eSIM

eSIM

eSIM er fællesbetegnelsen for en række digitale tjenester, der i fremtiden vil erstatte det fysiske SIM-kort i din telefon – eller for den sags skyld dit smartwatch, din bil eller dit køleskab. Her kan du læse mere om eSIM.

eSIM er fællesbetegnelsen for en række digitale tjenester, der i fremtiden vil erstatte det fysiske SIM-kort i din telefon – eller for den sags skyld dit smartwatch, din bil eller dit køleskab. Her kan du læse mere om eSIM.

eSIM – hvad er det?

eSIM er et embedded (indbygget) SIM-kort. Det betyder, at der ikke længere behøver at sidde et fysisk SIM-kort i mobilen. Man downloader SIM-kort profilen elektronisk og lagrer den på det indbyggede SIM-kort.

eSIM er fællesbetegnelsen for en række digitale tjenester, der erstatter det fysiske SIM-kort i din mobil – eller for den sags skyld dit smartwatch, din bil eller dit køleskab. I hvert fald i fremtiden.

Hvad kan eSIM gøre for mig?

Med eSIM får du mulighed for at bruge din enhed (eks. mobil, tablet eller smartwatch) uden, at du behøver indsætte et fysisk SIM-kort. Dermed kan producenterne bygge mindre enheder, og det bruger ikke nær så meget strøm - to ting, der er meget vigtige for de enheder, vi bruger i dag. Derudover skal du ikke længere spilde tid på at vente på at få et fysisk SIM-kort, og vi værner om miljøet ved ikke at bruge plastik, papir og CO2 udslip ved transport.

Et godt eksempel er et smartwatch som Apple Watch. Her er der ikke meget plads, og et almindeligt SIM-kort ville være alt for stort. I stedet har Apple lavet deres egen eSIM standard AppleSIM – og det bruges så til at identificere uret på 4G netværket. Det betyder, at du kan lade mobilen ligge derhjemme, når du f.eks. løber en tur eller arbejder i haven – og stadig modtage opkald på dit mobilnummer. For at benytte denne tjeneste kræver det, at du har Nummerdeling.

Flere numre på en mobil

Med eSIM får du også muligheden for at have flere mobilnumre på én mobil. Du kan for eksempel have dit arbejdsnummer på et fysisk SIM-kort og dit private nummer på et eSIM kort. Det kræver selvfølgelig, at din mobiltelefon understøtter det.

Hurtigere og nemmere

Hvis uheldet er ude og du taber - eller på anden måde mister dit nuværende SIM-kort - så kan du nu bestille og aktivere et eSIM på Mit Telia på få minutter. Du skal altså ikke længere forbi en butik eller vente på, at et nyt sendes med posten.

Det samme gælder, hvis du skifter fra et teleselskab til et andet: du kan beholde dit nummer og skal ikke vente på at modtage et nyt SIM-kort.

Hvordan får jeg esim på min mobil eller tablet?

Du kan få eSIM til din mobil eller tablet på Mit Telia. Log på og vælg det abonnement (mobilnummer), du ønsker eSIM på, og vælg derefter eSIM under ”Bestil nyt SIM-kort”.

Hvem kan få eSIM hos Telia?

Alle med et privat mobil eller mobilt bredbåndsabonnement kan få et eSIM. Vær opmærksom på, at din mobil skal understøtte det også.

Hvordan får jeg eSIM til mit Apple Watch?

Hvis du gerne vil bruge Apple Watch med eSIM og dermed have samme nummer på dit Apple Watch som på din mobil, skal du bestille Nummerdeling. Læs hvordan du bestiller det her.

FREMTIDEN FOR ESIM

I løbet af de næste år vil eSIM blive standard i rigtigt mange enheder. I første omgang eksempelvis Apple Watch og mobiler – men efterfølgende også alt det, vi i dag kalder "Internet of Things" eller IoT. Med eSIM i de nye intelligente elbiler vil de for eksempel kunne koble sig på netværket for at få informationer om andre biler og om trafiksituationen generelt, og stort set alle bærbare enheder vil få eSIM indbygget og dermed spare plads og batteri. Om få år vil SIM-kortet, som vi kender det, formentlig blive udfaset helt til fordel for eSIM.