Din tid er din egen

Din tid er din egen

Vores mobiler gør livet nemmere for os hver eneste dag. Forbindelsen til hinanden er blevet kortere. Du kan nemmere fokusere på det, der betyder noget for dine kunder. Men telefonen kan også nemt stjæle din tid. Din tid er det, der tæller. Brug den på det, der gør en forskel.

Vi bruger i gennemsnit 8,6 år af vores liv på telefonen. Er tiden du bruger, tiden værd?

Vi tjekker telefonen som det første

Vi bruger skærme på alle tider af døgnet. Over en fjerdedel af os tjekker telefonen som det allerførste om morgenen. I gennemsnit spiser vi danskere aftensmaden foran en skærm 3 dage om ugen, og hver sjette dansker tjekker sin telefon de fleste eller alle nætter.

Graf over statistik. Spørgsmål: Hvor lang tid går der fra du vågner til, at du tjekker din mobil på en gennemsnitlig hverdagsmorgen?. Svar: 26& som det første, 28% inden for de første 10 minutter, 23% indenfor den første time, 8% der går mindst en time og 1% ved ikke.

(Kilde: Radius CPH for Telia via Norstat)

Graf over statistik. Spørgsmål: Hvor mange dage på en gennemsnitlig uge, spiser du aftensmad foran skærmen. Svar: 22% hver dag, 6% 6 dage, 7% 5 dage, 7% 4 dage, 7% 3 dage, 7% s dage, 30% aldrig og 1% ved ikke.

(Kilde: Radius CPH for Telia via Norstat)

Graf over statistik. Spørgsmål: Tager du nogensinde bevidste pauser fra dine skærme. Svar: 18% ja, hverdag, 14% ja de fleste dage, 19% ja nogle dage, 22% ja men sjældent, 23% nej aldrig og 5% ved ikke.

(Kilde: Radius CPH for Telia via Norstat)

Skærmpauser gør godt

Selvom det er svært at skære ned, tager mange af os faktisk allerede aktive pauser fra skærmene – og hver femte dansker gør det dagligt. Skærmpauser er gode for vores helbred. De giver plads til at fokusere. Og vi føler os både mere tilstede og mere produktive, når vi tager skærmpauser.

Din tid er det, der tæller

I en travl hverdag fyldt med distraktioner, har det aldrig været vigtigere at vurdere, hvordan vi bruger vores tid. Det gælder både, når vi skal drive en virksomhed, og når vi skal holde fri.

Et hurtigt og stabilt netværk har gjort det nemmere at levere, rådgive og skabe forandringer, men vores tid kan også forsvinde foran skærmen.

Med et enkelt klik på mobilen kan vi skabe stor værdi for en kunde, men på et splitsekund kan vi have brugt timer på noget, der fjernede fokus fra forretningen.

Din tid er din egen.
Brug den på det, du er bedst til – din virksomhed.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsen har lavet en række anbefalinger, for at sikre, vores skærmforbrug ikke påvirker vores mentale og fysiske helbred negativt.

De anbefaler blandt andet:

  • Brug ikke skærm op til sovetid
  • Vær opmærksom på dit forbrug af sociale medier, og hvordan brug af skærm påvirker din trivsel
  • Brug tid væk fra skærmen og husk at være fysisk aktiv

Læs alle deres anbefalinger herinde: Sundhedsstyrelsens anbefalinger om skærmbrug.