efterårsferie: lydbØGER TIL børn og barnlige sjæle

efterårsferie: lydbØGER TIL børn og barnlige sjæle

Efterårsferie er lig med afslapning og hygge. Det er ikke altid, at vejret er med os, men heldigvis kan man let lytte en god bog både ude og inde. Storytel har en masse spændende udgaver til børn, så vi har samlet 5 gode lydbøger fra listen ’Bøger til bagsædet’. Der er lidt for alle aldre, og bøgerne kan I lytte til sammen eller hver for sig. De kan forhåbentlig forkorte køreture og ventetid, så ferien bliver ekstra underholdende.

 

Lyt en bog

 

Prop og Berta og æggetyven

Prop bor i et lille hus med sin ko Berta, hvor der hersker fed og idyl. Desværre bor der en heks i den mørke skov, og hun er ikke interesseret i at være på god fod med nogen. En dag opdager Prop og Berta, at de pludselig har mistet alle deres dejlige venner kaldet tittebøvserne. Kan det være heksen, der står bag?

Aldersgruppe 3-6 år

 

Onkel Rejes (sø)røverhistorier

De fleste børn og voksne har efterhånden stiftet bekendtskab med Onkel Reje, der er fast inventar på Ramasjang. I denne børnebog fortæller han nogle af sine mange (sø)røverhistorier om Kong Neptuns møde med en hvalfanger, og da kæmpekrabben ved navn Ronaldo opdagede noget udsædvanligt i sin krabbesalat.

Aldersgruppe: 4-6 år

 

Onkel Rejes (sø)røverhistorier

 

Bare kald mig Tofte

Nogle gange er det svært at være anderledes. Tofte er en brun bjørn i et samfund med en masse hvide bjørne. Ikke nok med det er Toftes forældre skilt, så han bor hos sin arbejdsløse far, som er hvidbjørn og besøger med jævne mellemrum sin brune bjørnemor. Sammen med sin ven bestemmer Tofte sig for at lede efter et arbejde til sin far, men midt i deres søgen, finder de et sørøverkort, som leder dem af sted på en skattejagt!

Aldersgruppe: 4-7 år

 

Bare kald mig Tofte

 

De Forbandede Dukkers Land

Har du nogensinde mistet et stykke legetøj? Der er i hvert fald en del legeting, der har følt sig mistet. Heriblandt Bob, der gik fra yndlingsdukke til 'Forbandede bob' og faldt ud af vinduet. Denne skæbne leder ham, sammen med tre andre outsidere, af sted mod paradiset ’De forbandede dukkers land’, men vejen er lang og findes der egentlig et Utopia for udstødte dukker?

Aldersgruppe: 5-8 år

 

Jeg er William

Det er ikke helt let at være William. For det første er han nødt til at bo sammen med sin lettere kriminelle morbror, der er lidt for hurtigt på aftrækkeren, når det involverer nemme handler og penge. For det andet er han vild med Viola, som han prøver at indynde sig hos, men det er svært på grund af en tredje årsag. Hans mobbere, som vil have 20 kroner for ikke at kaste William ud fra en gangbro. Hvordan kommer han igennem alle de udfordringer?

Aldersgruppe: 10-14 år

 

Se hele listen her: Bøger til bagsædet