Internet of things

Forbind alverdens ting med internettet og skab værdi for din virksomhed

  • Skab værdi
  • Spar ressourcer
  • Optimér forretningsgange
  • Skab værdi
  • Spar ressourcer
  • Optimér forretningsgange

Hvad er IoT?

Få en enkel forklaring på Internet of Things, og hvad teknologien kan bruges til

Vores IoT Guide

Kom godt i gang med IoT ved at læse vores guide. Vi kogt Internet of Things (IoT) ned til det, der virkelig har betydning - og i et forståeligt sprog

Hvor kan IoT skabe værdi?

Der er mange fordele ved IoT. Læs mere om hvordan IoT har skabt værdi for virksomheder i forskellige brancher

NY CASE
Branche: Skadedyrsbekæmpelse

Case: Underjordiske fælder gav renere og mere dyrevenlig skadedyrsbekæmpelse

Tilsluttede underjordiske fælder giver renere og mere dyrevenlig skadedyrsbekæmpelse

Ratels mål var at lave en bedre rottefælde. Den skulle være uden gift og skulle kunne fjernovervåges. Men det ville kræve, at man tilsluttede fælder dybt nede i kloakkerne, hvor der ofte ikke er dækning.

Hvem henvender IoT sig til?

Er du i tvivl om IoT giver mening for dig? Bliv klogere her

Forbind alverdens ting med internettet ved at sætte et lille SIM-kort (en chip) i lige det, du kunne tænke dig at måle eller overvåge. Hvad enten du ønsker at overvåge fyldte skraldespande, temperaturen i kølemontre eller tracke køretøjer eller værktøj, så du altid ved, hvor det er. 

Den indsamlede data kan herefter analyseres, så den skaber indsigt, der kan effektivisere forretningsprocesser, give mere kontrol over lagre, arbejdssteder, køretøjer og bygninger – og endda skabe helt nye forretningsmodeller.

Nysgerrig på fordelene med IoT?

Nysgerrig på fordelene med IoT?

Hør mere om fordelene og hvad IoT kan gøre for netop din virksomhed.

Skriv dine kontaktinformationer og hvad henvendelsen drejer sig om, så vil vores IoT eksperter kontakte dig hurtigst muligt.

Få IoT forklaret på kun 74 sekunder

Telia IoT Platform

En skræddersyet platform er dit værktøj til at arbejde databaseret med IoT. 

Med en skræddersyet Telia IoT-platform kan I overvåge, aggregere og analysere data og skabe værdi i forretningen.

IoT Teknologi

Forbindelsen er altafgørende!

Din virksomhed taler sikkert og gnidningsfrit med Nordens bedste mobilnetværk og et landsdækkende NB-IoT netværk.

Telia Fleet Management

Ved I hvor jeres biler befinder sig? 

Uanset om jeres flåde består af kommercielle personbiler, kommunale servicebiler eller lastbiler, leverer Telia Fleet Management de GPS-trackingløsninger og rapporteringsværktøjer, I har brug for.

IoT Rådgivning

Spar tid og penge med en IoT-løsning.

Sparring og rådgivning med vores IoT-ekspertteam. Vi trækker de rigtige partnere til bordet for at løse en given forretningsudfordring.

Oftest stillede spørgsmål

Hvad er IoT?

IoT - eller Internet of Things - er en teknologi, der forbinder ting til internettet, så de løbende kan sende dig de data, du har brug for. F.eks. kan du ved hjælp af en IoT-sensor gøre et toilet intelligent, så det selv kan holde øje med antallet af brugere og give besked, når der er behov for rengøring og nye forsyninger af papir og sæbe.

Hvad kan man bruge IoT til?

Man kan bruge IoT til at gøre helt almindelige ting i stand til at tale. Når skraldespanden er forbundet til internettet, kan den selv give besked, når den vil tømmes. Landbrugsjorden kan fortælle, hvornår den vil vandes. Lastbiler kan 'ringe hjem' fra landevejen og fortælle, hvor de er. Det er derfor, vi siger, at IoT gør din virksomhed levende. For når du skaber forbindelse mellem ting, internet og mennesker, skaber du helt nye muligheder - for at spare ressourcer, optimere processer og løse udfordringer lidt smartere.

Er IoT et udbredt koncept?

De nordiske og baltiske lande er globale forgangslande for IoT, idet der forventes at være op til otte tilsluttede ting pr. person i 2022. Det er 45 % højere end i resten af Europa og fire gange så meget som i resten af verden. Den største samlede årlige vækst i regionen mellem 2017 og 2022 forventes i de baltiske lande - omkring 20 %.

Hvor kan man bruge IoT-moduler?

IoT-moduler kan placeres på stort set alt takket være mere avancerede tilslutningsløsninger, fremskridt inden for sensorteknologi og faldende enhedspriser. 

IoT-enheder er altså blevet betydeligt mere avancerede de senere år. Bl.a. er batterilevetiden blevet væsentligt længere, sensorer og moduler er blevet mindre, og enhederne er blevet mere intelligente.