Huawei P20 Pro vs Huawei P30 Pro Huawei P20 Pro vs Huawei P30 Pro

Sammenligning: Hvad er forskellen på P20 Pro og P30 Pro?

Vi har sammenlignet Huawei P20 Pro med den nye P30 Pro. Hvilke forbedringer er der blevet plads til i den nye P30 Pro? Det får du svaret på her.

Sammenligning: Hvad er forskellen på P20 Pro og P30 Pro?

Vi har sammenlignet Huawei P20 Pro med den nye P30 Pro. Hvilke forbedringer er der blevet plads til i den nye P30 Pro? Det får du svaret på her.

Huawei P30 Pro er Huaweis nye topmodel, der afløser P20 Pro  sidste års topmodel. Ligesom sidste år er der ekstremt meget fokus på kameraet i den nye konge i P-serien. Herunder sammenligner vi nogle af de mange forskelle, der er på de to telefoner, så du kan se hvilke forbedringer, der er blevet plads til i den nye Huawei P30 Pro.

Et nyt og meget bedre kamera

Huawei har altid haft fokus på kamerateknologi, og deres samarbejde med Leica har givet dem et forspring over flere af konkurrenterne, når det kommer til kamerateknologi. Med Huawei P30 Pro udvider de det forspring yderligere, men også i forhold til forgængeren er den nye topmodel forbedret ganske betragteligt.


LÆS OGSÅ: ALT DU SKAL VIDE OM HUAWEI P30-SERIEN

 

I første omgang er der blevet plads til væsentlig mere optisk zoom  altså "ægte" zoom, som ikke taber kvalitet eller bliver pixelleret, når man zoomer ind. På P20 fandt man 3x optisk zoom  på P30 Pro er der ikke bare 5x optisk, men også 5x hybrid og hele 50x digital zoom. Du kan, med andre ord, komme meget tættere på dit motiv med P30 Pro.

Der er også nyheder i forhold til lysfølsomheden, hvor P30 langt overgår den forrige model. Godt nok lyder det ikke af meget, at blænden er gået fra 1.8 til 1.6  men i praksis gør det en ret stor forskel, for du kan faktisk tage billeder i næsten mørke med P30 Pro. Og selv om P20 Pro også leverede gode billeder i svag belysning, vil du blive overrasket over, hvor stor forskellen er.


BEDRE BATTERI OG HURTIGERE OPLADNING

Et andet sted, hvor Huawei P30 Pro er væsentligt forbedret i forhold til forgængeren, er på batteriet. Hvor P20 Pro havde et 4.000 mAh batteri, har P30 Pro fået lidt ekstra. Det har nemlig hele 4.200 mAh. Selv om det ikke lyder af voldsomt meget, er det stadig værd at tage med. Især når man samtidig tager i betragtning, at batteriet nu kan oplades med hele 40W  og dermed få ca. 70% batteri på bare 30 minutter. P20 Pro kunne lades med knap halvdelen, 22,5W.


LÆS OGSÅ: DE 10 BEDST SÆLGENDE SMARTPHONES LIGE NU

STØRRE SKÆRM - MED LILLE UDSKÆRING

Skærmstørrelse er ret vigtigt for rigtigt mange – og med P30 Pro har Huawei virkelig rykket barren for, hvor meget skærm man kan have på en telefon – uden at den vel at mærke bliver klodset. Hvor P20 Pro "kun" var 6,1", har P30 Pro hele 6,47" at gøre godt med. Samtidig er udskæringen – den såkaldte "notch" – blevet væsentlig mindre. Samlet set vil du opleve, at P30 Pro virkelig har en fantastisk skærm, der er velegnet til video, spil og alt det andet du elsker at bruge tid på.


LÆS OGSÅ: KØB HUAWEI P30 PRO 

HURTIGERE PROCESSOR

Huawei P30 Pro har fået samme processor, som sidder i den prisvindende Huawei Mate 20 Pro. Huawei bygger selv deres processorer, og deres Kirin 980 er en af de kraftigste mobilprocessorer i verden. Den er bygget på 7 nanometer teknologi – i øvrigt som den første i verden. Det betyder masser af kræfter til stort set alt, du kan finde på uden, at det går ud over strømforbruget. Forrige generation var udstyret med Kirin 970, der, selv om det var en udmærket processor, "kun" var bygget på 10nm teknologi og både var en smule langsommere og brugte en smule mere batteri.

EN OPGRADERING PÅ ALLE MÅDER

Nærmest ligegyldigt hvilken del af Huawei P30 Pro vi kigger på, leverer den en bedre oplevelse end Huawei P20 Pro. Især kameraet er noget af det bedste på en mobiltelefon nogensinde, og Huawei og Leica har sammen lavet en lille genistreg med kameraet i P30 Pro. P20 Pro var – og er – en fantastisk telefon. Men P30 Pro er alligevel væsentlig bedre på stort set alle måder.

LÆS OGSÅ: ALT DU SKAL VIDE OM HUAWEI P20 PRO