Sådan forlænger du din telefons levetid

Sådan forlænger du din telefons levetid

En mobiltelefon kan typisk bruges i fire til fem år, hvis du behandler den godt. Her er Telias syv gode tips til, hvordan du kan forlænge din telefons levetid.

En mobiltelefon kan typisk bruges i fire til fem år, hvis du behandler den godt. Her er Telias syv gode tips til, hvordan du kan forlænge din telefons levetid.

Danskerne køber dyrere smartphones end tidligere, som de til gengæld beholder i længere tid. Det er fornuftigt – både for pengepungen, men også for miljøet, da det er med til at reducere mængden af elektronikaffald.

Gør du ikke noget for at forlænge din telefons levetid, risikerer du, at den bliver langsom – og så vælger mange at købe en ny telefon tidligere, end de egentlig behøver. Passer du godt på din telefon, kan den typisk bruges i fire til fem år.

LÆS OGSÅ: Skal du skifte telefon? Så brug Telia Recycle til at skille dig miljørigtigt af med den

Her er vores råd til, hvordan du passer godt på din telefon og sikrer, at den fungerer optimalt så længe som muligt.

1. Giv telefonen et sundhedstjek

Giv din telefon et grundigt sundhedstjek. Der findes flere apps, der kan analysere, hvilken teknisk form din telefon er i ved fx løbende at informere om batteristatus, hukommelse og virus eller malware.

2. Hold softwaren opdateret

Sørg for altid at opdatere din telefon til den nyeste version af telefonens software. Med den nyeste software vil din telefon være hurtigere og fungere bedre, og virusbeskyttelsen vil være opdateret.

3. Genstart telefonen en gang om ugen

Din telefon er en lille computer, som har godt af at blive genstartet en gang imellem. Faktisk helst en gang om ugen for at spare på batteriet og fjerne unødvendige filer.

4. Brug skyen

Din telefons indbyggede hukommelse bliver hurtigt fyldt af billeder, film og apps. Er din hukommelse fuld, vil du opleve, at din telefon bliver langsommere. Derfor bør du altid bruge en cloud-løsning til at opbevare dine tunge filer, mails, mv.

5. Udskift batteriet – ikke mobilen

Batteriet i din telefon har en kortere levetid end selve telefonen. Oplever du, at din telefon er langsom, og at batteriet aflader hurtigt, vil det derfor ofte være nok at skifte batteriet.

6. Beskyt telefonen med et cover

Din telefon er et delikat stykke teknologi, og den bør beskyttes mod slag og andre skader. Sørg derfor for at bruge cover og panserglas for at reducere risikoen for ridser og revner.

7. Smid ikke mobilen ud

Når det er tid til at skifte din telefon, bør du aflevere den i en af vores butikker i stedet for blot at smide den i en container eller skraldespand. Dermed sikrer du, at telefonens dele genanvendes eller destrueres på en miljømæssigt forsvarlig måde. Se mere om dine muligheder her.

 

LÆS OGSÅ: Her er tELIAS GRØNNE LØFTE