Spørgsmål og svar om Bredbåndstelefoni

Spørgsmål og svar om Bredbåndstelefoni

Få svar på de mest stillede spørgsmål


For at kunne sende analog tale via den digitale bredbåndsforbindelse skal talen først oversættes til datapakker, som kan sendes ud via bredbåndsforbindelsen. Denne oversættelse foregår via en adapterfunktion, der er indbygget i Telia Gateway.

Når der tales via en almindelig fastnettelefon foregår kommunikationen via såkaldte DTMF toner. Kommunikationen på en bredbåndsforbindelse foregår derimod via internet signalering (SIP) og al kommunikation sendes som datapakker.  Adapteren oversætter, kort fortalt, DTMF-signaleringen til SIP signalering.

Som bredbåndstelefoni-kunde hos Telia ringer du altid for 0 kr./min., når du ringer til almindelige danske fastnetnumre. Har du det forbrugsafregnede abonnement betaler du 1 kr. i opkalds- og opkaldsforsøgsafgift for samtaler til fastnet i DK. Har du Fastpris-abonnement er opkaldsafgiften 0 kr.

Foretager du mere end 59 samtaler om måneden til danske fastnetnumre kan det betale sig for dig at vælge Fastpris- abonnementet frem for det forbrugsafregnede abonnement.

Telia Bredbåndstelefoni findes i to varianter, et forbrugsafregnet og et Fastpris-abonnement. Forskellen er, at der i Fastpris- abonnementet er inkluderet gratis opkald (0 kr./min. og 0 kr./opkald) til danske fastnetnumre, imens man i det forbrugsafregnede abonnement skal betale 1 kr. i opkalds/opkaldsforsøgsafgift for opkald til danske fastnetnumre.

Nej.

Når blot din Gateway er tændt kan du ringe som du plejer via din fastnettelefon.

Ca. 106 Kbit/s. Er der ikke nok ledig båndbredde på kobberet vil de 106 Kbit/s som en samtale fylder, dog blive taget fra den båndbredde som du har købt.

Der kan tilsluttes op til 5 telefoner til løsningen. Antallet afhænger dog af, hvor meget strøm dine tilsluttede telefoner bruger. Har du telefoner der bruger meget strøm, f.eks. fordi dine telefoner er ældre, vil du kunne tilslutte færre end 5 telefoner.

Ja.

Alle telefoner ringer samtidigt, som du er vant til fra din fastnet telefoni løsning.

Hvis røret lægges på afbrydes samtalen og kan ikke fortsættes på en af de andre tilsluttede telefoner.

Ja og nej.

I forbindelse med overflytningen af dit nuværende telefonnummer til Telia vil dit nuværende telefonabonnement - hvortil de lejede telefoner er tilknyttet - automatisk blive opsagt.

Du vil herefter - uanset hvem din nuværende udbyder er - modtage et brev fra TDC med mulighed for enten at tilbagelevere de lejede telefoner i en TDC butik, eller frikøbe telefonerne for et fast beløb.

Din nuværende telefon kan anvendes, hvis den ellers lever op til gældende tekniske standarder.

Telia har i den forbindelse erfaring med, at der kan forekomme problemer med lydkvaliteten på visse B&O telefoner, samt at Vis nummer funktionaliteten ikke fungerer på Panasonic telefoner.

Har du en drejeskivetelefon kan den dog ikke anvendes.

Lydkvaliteten er den samme som traditionel fastnet og der er forbindelse med det samme, når du løfter røret. Med Telia Bredbåndstelefoni er du sikret en god lydkvalitet, når du taler i telefon, fordi samtaler bliver prioriteret højest - før de data, der skal overføres, når du er på internettet.

Viderestilling er ikke en service, der kan benyttes med bredbåndstelefoni.

Du kan anmelde din flytning på selvbetjeningen. Hos Telia koster det dig ikke noget at få flyttet din bredbåndsforbindelse til din nye adresse.

Sådan foretager du en flytning