Virus på computeren

Virus er programmer, der ofte har til mål at ødelægge og i værste fald stjæle oplysninger fra din computer.

Din computer kan få virus på flere måder, f.eks. via et USB-stik eller andre dataenheder, men den største risko er fra internettet.

Virus kan være besværlig at komme af med, hvis din computer først er blevet inficeret. Det spreder sig også meget let. Hvis der er andre computere på dit netværk, er der en stor risiko for at de også bliver smittet.

Det er svært at gardere sin computer 100% mod virus, men der er flere ting du kan gøre for at forbygge det sker.

• Hold altid din computer up-to-date med nye softwareopdateringer .
  • Installér et anti-virus program.
  • Scan de filer, du har downloadet fra internettet, med et anti-virus program før du åbner dem.
  • Scan altid USB-stik og andre dataenheder, før du læser indholdet.
  • Undgå at klikke på spam, du får pr. mail. Slet mail, hvis du ikke kender afsenderen.
  • Scan din computer mindst én gang om ugen med dit anti-virus program.

Anti-virus

Der findes mange forskellige anti-virus programmer på markedet. Der er både gratis og dem man skal betale for. Så søg rundt og læs anmeldelser, og find det der passer til dig og din computer.