Filmanbefaling: Sådan fejrer du Pride Week fra sofaen

Filmanbefaling: Sådan fejrer du Pride Week fra sofaen

Pride Week i København er over os og udover at bære et vigtigt budskab med sig, er den også lig med fest, farver og frihed. Hvis du ikke har mulighed for at deltage i fejringen eller har brug for lidt tid på sofaen for at restituere efter en aften med dans og regnbueflag, har vi samlet 4 anbefalinger til nogle lækre LGBT-film. Hvis du scroller længere ned, kan du også klikke dig direkte videre for at se vores filmliste 'Kærlighed, fællesskab og PRIDE'.


Moonlight (2016)

 

Varighed: 1t 51min
Genre: Drama

Moonlight er en krønike om barndommen, ungdomsårene og det spirende voksenliv hos en ung afro-amerikansk, homoseksuel mand ved navn Chiron. Filmen opleves i de tre faser af vores hovedpersons liv. Han får kælenavnet ’Little’, og vi følger ham tæt, mens han vokser op i et hårdt kvarter i Miami. Se den, hvis du kunne lide filmen Manchester by the Sea.

 • Vandt 3 Oscars. Filmen har vundet hele 208 andre priser og modtaget 255 nomineringer.
 • Medvirkende: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson
 • Får 7,5 ud af 10 på ImDb

 

 

Brokeback mountain (2005)

Varighed: 2t 14min
Genre: Drama og romantik

Brokeback Mountain er historien om det forbudte og hemmelige kærlighedsforhold mellem Ennis Del Mar og Jack Twist. Vi følger deres liv, og hvordan de forsøger at skjule deres passionerede forelskelse i frygt for, at det omkringliggende samfund ikke kan acceptere den slags følelser mellem to cowboys. Se den, hvis du kunne lide filmen Milk.

 • Har vundet 3 Oscars og 138 andre priser. Filmen fik i alt 127 nomineringer.
 • Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams
 • Får 7,7 ud af 10 på ImDb

 

 

The kids are all right (2010)

Varighed: 1t 46min
Genre: Komedie, drama, romantik

De to kvinder, Nic og Jules, er et gift par, der er bosat i området omkring Los Angeles. Nic er læge og Jules forsøger at bygge sin virksomhed som landskabsdesigner op. Sammen har de to børn, en dreng og en pige, som de har fået ved hjælp af en ukendt donor. De fire lever som en lille kernefamilie, men må forberede sig på at håndtere visse utraditionelle situationer når børnenes biologiske far gøre sin entré. Se den, hvis du kunne lide filmen Crazy, Stupid, Love.

 • Nomineret til 4 Oscars. Filmen har vundet i alt 28 andre priser og fået 120 nomineringer
 • Medvirkende: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo
 • Får 7,1 ud af 10 på ImDb

 

 

The Danish Girl (2015)

Varighed: 1t 59min
Genre: Biografi, Drama, Romantik

The Danish Girl foregår i København i 1926. Det er en fiktiv kærlighedshistorie inspireret af de danske billedkunstnere Lili Elbe og Gerda Wegener. Vi møder ægteparret, mens Lili lever med sit fødenavn og identitet som manden Einar Wegener, der er kendt som landskabskunstner. Vi følger Lili og Gerdas ægteskab og arbejde og ser, hvordan det udvikler sig i takt med Lilis banebrydende rejse som transkønnet pioner. Se den, hvis du kunne lide filmen The Theory of Everything.

 • Har vundet 1 Oscar. Filmen har vundet i alt 28 andre priser og fået 72 nomineringer.
 • Medvirkende: Eddie Redmayne, Alicia Vikander og Amber Heard
 • Får 7,1 ud af 10 på ImDb

 

Se flere spændende filmtitler fra vores liste 'Kærlighed, fællesskab og PRIDE' lige her.