Længere batteritid telefom

8 tips: Sådan får du længere batteritid på mobilen på festivalen

Vi giver dig 8 uundværlige tips til, hvordan du holder liv i mobilen lidt længere, når du er på festival.

Vi giver dig 8 uundværlige tips til, hvordan du holder liv i mobilen lidt længere, når du er på festival.

Du kender sikkert scenariet: Du har knapt sat dine ben på din foretrukne festival, før batteriet på din mobil er helt i bund. 30.000 mennesker i en skov, der alle ihærdigt forsøger at sende Snapchats og Insta-stories, overbelaster ofte mobilnetværket. Og der er få ting, der dræner dit batteri mere end et overbelastet netværk, fordi din mobil bruger al sin strøm på at lede efter signal.

Mobilnetværket kan du ikke gøre så meget ved. Det kan vi til gengæld. I år rykker vi ud til landets største festivaler, så du forhåbentlig får en skyfri mobildækning.

Men der er masser af ting, du selv kan gøre for at holde liv i mobilen lidt længere. Læs vores 8 tips – og del dem gerne med en festival-ven, når batteriet siger 'strømbespar'.

LET'S TAKE IT AWAY – FOR HER KOMMER DE 8 UUNDVÆRLIGE TIPS

8 tips til, hvordan din mobil får længere batteritid på festivalen

1. SKRU NED FOR LYSET
Med mindre du skal bruge din mobil som lighter under et helt særligt ømt nummer til en af festivalens koncerter, er der måske ikke nogen grund til, at lysniveauet på din skærm er på max. Så tag solbrillerne af, skru lysniveauet i bund og giv dit batteri lidt ekstra levetid.

2. SLÅ FUNKTIONER FRA
Skal du klemme lidt ekstra batteri ud af mobilen, er det en god idé at slå alle de funktioner fra på din mobil, som du ikke bruger. Er det fx nødvendigt at din mobil konstant søger efter nye e-mails eller et ikke-eksisterende WiFi-signal – for ikke at glemme Bluetooth. Slå det hele fra og nyd friheden ved ikke at blive forstyrret af arbejdsmails, når du har travlt med at skråle med på "Kun for mig".

3. SLUK FOR AUTOMATISK OPDATERING
Ligeledes kan du overveje, om det virkelig er nødvendigt, at din mobil automatisk opdaterer til den nyeste version af din mobilbank, mens du spiller ølbowling med nabolejren. Sandsynligvis ikke. Derfor kan du lige så godt slå automatisk opdatering af apps i baggrunden fra.

4. LUK APPS
Og nu vi er ved apps i baggrunden: Sørg for at lukke alle de apps ned, du ikke bruger. Så slipper du for, at Facebook kører i baggrunden og æder unødvendigt meget strøm.

5. SLÅ FLYFUNKTION TIL
Er du klar til at gå helt offline (du skal nok overleve), kan du også overveje at slå flyfunktionen på din mobil til. Så deaktiveres alle trådløse transmissioner, dvs. data, WiFi, sms, osv., som normalt bruger en hel del strøm på din mobil.

6. ENERGIBESVARENDE FUNKTION
Det er også en god idé at slå den energibesparende funktion til på din mobil. Funktionen reducerer den mængde af strøm, din mobil bruger, når batteriniveauet er ved at nå bunden. Ret smart.

7. POWERBANK
Som Gøg & Gokke, kniv og gaffel (kom selv på flere) ... så er en powerbank din mobils bedste ven, når du er på festival. Den er lige til at have med på farten, i tasken eller i lommen – og vigtigst af alt: den behøver ikke at sidde i stik, mens du bruger den. Skal du på Smukfest, kan du igen i år købe Telias Smukfest powerbank, som én gang dagligt gratis kan ombyttes til en nyopladt på festivallen. Så er du sikker på ikke at løbe tør for strøm midt under Robbie Williams koncert på Bøgescenen – og er du gavmild, kan du jo dele den med en ven.

8. OPLADNINGSSTATIONER
Har du lidt ekstra tid i løbet af dagen, har de fleste festivaler også opladningsstationer. Sæt dig med en øl i hånden og nyd roen, mens din mobil lader op. På Smukfest kan du svinge forbi et af Telias loungeområder, hvor du kan oplade både mobil og sjæl. Du kan også checke din smartphone ind og nyde Smukfest, mens din mobil bliver ladet op.

Du kan nok ikke undgå en hel festival uden at skulle oplade din mobil, men med disse 8 tips kan du holde antallet af opladninger lidt nede.

Er du i festivalstemning? Så læs med

Smukfest

Bliv klar til Smukfest

Telia er med på Smukfest 2019, hvor vi sørger for fornyet energi til både dig og din mobil. 

Smukfest powerbank

Smukfest powerbank

Hold liv i mobilen under Smukfest med vores Smukfest-powerbank. Du kan købe den i vores webshop eller på en af vores byttestationer, som du finder på Smukfest.

Telia Locator

Find dine venner på festivalen

Vil du gerne være fri for at blive væk fra dine venner i Bøgeskoven? Download Telia Locator og find eller bliv fundet. Nemt og enkelt.

Telia Smukfest musikleksikon

Bliv klar til Smukfest med musikleksikon fra Telia

Fem tips til, hvordan du med musikviden og god timing lukker munden på dine bedrevidende venner.

The Minds of 99 surprisekoncert

Surprisekoncert med The Minds of 99

Vi overraskede Smukfest med en surprisekoncert med The Minds of 99.

 

3 tips: Undgå at løbe tør for strøm på Smukfest

3 tips: Undgå at løbe tør for strøm på Smukfest

Her er tre tips til, hvordan du sikrer strøm på mobilen hver dag på Smukfest.

Poul Martin Bonde

Poul Martin Bonde: Mine mange år med Smukfest

Poul Martin Bonde ser i anledning af Smukfests 40 års jubilæum tilbage på sine bedste oplevelser i Bøgeskoven.

Apps til festival

5 uundværlige apps til Smukfest

Vi har samlet 5 apps, som du skal have med dig på årets Smukfest.

Beskyt mobilen på festivalen

Sådan beskytter du mobilen på festivalen

7 tips til, hvordan du beskytter din telefon på festivalen.

De bedste mobiler til festivalen

De bedste mobiler til festivalen

Vi giver dig vores bud på 12 mobiler, der kan stå festivaldistancen.

Up dit instagame

Up dit Insta-game

Vil du tage dine Instagram-billeder til det næste niveau? Så er hjælpen på vej i form af 5 apps, du skal have fingrene i.

Højdepunkter fra Smukfest 2017

Højdepunkter fra Smukfest 2017

Telia var også med på Smukfest 2017. Se højdepunkterne og fornem musikken og friheden.