Testanmeldelse af Huawei mate 9 pro

Testanmeldelse af Huawei mate 9 pro

Huaweis flagskib Mate 9 Pro er den mest anmelderroste mobil på markedet lige nu - ifølge tech-eksperterne. Men vi ville gerne have jeres mening og søgte derfor et par anmeldere, der skulle teste "Årets bedste android-telefon". Det blev Nikolaj og Jannick, som gav sig i kast med at efterprøve processorkraft, batterilevetid og 2. generation Leica Dual kameraet. Nu er de klar med en anmeldelse.

Hvad synes du om det overordnede design?

Nikolaj: Ved første øjekast virkede telefonen en smule forfinet med sine guldfarver og buede kanter. Jeg tænkte, at den var jeg alt for gammel til, og den smutter med sikkerhed ud af hænderne på mig. Jeg må indrømme, at de buede kanter gør, at telefonen ikke synes så stor. og derfor gør det rigtigt godt. Guldfarven er hvad den er, og lidt bling i hverdagen kan vi alle bruge? De buede kanter gør, at skærmen synes større, og det klæder telefonen ikke at have en alt for stor ramme om skærmen. De buede kanter virker lækre, når fingrene har forenet sig med følelsen af de fine kanter, omend de giver en smule problemer, hvis telefonen skal stilles på siden, hvis der fx skal skydes video.

Jannick: Selve størrelsen på mobilen synes jeg selv er lige tilpas. Den ligger rigtigt godt i hånden, og den virker meget robust, og ikke som noget billigt skrammel. Det er et rigtig lækkert finish de har lavet på bagsiden. Desværre har de også lavet kameraet så det stikker ud, så når man ligger den på bordet og andre steder, kommer man hurtigt til at ridse den, hvis ikke man har cover på. Med til mobilen får man et cover, som er super lækkert også. Man kan se mobilens design igennem, og det går ud og dækker for alle kanter på mobilen, OGSÅ den buede skærm og kameraet kommer til blive skånet af coveret, så det ikke er kameraet, som bliver ridset.

 

Hvordan vil du vurdere mobilens navigation/styresystem?  

Nikolaj: Min første oplevelse af telefonen var, at den var utrolig hurtig. Apps og programmer åbner lynhurtigt og menuerne skifter i fremragende tempo imellem hinanden. Reaktionstiden er fremragende, men den kan have en lille tendens til at fryse i lidt køligere vejr. Et par gange har systemet virket langsommere, når jeg har trukket telefonen op i frostvejr, selvom fingrene har været varme nok. Den indbyggede dropdown menu med bl.a. øjenkomfort og hotspot som standard, er fremragende, da jeg tidligere har rodet lidt med disse indstillinger på andre telefoner. Brugervenligheden er i top - jeg er selv tidligere Samsung-bruger og kender derfor menuerne.

Jannick: Jeg er stor fan af androids styresystem, men er man mere til iPhone osv., så er der også mulighed for at kunne tilpasse menuen, så alle apps placeres samlet i baggrunden som Apple. Det gør det rigtigt nemt for brugeren at tilpasse sin mobil til det, man selv synes fungerer. Huawei Mate 9 Pro har hele 6 GB ram og en Octa-kerne på hele 2,4 GHz!! Det gør det MEGET nemt arbejde og skifte mellem flere forskellige apps åbnet på samme tid. Jeg har spillet en del store spil på mobilen, uden at have oplevet nogle som helst form for lag! Og set film og streamet på nettet.

Mobilen er utrolig brugervenlig. Man kan tilpasse mobilen stort set efter de ønsker man selv ønsker en mobil skal have.

 

Hvordan er den at bruge til de mest basale funktioner?

