Apple nyheder

Apple nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om Apple og Apples lanceringer af nye iPhones og iPads.

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om Apple og Apples lanceringer af nye iPhones og iPads.


WWDC (World Wide Developer Conference) 2019

Apple bruger deres årlige Word Wide Developer Conference (WWDC) til at fremvise deres nye software og teknologier. Eventen er et af tech-verdenens helt store årlige højdepunkter. Og selvom WWDC er særligt interessant for udviklere verden over, er der som regel også masser af spændende nyheder i vente for helt almindelige tech-brugere.

Da WWDC primært er et software-event, bruger Apple hvert år eventen til at præsentere ny software. Trods det store fokus på software har Apple gennem årene også brugt WWDC-scenen til at præsentere nogle store hardware nyheder, som for eksempel anden, tredje og fjerde model af iPhonen, den redesignede Mac Pro og et stort udvalg af MacBooks.

WWDC 2019

Mandag d. 3. juni afholdte Apple deres store Keynote-event i forbindelse med WWDC 2019. Her præsenterede de blandt andet nye styresystemer til alle deres enheder. I løbet af året får vi derfor iOS 12, macOS Catalina 10.15, watchOS 6 og tvOS 13 at se - og som noget helt nyt får iPad'en også sit helt eget styresystem, nemlig iPadOS. Apple præsenterede dog ikke kun software ved WWDC 2019. Også den helt nye Mac Pro 2019 så dagens lys.


10 år med iPhonen


Apple lancerede den første iPhone i januar 2007. Siden er der sket en hel del på iPhone-fronten. Kan du huske, hvordan de forskellige iPhones har set ud, og hvad de har haft af funktioner? Ellers kan du danne dig et lynhurtigt overblik i videoerne herunder, hvor du på få minutter kan blive helt skarp på de sidste 10 års iPhone-lanceringer og iOS-opdateringer.


Apple Special Event Keynote 2018

Tech- og Apple-interesserede sidder verden over klar, når Apple i september har for vane at præsentere deres nye iPhones. 2018 var ingen undtagelse. Apples Special Keynote Event blev i 2018 afholdt den 12. september i Steve Jobs Theater i Apples hovedkontor, Apple Park. Selvom rygterne op til havde svirret om mulige præsentationer af nye iPhones, iPads, Apple Watches og Macbooks, blev det kun til tre nye iPhones og et enkelt Watch. Vi har samlet de vigtigste højdepunkter fra eventen her.

Apple Watch Series 4

Apple brugte lejligheden til at løfte sløret for den næste generation af Apple Watch, Series 4. Apple Watch Series 4 har nu et mere elegant, komplet redesignet display med kurvede kanter, der går helt fra kant-til-kant. Skærmen er over 30% større end på tidligere modeller, hvilket gør det meget nemmere at se og læse indholdet på skærmen. Ovenikøbet er Series 4 også tyndere end Series 3.

Apple Watch Series 4 byder også på flere sundhedsopdateringer. Series 4 kan nu opdage, hvornår dets ejer falder ved at genkende særlige bevægelser. Falder du, vil du derfor modtage en advarsel fra Siri, som du kan vælge at reagere på eller ignorere. I Series 4 er der også stort fokus på hjertets sundhed. Uret vil kunne opdage unormalt lave hjertefrekvenser og uregelmæssige hjerterytmer, der indikerer atrieflimren. Brugere kan også tage et EKG (elektrokardiogram) fra deres håndled, som de fx kan dele med læger.

Urets højtaler er også blevet redesignet til at blive 50% højere, og mikrofonen er blevet flyttet, så ekko minimeres.

Trods de nye funktioner og den markant større skærm er batteritiden uændret, og Apple Watch Series 4 holder derfor fortsat batteri hele dagen.

iPhone XS og XS Max

Det er et år siden, Apple afslørede deres dyreste, premium telefon, iPhone X, og i samme forbindelse introducerede nye ord som Animoji og Face ID til vores fælles ordforråd. Ved Apples Special Keynote Event fortsatte de X'ets rejse med lanceringen af iPhone XS og iPhone XS Max.

iPhone XS ligner til forveksling iPhone X, men den kommer i en ny flot guld farve. Super Retina skærmen på 5,8" har en bedre dynamisk rækkevidde, hvilket betyder, at du vil se flere farver i de billeder og videoer, du ser på din skærm. iPhone XS Max er også udstyret med en Super Retina skærm, der er hele 6,5" og Apples største skærm nogensinde.

Den nye A12 Bionic-chip lover at gøre iPhone XS og XS Max' ydeevne endnu bedre og hurtigere, fx når du deler billeder, streamer og åbner din iPhone med Face ID.

Der er ikke tilføjet yderligere kameraer denne gang. iPhone XS og XS Max har stadig kun to kameraer på bagsiden og et enkelt kamera på forsiden, men vidvinkelkameraet på 12 megapixels har en ny sensor, og true-tone blitzen er blevet forbedret. En ny feature, der hedder Smart HDR kan sammensætte flere billeder - taget på samme tid med et enkelt klik på udløserknappen – så du kan tage billeder med den bedst mulige kvalitet. I Portrait Mode er baggrundssløringen forbedret, og du kan justere dybdeskarpheden, efter billedet er taget.

De nye XS-modeller har også fået et batteri-boost: Du får 30 minutters ekstra batteritid på iPhone XS og 1,5 times ekstra batteritid på iPhone XS Max end på forgængeren iPhone X.

De to telefoner fås i tre størrelser: 64 GB, 256 GB og 512 GB.

iPhone XR

Apple præsenterede også endnu en ny iPhone - iPhone XR, der kommer i et hav af farver - Blå, Coral, Rød, Hvid, Sort og Gul.
På iPhone XR består hele fronten også af en stor skærm, der går helt fra kant-til-kant, hvilket betyder, at hjem-knappen officielt er fortid. Skærmen er en 6,1" LCD-skærm.

iPhone XR har kun et kamera – det samme 12 megapixel kamera, som du finder i iPhone XS og XS Max.

Batterilevetiden er også forbedret i iPhone XR. Du får halvanden times mere batteritid end i iPhone 8 Plus.

iPhone XR er også udstyret med den nye A12 Bionic-chip, der er op til 12% hurtigere og bruger 50% mindre strøm end forgængeren A11.

iPhone XR fås i tre størrelser: 64 GB, 128 GB og 256 GB.


Tid til en ny iPhone?


Telia har et stort udvalg af iPhones, så hvad end du er på jagt efter den nyeste variant eller det mere budgetvenlige valg, har vi en telefon, der passer til dig. Se vores udvalg nedenfor.