No Isolation

Telia og No Isolation: Sociale robotter, der bekæmper social isolation

Telia samarbejder med No Isolation om at bekæmpe social isolation gennem digital mobilteknologi.

Telia samarbejder med No Isolation om at bekæmpe social isolation gennem digital mobilteknologi.

Samarbejdet med No Isolation handler overordnet om at bekæmpe social isolation gennem digital mobilteknologi. De sociale robotter hverken behandler eller helbreder naturligvis de børn, der får glæde af dem – men de løser et problem, som sjældent kommer på dagsordenen. De langtidssyge børn slås nemlig ofte med flere udfordringer, når de er tvunget væk fra skole og venner igennem en længere periode.

Her kan AV 1 fra No Isolation gøre en særdeles værdifuld forskel – først og fremmest for det enkelte barn, men også for familien, klassen og lærerne. Med AV 1 og digital mobilteknologi kan barnet deltage i flere sociale aktiviteter, som gør det mindre ensomt for barnet at være indlagt eller væk fra skolen i en periode.

Det handler om at udnytte mobilteknologien til at gøre sig fri, således at man kan gå i skole hjemmefra, at man kan deltage i en børnefødselsdag fra hospitalet – eller at man kan være maskot til en indmarch i Telia Parken, selvom man har et handicap og ikke kan være fysisk til stede.

Telia og Børnelungefonden – social robot som maskot i Telia Parken

Søndag eftermiddag var Anton maskot i Telia Parken - han var bare ikke fysisk tilstede. Den 10-årige fodboldfan lider af den sjældne lungesygdom, chILD. Derfor kunne han ikke selv gå ind på græsset med sin favoritspiller i hånden.

I stedet sendte han sin sociale robot, der via mobilteknologi var Antons øjne og ører i Telia Parken. Det gjorde det muligt for ham at opleve den unikke kampdag fra sit hjem og gav ham en oplevelse for livet.

Eventen var et samarbejde mellem Telia, No Isolation, Børnelungefonden og FCK.