Nikolaj: Jeg havde glædet mig en del til et 4000 Amh Batteri, som jeg forestillede mig kunne køre i forholdsvis lang tid. Desværre må jeg indrømme, at det er det eneste, der har skuffet en smule. Batterilevetiden er under, hvad jeg forventede af denne størrelse spritnye batteri. Til gengæld er den fremragende oplader, der medfølger, virkelig hurtig, og det er absolut slut med at vente hele eller halve nætter på fulde opladninger. Dette gør det næsten ud for, at den forestillede levetid ikke helt lever op til forventningen.
I opkaldene er lyden god, selv i en skramlende bil på en grusvej, kommer lyden krystalklart ud af højtalerne og personen i den anden ende har ingen problemer med at modtage mit lydsignal. Dette har jeg oplevet problemer med før, hvis der har været for meget baggrundsstøj fra bilen. Det har på intet tidspunkt været et problem. Skift til og fra medhører fungerer upåklageligt.  Angående kontaktoprettelse og kontaktbog, var det en fornøjelse, at min gamle kontaktbog fra forrige telefon blev oprettet, nærmest ved et fingerknips.

Jannick: Nu er jeg selv vant til at bruge Samsung, og de minder meget om hinanden. Det med at lave opkald og sende sms’er fungere stort set på samme måde. Den store skærm gør det nemt at skrive og ramme tasterne. Huawei har fået et rigtigt godt batteri! Lader jeg den op i ca. 20-30 min, kan jeg sagtens bruge den en hel dag, selvom jeg spiller eller surfer rundt på nettet og bruger Facebook og Snapchat. Dog tager en hel opladning lidt længere tid, end jeg havde håbet på. Men er den fuldt opladet, holder den også som minimum 1.5 dag og knap 2 dage, selvom jeg ikke sparer på strømmen. Det er bestemt noget jeg savner ved min mobil. Det er man ikke skal gå rundt med en oplader konstant! Det er man fri for, med den nye Huawei. Er man kommet hjemme fra uden lader, kan man vælge flere ting for at spare på strømmen. Mobilen har en app, som hjælper med at lukke apps og andre ting, som bruger meget strøm. Og så har den funktioner som strømbesparelse og Ultrabatteri, som gør, man kan overleve flere dage uden at lade den op - til gengæld kan man kun sms og bruge opkald i ultrabatteri tilstanden.

 

Hvordan virker skærmen for dig?

Nikolaj: Skærmen er utrolig flot. Baggrundslyset og opløsningen gør, at skærmen føles utrolig rar for øjnene. Farverne er bløde og kontrasterne er hårde, akkurat som de skal være. Både min kone og jeg finder skærmen meget behagelig at kigge på, hvadenten der ses film, spilles spil eller den bruges til mail eller video redigering. Det er en fremragende skærm med utrolig god reaktionstid og reaktionsevne. Touchfunktionen fungerer bedre, end jeg har prøvet på nogle andre skærme, selv i koldt vejr med halvkølige fingre, reagerer skærmen fremragende i alle hjørner.

Jannick: Skærmen på Huawei mate 9 Pro er jo helt i top! Klarheden, farverne, reaktionen på skærmen, størrelsen på skærmen, touchen. ALT virker utroligt godt!! Men det første som virkelig blev imponeret over, er fingeraftrykslæseren. Det går UTROLIGT hurtigt!!! Det er ikke en knap, man kan trykke på, men en touch knap. Man skal knap nok ramme knappen, før den kan låse telefonen op med fingeraftrykslæseren. Det er imponerende hurtigt.
Skærmen virker også fint! Men man kan ikke have ret meget fugtige fingre, før den driller lidt. Men derudover virker det super godt! Jeg havde ikke regnet med en Huawei mobil i så høj kvalitet.


Hvad synes du om kameraet?

