Internet of things

Gør din virksomhed levende og optimér med IoT

  • Skab værdi
  • Spar ressourcer
  • Optimér forretningsgange
  • Skab værdi
  • Spar ressourcer
  • Optimér forretningsgange

Hvad er IoT?

Få en enkel forklaring på Internet of Things, og se hvad teknologien kan bruges til.

Få komplet IoT-guide

Kom godt i gang med IoT ved at læse vores guide.

Hvor kan IoT skabe værdi?

Find inspiration og se de mange fordele ved IoT. Læs mere her.

Ny case: Telia IoT
Digitalisering med Internet of things

Case: Ratel

Tilsluttede underjordiske fælder giver renere og mere dyrevenlig skadedyrsbekæmpelse

Ratels mål var at lave en bedre rottefælde. Den skulle være uden gift og skulle kunne fjernovervåges. Men det ville kræve, at man tilsluttede fælder dybt nede i kloakkerne, hvor der ofte ikke er dækning.

IoT forklaret på 74 sekunder

“IoT-markedet i Norden og Baltikum nåede 19,1 milliarder euro i 2017. Denne vækst forventes at fortsætte og nå cirka 37,7 milliarder euro i 2022”.

Telia IoT Platform

Fra data til forretning   

IoT Teknologi

Forbindelsen er altafgørende

Telia Fleet Management

Flådestyring & Asset Tracking                                              

IoT Rådgivning

Hør mere om hvordan I kan spare tid og penge med en IoT-løsning

Hvad er IoT?

IoT - eller Internet of Things - er en teknologi, der forbinder ting til internettet, så de løbende kan sende dig de data, du har brug for. F.eks. kan du ved hjælp af en IoT-sensor gøre et toilet intelligent, så det selv kan holde øje med antallet af brugere og give besked, når der er behov for rengøring og nye forsyninger af papir og sæbe.

IoT gør nemlig helt almindelige ting i stand til at tale. Når skraldespanden er forbundet til internettet, kan den selv give besked, når den vil tømmes. Landbrugsjorden kan fortælle, hvornår den vil vandes. Lastbiler kan 'ringe hjem' fra landevejen og fortælle, hvor de er. Det er derfor, vi siger, at IoT gør din virksomhed levende. For når du skaber forbindelse mellem ting, internet og mennesker, skaber du helt nye muligheder - for at spare ressourcer, optimere processer og løse udfordringer lidt smartere. 

De nordiske og baltiske lande er fortsat globale forgangslande for IoT, idet der forventes at være op til otte tilsluttede ting pr. person i 2022. Det er 45 % højere end i resten af Europa og fire gange så meget som i resten af verden. Den største samlede årlige vækst i regionen mellem 2017 og 2022 forventes i de baltiske lande - omkring 20 %. 

IoT-enheder er blevet betydeligt mere avancerede de senere år. F.eks. er batterilevetiden blevet væsentligt længere, sensorer og moduler er blevet mindre, og enhederne er blevet mere intelligente. Derfor kan IoT-moduler nu pga. mere avancerede tilslutningsløsninger, fremskridt inden for sensorteknologi og faldende enhedspriser placeres på stort set alt.

Hvordan kan vi hjælpe jer med IoT?

Vi har ikke en fast proces, og så alligevel. Ligesom mennesker, er der ikke to virksomheder, der er ens. Derfor har vi et princip om at skalere vores proces efter vores kunders behov. Det indebærer bl.a., at vi i et tæt samarbejde med jer danner os et overblik over opgavens omfang og muligheder, før vi anbefaler et forløb og et team af eventuelle partnere.

1.

Vi kontakter jer og aftaler et møde

2.

Vi mødes og afdækker jeres behov

3.

Vi anbefaler jer et skræddersyet forløb

4.

Vi stiller et team til rådighed når I er klar

Rådgivning om IoT

Sparring og rådgivning med vores IoT-ekspertteam. Vi trækker de rigtige partnere til bordet for at løse en given forretningsudfordring.

Hør mere om IoT

Landsdækkende NB-IOT

Narrow Band-IoT er et nyt landsdækkende mobilnetværk, som er skræddersyet til at understøtte de behov, hvor parametre som bred dækning og indtrængningsdybde, meget lang batterilevetid og lave omkostninger er afgørende.

Teknologien er meget sikker og stabil, og i modsætning til konkurrerende IoT-netværksteknologier, så foregår datatransmissionerne i et licenseret frekvensbånd. Dette kan, og vil, få afgørende betydning i takt med, at flere milliarder enheder kommer på internettet.