Forskelligehed og forståelse er essentielt

Forskelligehed og forståelse er essentielt

Birgitte Pihl Ahrbom

HR Director

For HR-direktør Birgitte Pihl Ahrbom gennemsyrer mangfoldighed hele arbejdsformen. Det handler om at respektere forskelligheden og lære nye måder at se og gøre ting på – uanset hvor i dit karriereforløb du er.

Birgitte Pihl Ahrbom

Beskriv dit job?

Mit job er at være med til at sikre – sammen med resten af direktionen – at vi indfrier vores løfter til kunderne. Det vil sige, at kommunikationsteknologien skal gøres enkel og tilgængelig og skabe mening hos den enkelte. Det gør vi blandt andet ved at sikre, at vi har de mennesker hos os, som matcher vores kunders indstillinger og adfærd. Min udfordring er at gøre det tydeligt for den enkelte, hvor vi er på vej hen, så man forstår den sammenhæng og føler, at man bidrager.

Hvordan kommer mangfoldighed til udtryk hos Telia?

For mig handler mangfoldighed om at være nysgerrig over for sine kollegaer og forstå forskelligheden. Noget af det, man oplever her, er, at vi er meget projektorienterede i vores arbejdsforhold, og vi arbejder i teams, som sammensættes på tværs af organisationen. Det stiller løbende krav til, at vi udviser hinanden respekt og er åbne over for nye måder at gøre tingene på. Man skal være villig til, at der er andre, der skubber til ens holdninger og idéer. Man behøver ikke at være enig med hinanden, men derfor kan man godt være interesseret og smide "plejer" over skulderen.

Du har været her i halvandet år. Hvordan har du selv mærket mangfoldigheden?

Her er åbenhed på tværs af organisation, både horisontalt og vertikalt. Vores øverste direktørs kontor er lavet af glas, og døren er altid åben. Det billede kan sagtens overføres på måden, vi behandler hinanden på i det hele taget. Den bedste måde at sige det på er, at man føler sig involveret, lyttet til og smittet af det store engagement i Telia.

Hvorfor er det vigtigt at tage aktivt stilling til mangfoldighed?

Vi repræsenterer mennesker i mange forskellige livsstadier – de unge, de erfarne, de hurtige og de grundige. Det kan man selv konstatere bare ved at tage i vores kantine – her er alt fra suits til shorts og piercinger. Når man har så stort et spænd, kan man ikke indføre én måde at motivere sine medarbejdere på. Det, der virker det ene sted, ville ikke gøre det i en anden gruppe, så der skal være mange muligheder at veksle mellem. Sådan spejler vi også vores kunder bedst.

Hvilket råd vil du gerne give kandidater i starten af deres karrierer?

Det er utroligt vigtigt, at man finder ud af, hvor ens passion ligger – der, hvor man kan udfolde egne styrker og oplever, det rykker i en. Det kan være en svær øvelse, som kræver masser af nysgerrighed og selvindsigt. Man kan se det i folks øjne, når de brænder for noget. Det virker til jobinterviewet, når man har fået jobbet, og i alle livets dimensioner.

Mangfoldighed

Mange medarbejdere bevæger sig rundt i Telias virksomhed og deres internationale koncern. Det giver dynamik og teamspirit på tværs af afdelinger og divisioner. Andre udvikler sig i de jobs, de sidder i, vokser med opgaven eller udvikler det arbejdsområde, de har ansvaret for.