pas på spoof kald!

pas på spoof kald!

Har du nogensinde fået opkald fra personer, der mener, at du har ringet til dem, uden at de er listet på dine udgåede opkald? Så er dit nummer muligvis blevet brugt for at dække over et såkaldt ’spoof kald’. Et ’spoof kald’ betyder, at man ændrer sit opkaldsnummer til et andet nummer, end det man ringer fra. Det bruges oftest af kriminelle, der ønsker at svindle sig til dine private oplysninger.

Det fungerer således, at svindlere kan ringe dig op og erstatte deres eget nummer med et andet. Hvis du ikke tager telefonen, står du tilbage med et ubesvaret opkald fra en tilfældig dansker, hvilket ser ganske uskyldigt ud. Derfor kan du sagtens blive kontaktet af en person, der på sin mobil kan se, at du har ringet, uden at dette er noteret i dine udgående opkald eller omvendt.

Heldigvis er det muligt at beskytte sig selv mod disse svindelnumre:

  • Pas godt på dine personlige informationer, og oplys dem aldrig over telefonen.
  • Tag dig tid til at verificere personen i den anden ende. Hvis et ukendt nummer ringer dig op, kan du for en sikkerheds skyld undersøge det via Google. Her kan du se, om nummerer tilhører en virksomhed, eller om andre personer omtaler nummeret som svindel.
  • Kontakt det firma, som personen bag opkaldet påstår at være fra.

Hvis du undrer dig over nummeret, der ringer til dig, er det altid en god idé at være forsigtig og kritisk.