Overflytning og levering

Overflytning og levering

Spørgsmål og svar


Ja.

Du skal dog være opmærksom på, at du skal betale et gebyr for overflytning af dit gamle fastnet telefonnummer, hvorimod oprettelse af et nyt nummer er gratis. Du kan til se de gældende priser i prisoversigten.

Viser det sig at Bredbånd ikke kan leveres, vil overflytningen af nummeret også automatisk blive annulleret.

Telias fastnetabonnement er baseret på gensalg af TDCs abonnementer, hvilket betyder, at selv om Telia har overtaget ansvaret for produktet og kunden, ja så ligger nummeret stadigt i TDC's net. Så for at kunne flytte nummeret til en Telia Bredbåndstelefoni-løsning er det derfor nødvendigt at lave en overflytning af nummeret.

Fuldmagten giver Telia din tilladelse til at overflytte dit nummer fra din nuværende udbyder. Hvorvidt du skal underskrive og returnere en fysisk fuldmagt til Telia afhænger af om din nuværende udbyder har indgået en aftale om elektronisk fuldmagt med Telia.

Er der indgået aftale om elektronisk fuldmagt foregår "underskriften" online sammen med bestillingen. Er der ikke indgået en aftale om elektronisk fuldmagt med din nuværende udbyder, skal du underskrive en fysisk fuldmagt jf. de gældende brancheaftaler.

Download fuldmagt

Så kan dit telefonnummer ikke flyttes til Telia Bredbåndstelefoni, og den oprindelige bestilling kan ikke gennemføres, hvorfor ordren annulleres.  Du modtager en annulleringsmail med info om muligheden for at få et nyt nummer i stedet for, og vil senere modtage en returlabel til allerede udsendt udstyr. Ønsker du et nyt nummer skal der foretages en ny bestilling.

Ordren vil dog først blive annulleret 30 dage efter at fuldmagten er udsendt, og inden da vil du have modtaget to påmindelser via mail.

Hvis overflytningen af dit nummer - også kaldet nummerportering - går i fejl vil Telia så vidt muligt forsøge selv at løse problemet. Er det ikke muligt, f.eks. fordi du har services tilknyttet nummeret, der blokerer for overflytningen, vil du modtage en mail fra Telia med information omkring, hvad du skal gøre.

Det er kun muligt at få tilknyttet ét telefon nummer til din bredbåndstelefoni-løsning. Dette nummer kan enten være dit eksisterende nummer som flyttes til Telia, eller det kan være et nyt nummer.

Ja.

Du skal blot huske selv at opsige det ekstranummer, der fulgte med dit ISDN2-abonnement, da det ellers vil blokere for overflytningen af nummeret til Telia.

Du skal dog være opmærksom på at dit ISDN2-abonnement kan spærre for oprettelsen af bredbånd hos Telia, hvis du ikke allerede har Telia Bredbånd. I det tilfælde er du nødt til først at ændre dit ISDN2-abonnement til et almindeligt fastnetabonnement, før du kan bestille bredbånd hos Telia.

Gebyret for overflytning af nummeret til Telia dækker vores omkostninger til et såkaldt porteringsgebyr til din tidligere operatør samt den manuelle håndtering der kan være i forbindelse med en overflytning af dit nummer.

Faktureringen starter når dit nummer er flyttet til Telia eller dit nye nummer er oprettet, og løsningen er aktiveret. Du informeres om aktiveringsdatoen i velkomstbrevet, du modtager via e- mail.

Ja.

Telefonien vil være afbrudt i ca. ½ time i forbindelse med selve overflytningen af nummeret.. Telia forsøger naturligvis at sikre, at dit nummer overflyttes samtidigt med din bredbåndsforbindelse, og aldrig før forbindelsen er klar. Der kan dog være tilfælde, hvor denne koordinering ikke er mulig, f.eks. hvis leveringsdatoen for linjen ændres med kort varsel. Du vil i disse tilfælde kunne risikere at din telefoni ikke fungerer i lidt længere tid end blot den halve time selve overflytningen tager.

Leveringstiden afhænger af om dit nuværende nummer skal overflyttes og om du allerede har Telia Bredbåndstelefoni.

Har du bestilt overflytning af dit nummer er leveringstiden ca. 4-6 uger, idet dit nummer først kan overflyttes til Telia efter udløbet af dit opsigelsesvarsel, som typisk er 30 dage.

Har du bestilt et nyt nummer fra Telia er leveringstiden ca. 1 uge hvis du allerede har bredbånd fra Telia. Bestiller du samtidigt bredbånd vil din bredbåndstelefoni løsning blive leveret samtidigt med din bredbåndsforbindelse.

Bestil bredbånd med telefoni