Samsung Galaxy Note9

Samsung Galaxy Note9 vs. Note8

Hvad er forskellen egentlig, når vi sætter de to telefoners funktionaliteter på spidsen?

Hvad er forskellen egentlig, når vi sætter de to telefoners funktionaliteter på spidsen?

Der er en ny Note i byen, og den hedder Samsung Galaxy Note9. Hvis du kigger på telefonens ydre, er der ingen tvivl om, de er søskende. For de minder utrolig meget om hinanden. Men indeni er der sket masser af ting. Vi guider dig her igennem de vigtigste ændringer.

Allerede overbevist? Klik her for at bestille

Features

Det er muligvis den nye S Pen, som er den helt store nyhed ved Note9. For første gang i Note-serien, har den nye S Pen fået strøm i sig og en knap. Via en Bluetooth-forbindelse kan du nu bruge S Pen som remote. Og om den så skal bruges som wingman til det perfekte selfie, remote til din præsentation eller Glider-udløser i Fortnite, må tiden vise; Samsung har nemlig udgivet et kit til udviklere som gør, at de kan integrere dens funktionaliteter i deres apps.

Designet

Lad os slå det fast med det samme: der er ikke sket meget på designfronten. Note8 har et smukt, tidløst design, og vi skal i småtingsafdelingen for at finde designændringerne. Knapperne er stort set at finde de samme steder. Dog er fingeraftrykslæseren blevet flyttet ned under kameraet, så du slipper for fedtede fingre på linserne.

Skærmen er blevet lidt større og er nu hele 6,4". Den sidste - og mest markante - designændring er, at Note9 nu udover den sorte farve også kommer i blå.

Specifikationer

Forventer du et bump på specs, bliver du ikke skuffet. Processoren i Note8 har fået en ordentlig overhaling af den nye Note9, som er blevet hele 53% hurtigere. Det sikrer dig ydeevne og hastighed i verdensklasse. Batteriet er ligeledes blevet en del større og har nu en kapacitet på 4.000 mAh. Det er 21% mere end hos Note8 - så tiden måske kommet til at lade powerbanken blive hjemme?

Der er sket lidt siden dengang, din mp3-afspiller havde en kapacitet på 128 MB. Note9 kommer i to modeller med en intern hukommelse på hhv. 128 GB og 512 GB. Det er rigtig meget, og du behøver ikke bekymre dig så meget om, om der nu er nok plads til dit næste timelapse (eller 4K-video for den sags skyld). Skulle det alligevel blive et problem, er der plads til yderligere 512 GB plads via en microSD-port. Den store model kommer desuden også med 8 GB ram, mens den mindre model med har 6 GB ram.

Ligesom sin forgænger har Note9 også et prisvindende dualkamera og har nu også dual aperture, som du også finder i Samsung Galaxy S9, USB-C-indgang, 3,5 mm minijack, trådløs opladning og mulighed for ekstra hurtig opladning.

Samsung Galaxy Note9

Samsung Galaxy Note9

Skærm
6,4” QHD Super Amoled (2960 x 1140)


Kamera
Forside: 8MP (AF, F/1.7). Bagside: 12MP (AF, dual pixel, OIS, F1.5–2.4) + 12 MP (OIS, optical zoom X2, F/2.4)


Hukommelse
128 GB / 512 GB + MicroSD slot op til 512 GB (købes separat)


Processor og operativsystem
Octa-core 2.7GHz + 1.7GHz (6,0 GB / 8 GB RAM). Android 8.1 (Oreo)


Tilslutninger
USB C-type (3.0), NFC, BT 5.0, GPS


Batteri
4000 mAh (hurtig opladning og trådløs opladning)


Andet
Bluetooth S Pen | Vand- og støvtæt i henhold til IP68 | Irisscanner, ansigtsgenkendelse og fingeraftrykslæser | Dual SIM | Stereohøjtalere kalibreret af AKG


Samsung Galaxy Note8

Billede af Samsung Galaxy Note8

Skærm
WQHD sAMOLED, 2960 pixels x 1440 pixels


Kamera
Forside: 8 MP (AF/F1.7) + Bagside: 12 + 12 MP (Dual Pixel/2 x OIS/F1.7 + F2.4)


Hukommelse
64 GB + microSD (op til 256 GB)


Processor og operativsystem
Octa-core 2,3 GHz, 1,7 GHz (6 GB RAM)


Tilslutninger
USB Type-C, Bluetooth v5.0 (LE up to 2 Mbps), GPS


Batteri
3300 mAh


Andet
S Pen / Vand- og støvtæt / Irisscanner, ansigtsgenkendelse og fingeraftrykslæser / Dual SIM