I dag blev spændingen udløst! Tim Cook præsenterede, ud over jubilæumstelefonen ved navn iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus ved Apple Keynote.

Tim Cook lagde ud med at fortælle, hvordan ”technology infused with humaniy can do great things” og konstaterede, at iPhone har ændret verden og vil fortsætte med at påvirke den. Denne udtalelse skabte en del spænding i salen, da september 2017 markerer 10. året for præsentationen af den første iPhone. Derfor sad alle med sommerfugle i maverne, indtil der tegnede sig skyggen af et ottetal på skærmen bag Tim Cook. iPhone 8 var landet!

 

Design

Apple har opgraderet designet på iPhone 8 og iPhone 8 Plus, som nu har glas både foran og bagpå. Glasset er lavet af ’aerospace-grade custom aluminium alloy’ med 50 procent dybere underbyggende lag. Det skulle være det mest slidstærke glas, som endnu er brugt i en smartphone. Udover disse lækre detaljer har 8’eren et stilrent udtryk, der er klassisk Apple, og som minder lidt om iPhone 7. iPhone 8 og 8 Plus kommer i farverne Silver, Space Grey og den nye farvevariant Gold finish. Begge modeller får et nyt Retina HD display.

 


Copyright Apple Inc.

 

Lyd
Apple har forbedret og redesignet højtalerne, så de er op til 25 procent højere og leverer en dybere bas, der giver en langt bedre oplevelse, når du hører musik, ser video eller foretager et opkald.
Med iOS 11 opdateringen introduceres både en mandlig og en ny kvindelig Siri-stemme, som begge skulle være mere naturlige og udtryksfulde. Og så har Siri lært at oversætte engelske fraser til kinesisk, fransk, tysk, italiensk og spansk.

 

Teknik og kamera
iPhone 8 og 8 Plus er begge udstyret med en ny chip kaldet A11 Bionic. Den har en Central Processing Unit (CPU), der inkluderer to high-performance cores, som skulle være 25 procent hurtigere end A10. Det er også den første Graphics Processing Unit (GPU), som Apple har designet selv. Det er en visuel forarbejdningsenhed, der kan give utrolige grafikker med 60 Frames pr. sekund. I den nye iPhone 8 og 8 Plus er der også en ny image signal processor (ISP), der hjælper dig med at justere lyset i real time.

Det er i det hele taget ret utroligt, hvad du efterhånden kan med en iPhone, hvis du gerne vil tage professionelle fotos. Og nu er det også blevet muligt at lave fotoredigering og optimere via fx ’Portrait Lighting’ eller funktionen ’stage light’, hvis man vil give sit billede et mere dramatisk look.

 Copyright Apple Inc.

 


iPhone 8 og iPhone 8 Plus har et nyt 12-megapixel kamera med en større og hurtigere sensor. Den giver 83 procent mere lys, er mere kraftfuld og har dybere pixels. Apple kunne også løfte sløret for opdateringer i forhold til mulighederne for at optage video. Der er nemlig lavet en Apple-designet ’video-encoder’.

 

Gaming
Gaming får en større og større rolle, og det anerkender Apple både via nye funktioner på iPhone 8 og 8 Plus og på deres nye version af Apple TV, som også blev præsenteret ved keynoten. Apple giver sig i kast med at skabe en utraditionel spillekonsol.
Kameraerne på iPhone 8 og 8 Plus er nemlig blevet kalibreret til ”augmented reality”. Med denne nye funktion på en iPhone forventer Apple, at iOS-udviklere i fremtiden vil levere en masse spil og apps, der er optimeret til at bruge augmented reality på iPhone.


Copyright Apple Inc.

 

Denne nye funktion fik Phil Schiller til at kalde Atli Mar, CEO og co-founder af ’Directive Games’, ud på scenen for at præsentere en af de første multi-player spil designet til at blive spillet i augmented reality ved navn "The Machines".

 

“The futus is wireless”
Sidste år tog Apple det første skridt mod en aflivning af ledningen, da de fjernede jack-stikket på iPhone 7. Og minsandten om de ikke fortsætter i samme spor ved at lave to nye modeller, der kan oplades trådløst via AirPower Mat. Denne hører ikke med i pakken, når du køber en 8’er, men kan tilkøbes. Det samme gør sig gældende for iPhone-covers, der egner sig til trådløs opladning.

Forudbestilling starter d. 15. september 2017 kl. 09:01, og du kan selvfølgelig få den hos os i Telia.