Anerkendelse og udviklingsmuligheder i karrieren

Anerkendelse og udviklingsmuligheder i karrieren

Marie Skouenborg

Overrask dig selv og vær nysgerrig, når du ser dig om efter nyt job. Det kan blive til et forløb, som overrasker dig – og hvor du finder ud af, at lige præcis dit talent er guld værd.

Fra vikar til manager på kort tid. Marie Skouenborg startede ved en tilfældighed hos Telia og endte med at udvikle både sig selv og det karriereforløb, hun i høj grad fik lov til selv at påvirke.

Marie Skouenborg

Fortæl kort om dit karriereforløb her?

Jeg startede som vikar og blev ret hurtigt spottet af min daværende chef, som spurgte mig, hvad jeg havde lyst til. Ikke så længe efter, begyndte jeg nyt job i leveranceafdelingen. Kort tid efter fik vi en meget stor ordre, som jeg mente, jeg kunne hjælpe med at koordinere. Siden hen er det gået slag i slag og det handler ikke så meget om, at jeg har lagt en decideret plan, men at jeg er gået efter den spændende opgave – og har fået lov til det. Det ligger der meget anerkendelse i, og det synes jeg er meget typisk for Telia.

Er det vigtigt at være opsøgende som dig, hvis man skal klare sig godt her?

Ja, det er altid en rigtig god idé. Men for mig handler det også om at have respekt – dels for det fag man har med at gøre – dels for de dygtige mennesker, man arbejder med. Her nytter det ikke at tro, at man kan klare sig helt alene. Det er kun i samarbejdet med andre, at man bliver klogere og finder de bedste løsninger, og det ser vi hver dag i arbejdet her.

Hvad skal man vide, hvis man har lyst til at arbejde her?

Man skal være opmærksom på, at her er meget travlt. Det gør, at man bliver rigtig god til at prioritere sine opgaver og at man lærer at bede sine kolleger om hjælp – og den får man. Man får til gengæld ikke lov til at glemme, at man arbejder i telebranchen. Den er kendt for at være dynamisk, foranderlig og hele tiden i bevægelse og den dag man ikke synes det er spændende, skal man nok kigge sig om efter noget andet at tage sig til.

Hvordan er mulighederne for at udvikle sig hos Telia?

De er gode. Her hersker ikke en stemning af, at er man først begyndt et sted, så skal du blive der – tværtimod. Her bliver man jævnligt præsenteret for nye tiltag, som man kan tilslutte sig. Det kan være på tværs af afdelinger og opgaver. Her anses det som en fordel, at man vil bevæge sig rundt i virksomheden ved hjælp af forskellige opgaver, som så også løbende udvikler dig.

Er der ting du gerne ville have vidst, før du startede din karriere?

Jeg tror ikke altid, man har fantasi til at forstille sig, hvad det egentlig er, man er rigtig god til. Der er med andre ord mange veje til drømmejobbet. Prøv nogle af de ting af, som du får mulighed for og find ud af, hvordan du fungerer i forskellige sammenhænge. I den proces kan man sagtens overraske sig selv.