Beskyt telefon festival

Sådan beskytter du din smartphone på festivalen

7 tips til, hvordan du sikrer din smartphone på festivalen.

7 tips til, hvordan du sikrer din smartphone på festivalen.

Festivalsæsonen er her snart, og vi forestiller os, at de fleste festivalgængere får travlt med at forevige oplevelserne på deres smartphones. Problemet er bare, at smartphones er særligt udsatte, når det gælder tyveri og skader.

Derfor har vi samlet 7 tips til, hvordan du beskytter telefonen – og minderne!

Først og fremmest kan du starte med at spørge dig selv: Er din bedste telefon virkelig nødvendig? Din smartphone har måske kostet dig en formue, og den kan være fyldt med vigtige kontakter, mails og billeder, som du ikke nødvendigvis har en back up af. De fleste smartphoneproducenter producerer budgetvenlige varianter, som har udemærkede kameraer, så du ikke behøver at frygte for dit Insta-game. Vi har samlet tre budgetvenlige mobiler, der vil være ideelle til sommerens festivaler, lige her.

Beslutter du dig alligevel for at tage din bedste smartphone med på festival, er der flere ting, du kan gøre for at sikre den:

1. Beskyt dit indhold

Beskyt din smartphone med en adgangskode, fingeraftrykslæser og/eller Face ID, så de, der potentielt får fat på den, ikke kan bruge den.

2. Back up

Sørg for at have lavet en sikkerhedskopi af din telefon via din computer eller cloud-løsning, inden du tager afsted på festival. Så er du sikker på, at du i hvert fald ikke mister alle billeder og kontakter, hvis du mister din telefon.

3. IMEI

Sørg for at skrive din telefons IMEI-nummer ned i tilfælde af, at din telefon bliver stjålet. Det skal du bruge, når telefonen skal meldes stjålet hos politiet.

4. Find telefon

Har du en iPhone, kan du i app'en 'Find iPhone' logge ind med dine oplysninger og få viden om, hvor din telefon befinder sig. Her kan du også slå funktionen 'Mistet' til, så du kan spore og låse din telefon. Og finder nogen din iPhone, kan du levere kontaktoplysninger til dem. Har du en Android-telefon, kan du i stedet bruge Googles app 'Find My Device', som også kan hjælpe dig med at lokalisere din mistede telefon. Du kan også låse telefonen og slette indhold, så du er sikker på, at dine data ikke ender i hænderne på de forkerte.

5. Cover og panserglas

Tyveri er ikke den eneste fare for din telefon, når du er på festival. Er du til den klodsede side, er der en risiko for, at du har en smadret skærm, før du overhovedet har overværet den første koncert. Derfor kan det være en god idé at beskytte telefonen med cover og panserglas.

6. Forsikring

Og hvad så, hvis uheldet er ude, og din telefon er blevet nuppet? Dækker forsikringen så? De fleste indboforsikringer dækker en stjålet telefon. Det kan derfor være en god idé at undersøge, om netop din forsikring dækker.

7. Fornuft

Selvom din baglomme er praktisk, når du hurtigt skal have fat i din telefon, er det ikke det mest fornuftige sted at opbevare den. Sørg derfor for at lægge din telefon i en taske eller lomme med lynlås, så det er sværere for en tyv at få fingrene i den.

 

Og så er det vist ikke andet at sige end: Husk at passe på dig selv og mobilen – og nyd sommerens festivaler!

Er du i festivalstemning? Så læs med

Smukfest

Bliv klar til Smukfest

Telia er med på Smukfest 2019, hvor vi sørger for fornyet energi til både dig og din mobil. 

Smukfest powerbank

Smukfest powerbank

Hold liv i mobilen under Smukfest med vores Smukfest-powerbank. Du kan købe den i vores webshop eller på en af vores byttestationer, som du finder på Smukfest.

Telia Locator

Find dine venner på festivalen

Vil du gerne være fri for at blive væk fra dine venner i Bøgeskoven? Download Telia Locator og find eller bliv fundet. Nemt og enkelt.

3 tips: Undgå at løbe tør for strøm på Smukfest

3 tips: Undgå at løbe tør for strøm på Smukfest

Her er tre tips til, hvordan du sikrer strøm på mobilen hver dag på Smukfest.

The Minds of 99 surprisekoncert

Surprisekoncert med The Minds of 99

Vi overraskede Smukfest med en surprisekoncert med The Minds of 99.

 

Telia Smukfest musikleksikon

Bliv klar til Smukfest med musikleksikon fra Telia

Fem tips til, hvordan du med musikviden og god timing lukker munden på dine bedrevidende venner.

Poul Martin Bonde

Poul Martin Bonde: Mine mange år med Smukfest

Poul Martin Bonde ser i anledning af Smukfests 40 års jubilæum tilbage på sine bedste oplevelser i Bøgeskoven.

Up dit instagame

Up dit Insta-game

Vil du tage dine Instagram-billeder til det næste niveau? Så er hjælpen på vej i form af 5 apps, du skal have fingrene i.

De bedste mobiler til festivalen

De bedste mobiler til festivalen

Vi giver dig vores bud på 12 mobiler, der kan stå festivaldistancen.

Apps til festival

5 uundværlige apps til Smukfest

Vi har samlet 5 apps, som du skal have med dig på årets Smukfest.

Højdepunkter fra Smukfest 2017

Højdepunkter fra Smukfest 2017

Telia var også med på Smukfest 2017. Se højdepunkterne og fornem musikken og friheden.

Længere batteritid på mobilen

HOLD LIV I TELEFONEN PÅ FESTIVALEN

8 tips til, hvordan du får længere batteritid på din telefon på festivalen.