Musikviden Smukfest

Hvis du vil være FRI for knevrende sidekammerater på Smukfest

Fem tips til, hvordan du med musikviden og god timing lukker munden på dine bedrevidende venner.

Fem tips til, hvordan du med musikviden og god timing lukker munden på dine bedrevidende venner.

LEVEL 42

Midt i 'Lessons In Love' slår en tanke ned i din sidemand. "Hvad gør Level 42 egentlig, hvis Mark King får en splint i tommelfingeren?" Du har lige gang i noget luftbas, mens King straffer strengene, men har svaret klar: "Du er faktisk ikke den første, der har haft den bekymring. Tilbage i 80'erne, da Level 42 konstant var på hitlisten, insisterede pladeselskabet Polydor på at lave en særlig forsikring for Mark Kings tommelfinger. Den havde en værdi på tre mio. pund! King har fortalt, at det blev gjort med glimt i øjet. Han er en glad handyman, men han passer på med økser og save, så der ikke pludselig ligger en dyr tommelfinger på gulvet". Sidemanden giver thumbs up.

Gilli

"Ham Gilli er sgu den ægte vare", siger din ven og hælder mere champagne op i sit papbæger. Du nikker i takt med afrobeatet i 'Rica'. "Sjovt du siger det. Gilli – eller Kian Rosenberg Larsson – spillede faktisk hovedrollen i filmen 'Ækte Vare' i 2014. Det var før, han brød igennem med 'Orale' og 'C'est La Vie'. Dengang var han bare en ung lovende rapper på Vestegnen og passede perfekt til rollen som en ung lovende rapper fra Vestegnen. Filmen var i øvrigt instrueret af Femar Ahmad, der senere lavede 'Underverden'. Gilli fik masser af ros for sit skuespil". Din ven logger på Filmstriben på mobilen og finder 'Ækte Vare'. Den bliver god at have i teltet i morgen.

Anne Sanne Lis

Alle foran Bøgescenen skråler med på hit efter hit, og din opstemte sidemand erklærer, at Anne, Sanne og Lis virkelig styrede 80'erne - sammen. "Arh, sådan var det nu ikke helt", siger du og tager en tår gin & tonic. "De spillede faktisk kun sammen fra 1980 til 82 i Anne Linnet Band, men Anne og Lis kendte jo hinanden fra Aarhus og Shit & Chanel i 70'erne, og Sanne og Anne arbejdede senere sammen om musicalen 'Berlin 84' og på sangen 'Den Jeg Elsker'. Men ellers var de faktisk hver for sig det meste af årtiet. Anne, Sanne og Lis var svære at undgå i 80'erne – fra Sneakers og Sebastians band til Marquis de Sade og en stribe meget populære soloplader. De var overalt, men kun sjældent sammen". Din kollega ryster på hovedet og synger med på "det er ikke det, du siger, det er måden, du får sagt farvel".

Martin Garrix

Droppet i 'Animals' får hele Bøgeskoven til at vibrere af bas, og alle i slænget hopper op og ned. "Musikken går i blodet som var det en stribe shots. Martin Garrix må have været godt tanket op, da han lavede den", råber en veninde. "Nej, slet ikke", svarer du med et smil. "Da Martin indspillede 'Animals' i 2013, var han stadig for ung til at købe en drink på de klubber, hvor sangen blev et hit. Han var kun 17 år! Året efter blev han det yngste hovednavn nogensinde på den gigantiske Ultra Music Festival i Miami – og han havde ikke engang kørekort. Martin Garrix brugte sin tid på at lave musik og øve sig. Sådan har det været, siden han otte år gammel så sit store idol, Tïesto, optræde ved åbningen af OL i Athen". Din veninde henter flere shots.

Laid Back

"Det er godt nok funky – man skulle tro, de var amerikanere", siger din overraskede ledsager, som har svært ved at stå stille, mens Laid Back spiller 'Bakerman' og 'White Horse'. Du smiler overbærende. "Det syntes amerikanerne også dengang i 80'erne. Faktisk i en sådan grad, at pladeselskabet bad Tim Stahl og John Guldberg holde sig væk fra USA. Lytterne troede, at de var mændene bag de funky tracks var sorte, og man ville ikke bryde illusionen. 'White Horse' blev et klubhit og anses for at være en vigtig byggesten inden for hiphop, house og meget mere. Bare spørg fans som Pharrell, Beastie Boys og Snoop Dogg. Men de aner stadig ikke, at Laid Back består af to hvide danskere". Din ledsager nikker anerkendende og danser videre til 'Maybe I'm Crazy'.

Er du i festivalstemning? Så læs med

Smukfest

Bliv klar til Smukfest

Telia er med på Smukfest 2019, hvor vi sørger for fornyet energi til både dig og din mobil. 

Telia Locator

Find dine venner på festivalen

Vil du gerne være fri for at blive væk fra dine venner i Bøgeskoven? Download Telia Locator og find eller bliv fundet. Nemt og enkelt.

Smukfest powerbank

Smukfest powerbank

Hold liv i mobilen under Smukfest med vores Smukfest-powerbank. Du kan købe den i vores webshop eller på en af vores byttestationer, som du finder på Smukfest.

De bedste mobiler til festivalen

De bedste mobiler til festivalen

Vi giver dig vores bud på 12 mobiler, der kan stå festivaldistancen.

Poul Martin Bonde

Poul Martin Bonde: Mine mange år med Smukfest

Poul Martin Bonde ser i anledning af Smukfests 40 års jubilæum tilbage på sine bedste oplevelser i Bøgeskoven.

Længere batteritid på mobilen

HOLD LIV I TELEFONEN PÅ FESTIVALEN

8 tips til, hvordan du får længere batteritid på din telefon på festivalen.

Beskyt mobilen på festivalen

Sådan beskytter du mobilen på festivalen

7 tips til, hvordan du beskytter din telefon på festivalen.

Up dit instagame

Up dit Insta-game

Vil du tage dine Instagram-billeder til det næste niveau? Så er hjælpen på vej i form af 5 apps, du skal have fingrene i.

The Minds of 99 surprisekoncert

Surprisekoncert med The Minds of 99

Vi overraskede Smukfest med en surprisekoncert med The Minds of 99.

 

Højdepunkter fra Smukfest 2017

Højdepunkter fra Smukfest 2017

Telia var også med på Smukfest 2017. Se højdepunkterne og fornem musikken og friheden.

3 tips: Undgå at løbe tør for strøm på Smukfest

3 tips: Undgå at løbe tør for strøm på Smukfest

Her er tre tips til, hvordan du sikrer strøm på mobilen hver dag på Smukfest.