Nikolaj: Kameraet er fremragende. Jeg har brugt det både til video og billeder. Billedmæssigt har det en fremragende skarphed; det indstiller hurtigt, stiller hurtigt skarpt og tager nogle knivskarpe billeder - både inde og ude, i overskyet vejr og i høj sol. Billederne tages i det øjeblik, jeg trykker på skærmen, og der er absolut ingen problemer med at stille skarpt i udløserøjeblikket. De forskellige efterredigeringsmuligheder er sjove, og børnene har haft en del skæg ud af at sidde og gøre folks øjne større eller mindre samt lege med ansigtsformerne.
Det store øjeblik for mig kom, da jeg skulle optage film, der skulle postes videre. Kameraet har en dejlig bred flade, som fanger meget af et rum, selv på kort afstand – uden at være på vidvinkel. Featuren med at kunne indstille lydoptagelsen ved at fokusere lyden samme vej, som kameraet lader til at virke godt, og det er minimalt, hvad jeg oplever af baggrundsstøj på videoen. Videoen slået op på større skærm er rigtig flot, der mangler absolut intet i videooptagelserne, hverken på kvalitet af billede eller lyd, og jeg oplever INGEN problemer med, at kameraet begynder at skifte fokus.

Jannick: Jeg må ærlig indrømme, jeg ikke er vildt imponeret over kameraet. Billederne på Huawei Mate 9 pro kan hurtigt blive lidt sløret, hvis man bevæger den for hurtigt, eller hvis det man tager billeder af, bevæger sig for meget. Den tager nogle utrolig gode billeder og fokuserer fantastisk godt på ting, hvis man trykker på skærmen. Den er også god til selv at fokusere. Og det er noget, jeg selv har døjet meget med før på mine forskellige Samsung mobiler.
Kameraet er utroligt hurtigt til at starte op. Man kan sætte den til at gå direkte ind i kameraet fra låst tilstand, hvis du hurtigt skal nå at fange et godt billede. Jeg bruger selv snapchat en del i hverdagen, og man kan hurtigt få startet app’en op og tage et godt billede.

Hvordan er lydkvaliteten?

Nikolaj: Noget af det første jeg gjorde i telefonen, var at sætte et musiknummer på. Min bilradio er pt. ikke fungerende og jeg har kun brugt telefonen som lydafspiller i bilen. Lyden er god, med god og med en overraskende dybde for så små højtalere. Generelt er jeg imod at bruge telefonen som afspiller over højtalerne, da lyden ikke er særlig forfinet, men sammenlignet med, hvad jeg ellers har hørt, var lyden rigtig god med overraskende dybde. 
De tilhørende høretelefoner blev jeg rigtig glad for. Det er, uden sammenligning, de bedste medhørende høretelefoner, jeg nogensinde har modtaget. Inden jeg modtog disse, var jeg ellers overbevist om, at jeg skulle ud og bruge en god sjat penge på et par høretelefoner. Denne plan er nu afblæst, da bassen, den generelle dybde, sammen med en fin diskant og allround god lyd, giver et rigtigt fint og dybt lydbillede. Der afspilles fint Spotify, lyden er god på Stream, f.eks. Netflix og Youtube og MP3 filer afspilles fint i den lydkvalitet, de nu engang er optaget i.

Jannick: Skruer man helt op for lyden, så har jeg oplevet de skratter lidt, men det er kun hvis volumen er på maks. Dog elsker jeg lyden ved afspilning af video! Lyden kommer i begge ender, og det giver en virkelig god oplevelse af videoen. Lyden ved opkald er fin. Også hvis man sætter på højtaler, kan man vælge 2 måder, højtalerne skal fungere ved opkald på, så man reducerer støj osv. Rigtig smart!

Se også: Techekspert Torben Vognen fortælle om Huawei Mate 9 pro

Hvordan fungerer downloads af applikationer?

Nikolaj: Jeg har downloaded apps fra Google Store i et hæsblæsende tempo. Jeg har undervejs været meget glad for, at jeg enkeltvist skulle godkende de forskellige tilladelser i diverse apps. Fx til at læse SD kort, bruge kontakter. Jeg har kunne køre alle apps, jeg har fundet. Videoredigeringsprogrammer, spil, GPS, musiktjenester og radio kører fuldstændig upåklageligt.

