er lidt det samme med din telefon. Dog uden en ekstraregning.

Din telefon virker egentlig fint, men alligevel kommer der med jævne mellemrum opdateringer, som skal forbedre telefonens ydeevne. Vi vil spare dig for alt det tekniske og blot konstatere, at det er en god idé at opdatere din telefons software løbende. Det nye iOS 12 er landet, og vi har samlet de fem fedeste features.

Køb iPhone XS og XS Max nu

1. MEMOJI

Hvis du har en nyere iPhone kender du sikkert allerede til Animojis, som er emojis, der følger din mimik ved hjælp af selfiekameraet. I iOS 12 er der kommet en fire nye Animojis; koala, tiger, spøgelse og T. Rex. Og som noget nyt, kan du nu også lave din helt egen Memoji, hvor du selv kan style karaktererne efter humør og personlighed. Du kan eksempelvis lave dig selv eller måske en ven.

Foto: Apple.com

 

 

2. FACETIME med op til 32 personer 

Du er vant til gruppechats, og du har sikkert også prøvet at have en videosamtale eller FaceTime, som Apple kalder det. Nu forenes de to muligheder i én funktion, så nu kan op til 32 personer videochatte med hinanden – samtidig. Så næste gang dit bortrejste familiemedlem har fødselsdag, kan du samle hele familien til morgensang med smil, flag og FaceTime. Featuren er ikke helt klar endnu, men Apple lover, at den bliver tilgængelig i løbet af efteråret 2018. 

Foto: Apple.com

3. Få hjælp til din skærmtid

”Du sidder da også på Instagram hele dagen” – nej, det gør jeg faktisk ikke, og nu hjælper iOS 12 dig – hvis du vil have det – med at holde styr på, hvor meget tid du egentlig bruger på dine apps. Du har nu mulighed for at aktivere ”skærmtid”, som gør, at din iPhone registrerer, hvor mange timer og minutter du bruger på dine forskellige apps, og hvis du har lidt svært ved at lade være med at tjekke Instagram Stories dagen lang, kan du også sætte et maksimum på, hvor meget du dagligt kan bruge de forskellige apps på din telefon – eller dine børns mobiler.

 

Du tjekker din skærmtid under Indstillinger og derefter klik på Skærmtid.

Læs mere om de tre nye iPhones

Foto: Apple.com

 

 

4. Luk dine apps hurtigere

 Det her er langt fra rocket science, men en feature, som vi har ventet på længe. Hvis du er et rigtigt ordensmenneske, lukker du sikkert også dine apps ned, når du er færdig med at bruge dem. Hvis du har en iPhone X, så bliver du glad for denne opdatering. Tidligere skulle du nemlig gennem tre steps på en iPhone X for at lukke en app. Det behøver du ikke mere. Tak, Apple!

Foto: Telia Danmark

 

 

5. NY APP: MEASURE

Mange har det med Argumented Reality (eller AR), som de havde det med tredjegradsligning i skolen: Hvad skal vi bruge det til? Hvad med at gøre din iPhone til et interaktivt målebånd? I iOS 12 giver Apple dig deres nye app ”Measure” eller på dansk ”Måle”, som kan måle alt. Åben app’en, og find det objekt, du vil måle, og så måler du bare løs. Simpelt? Ja. Nemt? Jep. Brugbart? Oh yes!

Foto: Apple.com

 

Følgende enheder kan opdatere til iOS 12

iPhone

iPad

iPod

iPhone XS 12,9" iPad Pro (2. gen) iPod touch (6. gen)
iPhone XS Max 12,9" iPad Pro (1. gen)
iPhone XR 10,5" iPad Pro
iPhone X 9,7" iPad Pro
iPhone 8 iPad (6. gen)
iPhone 8 Plus iPad (5. gen)
iPhone 7 iPad Air 2
iPhone 7 Plus iPad Air
iPhone 6S iPad mini 4
iPhone 6S Plus iPad mini 3
iPhone 6 iPad mini 2
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5S