Filmtema: nikolaj coster-waldau

Filmtema: nikolaj coster-waldau

Han er dansker, ser bragende godt ud og så spiller han eminent skuespil. Vi taler selvfølgelig om den danske film-succes Nikolaj Coster-Waldau. Lige nu er vi flere, der nyder synet af den populære skuespiller hver mandag, når han indtager skærmen som Jamie Lannister i hitserien Game of Thrones på HBO Nordic. Og når Game of Thrones sæson 7 snart får en ende, må du ikke blive alt for trist, for Nikolaj Coster-Waldau har heldigvis lavet en masse andet film-guf. Hans film spænder vidt fra thriller-genren til romantisk komedie, og vi tør godt sige, at han gør det godt uanset, om han spiller utro ægtemand i ’The Other Woman’ eller tyvagtig headhunter i filmatiseringen af Jo Nesbøs ’Headhunterne’.

Vi har samlet en række Nikolaj Coster-Waldau filmanbefalinger, så du undgår de værste abstinenser.

 

A Thousand Times Good Night (2013)

 

Varighed: 117 minutter

Genre: Drama

Rebecca, som spilles af Juliette Binoche, arbejder som krigsfotograf. En farlig profession, som sender hende til verdens brændpunkter. Mens hun følger en kvindelige selvmordsbomber i Kabul, bliver hun såret. Derhjemme kan hendes mand, Marcus, som spilles af Nikolaj Coster-Waldau. Han og deres døtre kan ikke længere klare tanken om, at Rebecca lever i konstant livsfare, så de forlanger, at hun vælger mellem karrieren og familien.

 • Filmen har vundet 6 priser og modtaget 14 nomineringer.
 • Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Maria Doyle Kennedy, Juliette Binoche, Lauryn Canny.
 • Får 7,1 ud af 10 på ImDb

 

Gods of Egypt (2016)

 

Varighed: 122 minutter

Genre: Action

I Gods of Egypt spiller danske Nikolaj Coster-Waldau hovedrollen som den egyptiske gud Horus, der sammen med en tyv må standse mørkets gud Sets planer om at overtage verden. Oldtidens Egypten kommer til live som aldrig før i den magiske adventure-film ’Gods of Egypt’. Her går mennesker og guder side om side langs Nilens breder, men freden trues af den forsmåede gud Set. Kun ved hjælp af den unge tyv Bek kan Horus møde Set i et endeligt, episk opgør.

Egnet til 11 år eller ældre.

 • Filmen har vundet 1 pris og modtaget 13 nomineringer.
 • Medvirkende: Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler.
 • Får 5,5 ud af 10 på ImDb

En chance til (2015)

 

Varighed: 96 minutter

Genre: Drama

De to politimænd Andreas og Simon lever vidt forskellige liv. Andreas lever lykkeligt i sin kernefamilie, mens den fraskilte Simon bruger størstedelen af sin tid på den lokale stripklub. Men alt bliver vendt op og ned, da de en dag kaldes ud til husspektakel hos et junkiepar. Det ligner en rutinesag indtil Andreas finder parrets forsømte baby overladt til sig selv i et skab. Den ellers så afmålte politiman bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold. I et øjebliks desperation tager han loven i egen hånd og kidnapper barnet. Efterhånden som Andreas mister grebet om retfærdigheden, bliver det op til den uregerlige Simon at genoprette grænsen mellem ret og uret.

Egnet til 15 år eller ældre.

 • Filmen har vundet 2 priser og modtaget 5 nomineringer.
 • Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Roland Møller, Nikolaj Lie Kaas.
 • Får 6,8 ud af 10 på ImDb

 

Headhunterne (2011)

 

Varighed: 96 minutter

Genre: Thriller

Roger Brown er Norges mest succesfulde headhunter, men på grund af dyre vaner – og en kræsen kæreste – supplerer han sin indtægt med risikable kunsttyverier. Da han finder et uvurderligt maleri hos én af sine kandidater, øjner Roger chancen for at komme sin dårlige økonomi til livs. Men maleriets ejer er tidligere elitesoldat, og han spiller sit helt eget spil. Så snart er det Roger selv, der oplever, hvad det vil sige at være ’headhuntet’! Filmatiseringen af Jo Nesbøs ’Headhunterne’ er blevet en tempofyldt action-thriller, som nemt lever op til selv de største Hollywood-produktioner.

 • Nomineret til en BAFTA Film Award. Har vundet 8 priser og modtaget 11 nomineringer.
 • Medvirkende: Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau
 • Får 7,6 ud af 10 på ImDb

 

Mama (2013)

 

Varighed: 100 minutter

Genre: Thriller

To små piger forsvandt sporløst, efter deres mor var blevet myrdet. Flere år senere bliver de fundet forsømt og alene. Heldigvis bliver de adopteret af deres onkel Lucas, der spilles af Nikolaj Coster-Waldau, og hans kæreste Annabel, som fortvivlet har ledt efter dem, siden de forsvandt. Sammen prøver de at danne en lille familie for at give de to niecer en ny start. Parret opdager dog hurtigt at alt ikke er, som det skal være. Overnaturlige kræfter begynder at lure og spørgsmålet er, om pigerne er de eneste gæster, som Lucas og Annabel har lukket ind i deres hjem. Se den, hvis du kunne lide Insidious filmene.

Egnet til 15 år eller ældre.

 • Filmen har vundet 11 priser og modtaget 18 nomineringer.
 • Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Jessica Chastain, Megan Charpentier, Isabelle Nélisse
 • Får 6,2 ud af 10 på ImDb

 

The Other Woman (2014)

 

Varighed: 109 minutter

Genre: Komedie, romantik

I denne komedie opdager Carly, der spilles af Cameron Diaz, at hendes nye kæreste Mark ikke er til at stole på, da hun til fældigt møder hans kone Kate. Carly og Kate trøster og opmuntrer hinanden og opdager desuden, at Mark er utro med en tredje kvinde, Amber. De tre kvinder danner en uventet trio, og beslutter sig for at udøve en passende hævn over… Ja, du gættede det. Nikolaj Coster-Waldau, der spiller den rollen som den troløse Mark. Se den, hvis du kunne lide filmen Bad Teacher.

Egnet til 7 år eller ældre

 • Filmen har vundet 3 priser og modtaget 5 nomineringer.
 • Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Leslie Mann, Cameron Diaz, Kate Upton, Nicki Minaj
 • Får 6 ud af 10 på ImDb

Se flere nye og gamle filmtitler lige her.