Jannick: Jeg bruger mange apps i hverdagen og ved download af apps, er der INGEN problemer. Da jeg startede mobilen op, satte jeg den til at downloade min seneste sikkerhedskopiering og få minutter efter, den var startet helt op, havde den hentet alle mine apps fra Play butikken. Og der var ca. 35 forskellige apps, som fylder en del. Så det klarer den utroligt godt med sin store processer og arbejdskraft. Jeg har ikke valgt Huaweis egen App til spil, som hedder Higame. Jeg har altid brugt Play Butikken, som jeg er rigtig glad for at bruge. Det er nem at finde rundt i, og du kan hente stort set alt derinde fra. Er du ikke villig til at bruge penge på spil, kan man vælge en top liste over gratis spil, og finde de mest populære gratis spil der.

 

Hvordan fungerer brugen af internettet?

Nikolaj: Jeg har oplevet, at telefonen har ”frosset” tre gange i løbet af 12 dage, mens jeg har været på nettet via Google Chrome. Dette har været ærgeligt. Ellers glider den fint frem og tilbage imellem diverse sider. Upload af hver enkelt side er lynhurtig ligegyldig, hvor tung siden end må være. Zoom har virket upåklageligt, hurtigt og uden lack.

Jannick: Når jeg surfer, bruger jeg app’en Google Chrome. Det fungerer super godt for mig, og jeg er igen positiv imponeret over download af siderne. Jeg har indstillet min skærm til at være en størrelse mellem. Man kan vælge mellem 3 forskellige størrelser på skærmen, så jo mindre man vælger tekst og sider skal være, jo mere kan der vises på én gang på skærmen. Og det synes jeg er super lækkert, man kan, da skriften tit er alt for stor, og man ikke får nok med på skærmen på én gang.

 

Giv Huawei Mate 9 Pro et samlet antal stjerner (1-5), hvor 1 er det laveste, og 5 er det højeste samt en kort begrundelse.

Nikolaj: Denne telefon får 5 stjerner.

Minus: Guldfarven, men det er simpelthen ikke nok til at trække ned. ”Frysning” af telefon tre gange indenfor 12 dage, mens jeg har været på random internetsider. Dog virker resten af brugen af internettet så fremragende og gnidningsløst, at det heller ikke kan trække ned. Batterilevetid er ok, men jeg havde forventet mere.

Plusser, der især bør fremhæves: Kameraet og skærmen overgår alt, hvad jeg har set i nogen anden telefon. Skærmen virker utrolig rar for øjnene og jeg føler, at baggrundslyset er blidt og behageligt, selv om morgenen når vækkeuret ringer. Lyden er fremragende – ikke mindst i de medhørende høretelefoner. Styresystemet er utroligt brugervenligt. Det er let at tilgå og selv uden, at have den store forstand på opbygning af menuer i telefoner, kan jeg let og hurtig komme rundt i alle de ender og kanter, jeg finder behov for.

Jannick: Jeg vil give Huaweis nye Mate Pro 9 4 ud af 5 stjerner!

Jeg er virkelig imponeret over deres udvikling, og hvad mobilen kan præstere. Det er en SUPER lækker mobil! Den er hurtig, har et lækkert udseende, tager nogle gode billeder og har en superlækker skærm og størrelse. Grunden til den ikke får den sidste stjerne fra mig, er, at jeg stadig ikke er mega imponeret over kameraet, selvom det er Leica, og det skulle være så godt. Så syntes jeg stadig det halter lidt med at følge med de andre mobiler på markedet. Og højtalerne de spiller ikke imponerende godt, men de spiller! Og der kan man også godt forbedre sig lidt, til at jeg vil give den 5 stjerner.

Alt i alt synes jeg, den er lækker! Og vil helt sikkert beholde den i lang tid! God mobiltelefon til prisen! Som kan det hele!

Læs mere om Huawei Mate 9 Pro