HVAD ER IOT?

Er du i tvivl om IoT giver mening for dig?

Er du i tvivl om IoT giver mening for dig?

Med IoT kan du spare ressourcer, optimere processer og løse udfordring ved at forbinde ting, som du gerne vil måle, tracke eller overvåge

Når man som virksomhed står overfor at skulle investere i IoT-løsninger, er det nærliggende at undersøge samt afklare, hvilken værdi IoT medbringer. Internet of Things bringer værdi med sig på forskellige måder, hvor både omkostningerne bliver reduceret og omsætningen forøget.

IoT kort forklaret

IoT - eller Internet of Things - er en teknologi, der forbinder ting til internettet, så de løbende kan sende dig de data, du har brug for. IoT er en måde, hvorpå vi gør verden mere digital og forbinder things - IoT devices - til internettet, så vi kan kommunikere med dem. Eller retter: Så de kan kommunikere med os og med hinanden.

Når ting er forbundet til internettet, altså sensorer enheder med SIM-kort i, så kan de give dig informationer, uden du selv skal gøre noget. Det er smart, det er effektivt og det er bekvemt. IoT gør altså processer mere effektive og simple, og det gør i sidste ende, at I kan bruge jeres ressourcer på vigtigere opgaver, såfremt I optimerer dele af jeres virksomhed med IoT.

Hvad kan man med IoT?

IoT gør nemlig helt almindelige ting i stand til at tale. F.eks. kan du ved hjælp af en IoT-sensor gøre et toilet intelligent, så det selv kan holde øje med antallet af brugere og give besked, når der er behov for rengøring og nye forsyninger af papir og sæbe.

Når skraldespanden er forbundet til internettet, kan den selv give besked, når den vil tømmes. Landbrugsjorden kan fortælle, hvornår den vil vandes. Lastbiler kan 'ringe hjem' fra landevejen og fortælle, hvor de er. Det er derfor, vi siger, at IoT gør din virksomhed levende. For når du skaber forbindelser mellem ting, internet og mennesker, skaber du helt nye muligheder - for at spare ressourcer, optimere processer og løse udfordringer lidt smartere

Hvilken værdi bringer IoT?

Først og fremmest vil der være færre spildte ressourcer og en markant bedre udnyttelse af de eksisterende ressourcer med en IoT-løsning. Hvis enheder selv kan fortælle, når de har brug for service, vil man ikke længere køre forgæves. Hvis gods er udstyret IoT-enheder i form af trackere, vil de altid blive fundet igen.

Maskiner kan blive selvkørende i højere grad, da de med IoT kan meddele, når de har brug for service, når et lager er tomt, når de mangler elementer til produktionen og meget mere. En fabrik vil kunne producere mere og hurtigere, fordi maskinerne bliver mere intelligente, når de er forbundet via et IoT netværk.

Værdien af IoT ligger i dataen

Med nye indsigter følger også nye muligheder. Data hjælper især konsulentvirksomheder og forsikringsselskaber med større indsigt i deres kunders adfærd. Det gør, at de kan skræddersy produkter til deres kunder samt udvikle helt nye produkter udelukkende baseret på kundernes adfærd.

Udover at I kan skabe nye produkter, så kan I også levere en bedre service. Jo bedre man kender sine kunder, jo bedre kan man imødekomme deres udfordringer. Derudover kan I forbedre oplevelsen for jeres kunder, efter de har handlet ved jer. Sælger I maskiner, der skal serviceres eller forsynes med brændstof, papir eller andet, kan maskinen selv give besked i god tid. Herfra er det nemt at levere eller sælge til jeres kunder igen. Takket være IoT.

IoT kræver et godt netværk

For at et Internet of Things kan fungere, skal der være IoT devices eller sensorer, som har lang batteritid. Typisk vil en IoT sensor have en batteritid på op til 10 år. Dernæst skal der være et stærkt IoT netværk, så enhederne kan sende data uforstyrret og kontinuerligt. Du kan læse mere om teknologien og netværket bag vores IoT-løsninger her.

IoT er fremtiden og Norden går forrest

IoT-enheder er blevet betydeligt mere avancerede de senere år. F.eks. er batterilevetiden blevet væsentligt længere, sensorer og moduler er blevet mindre, og enhederne er blevet mere intelligente. Derfor kan IoT-moduler nu pga. mere avancerede tilslutningsløsninger, fremskridt inden for sensorteknologi og faldende enhedspriser placeres på stort set alt.

De nordiske og baltiske lande er fortsat globale foregangslande for IoT, idet der forventes at være op til otte tilsluttede ting pr. person i 2022. Det er 45 % højere end i resten af Europa og fire gange så meget som i resten af verden. Den største samlede årlige vækst i regionen mellem 2017 og 2022 forventes i de baltiske lande - omkring 20 %

Nysgerrig på fordelene med IoT?

Nysgerrig på fordelene med IoT?

Hør mere om fordelene og hvad IoT kan gøre for netop din virksomhed.

Skriv dine kontaktinformationer og hvad henvendelsen drejer sig om, så vil vores IoT eksperter kontakte dig hurtigst muligt.

Vores IoT Guide

Kom godt i gang med IoT ved at læse vores guide. Vi kogt Internet of Things (IoT) ned til det, der virkelig har betydning - og i et forståeligt sprog

Hvor kan IoT skabe værdi?

Der er mange fordele ved IoT. Læs mere om hvordan IoT har skabt værdi for virksomheder i forskellige brancher