Apple er kommet med en efterfølger til iPhone 7. Den nye generation hedder iPhone 8 og udover at designet er blevet ændret til en eksklusiv glasindpakning, kan det være svært at se opdateringerne med det blotte øje. Derfor har vi lavet en lille oversigt til dig, der er nysgerrig efter at vide, hvordan den nye iPhone 8 adskiller sig fra 7'eren. Den korte version er design, kamera, chip og batteri. Læs med, når vi gennemgår de forbedrede features lige her.

 

DESIGNET

iPhone i slidstærkt glas, for at kunne oplade iPhone trådløst. Der medfølger også et almindelig opladningskabel med lightning-stik, men ifølge Apple er fremtiden altså trådløs.
Denne vision har dog krævet en ny type glas, som er 50% mere forstærket, fordi det er udstyret med et lag af laser­svejset stål, samt et aluminiums­bånd. Netop aluminumsbåndet er i samme gode kvalitet, som det man bruger i luftfartsindustrien. Denne sammensætning udgør det stærkeste glas i en smartphone. Og så kan man vælge mellem farverne guld, sølv og space grey

Nye fordele ved 8'erens design:

  • True Tone display som gengiver farverne mere naturligt og dermed giver dig en endnu bedre skærmoplevelse

  • Trådløs Bluetooth 5.0-teknologi, der giver dig mulighed for at lave hurtigere overførsler og få længere rækkevidde

 

Stilrent design og aluminiumsbånd. Foto: Apple

 

KAMERA

Nu kan du filme 4K-videooptagelse med både 24, 30 eller 60 billeder pr. sek. modsat med iPhone 7, der 'kun' kan optage med 30 billeder pr. sek. Det samme gælder for slowmotion-video, der stadig er i 1080p med 120, men nu også med 240 billeder pr. sek.

  • Slow Sync flash, der kombinerer en langsom lukketid med blitz, der hjælper dig med at fange bevægelsene bedre på dine fotos

  • Galileo og QZSS

  • NFC nu med læserfunktion

  • Understøtter nu Dolby Vision og HDR10-indhold

 

CHIPPEN

De opgraderinger, der er lavet kan være svære at gennemskue, fordi den vigtigste ændring fra iPhone 7 til iPhone 8 faktisk er chippen. Apple har nemlig sat en A11 Bionic chip ind i både iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Det betyder at mobilens "hjerne", som kaldes Central Processing Unit, arbejder op til 25 % hurtigere end på iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Den enhed der bearbejder alt det grafiske på din mobil, som hedder Graphics Processing Unit, er også blevet væsentligt forbedret. Det vil sige at den nye chip nu kan vise tredimensionel grafik op til 30 % hurtigere. Dette er især en fordel, hvis man kan lide at game!

Andre fordele ved A11 Bionic chippen:

  • Den kan fordele sin hastighed og ydeevne på de apps og funktioner, du bruger allermest, så du kan bruge mobilen hurtigere og mindske strømforbruget.

  • Du kan give dig i kast med Augmented Reality og 3D-spil

  • Det er blevet muligt at bruge maskinlæring i iOS apps

  • Den har en integreret M11-bevægelses­hjælpe­processor

 

Brug mindre strøm med den intelligente A11 Bionic chip. Foto: Apple.

 

BATTERI

Som noget helt nyt kan iPhone 8 oplades trådløst. Det kan du gøre ved hjælp af Qi-opladere. Og som en ekstra batteri-feature har 8'eren hurtig opladning, så den er 50 % opladet efter bare 30 minutter.

Hvis du er interesseret i at læse mere om iPhone 8 eller bare må have fingrene i den, kan du finde den lige her.