Hvad er IoT?
IoT - eller Internet of Things - er en teknologi, der forbinder ting til internettet, så de løbende kan sende dig de data, du har brug for. IoT er en måde, hvorpå vi gør verden mere digital og forbinder things - IoT devices - til internettet, så vi kan kommunikere med dem. Eller retter: Så de kan kommunikere med os og med hinanden.
Når ting er forbundet til internettet, altså sensorer enheder med SIM-kort i, så kan de give dig informationer, uden du selv skal gøre noget. Det er smart, det er effektivt og det er bekvemt. IoT gør altså processer mere effektive og simple, og det gør i sidste ende, at I kan bruge jeres ressourcer på vigtigere opgaver, såfremt I optimerer dele af jeres virksomhed med IoT.
For at et Internet of Things kan fungere, skal der være IoT devices eller sensorer, som har lang batteritid. Typisk vil en IoT sensor have en batteritid på op til 10 år. Dernæst skal der være et stærkt IoT netværk, så enhederne kan sende data uforstyrret og kontinuerligt. Du kan læse mere om teknologien og netværket bag vores IoT-løsninger her.
Hvad kan man med IoT?
IoT gør nemlig helt almindelige ting i stand til at tale. F.eks. kan du ved hjælp af en IoT-sensor gøre et toilet intelligent, så det selv kan holde øje med antallet af brugere og give besked, når der er behov for rengøring og nye forsyninger af papir og sæbe.
Når skraldespanden er forbundet til internettet, kan den selv give besked, når den vil tømmes. Landbrugsjorden kan fortælle, hvornår den vil vandes. Lastbiler kan 'ringe hjem' fra landevejen og fortælle, hvor de er. Det er derfor, vi siger, at IoT gør din virksomhed levende. For når du skaber forbindelser mellem ting, internet og mennesker, skaber du helt nye muligheder - for at spare ressourcer, optimere processer og løse udfordringer lidt smartere.
De nordiske og baltiske lande er fortsat globale foregangslande for IoT, idet der forventes at være op til otte tilsluttede ting pr. person i 2022. Det er 45 % højere end i resten af Europa og fire gange så meget som i resten af verden. Den største samlede årlige vækst i regionen mellem 2017 og 2022 forventes i de baltiske lande - omkring 20 %.
IoT-enheder er blevet betydeligt mere avancerede de senere år. F.eks. er batterilevetiden blevet væsentligt længere, sensorer og moduler er blevet mindre, og enhederne er blevet mere intelligente. Derfor kan IoT-moduler nu pga. mere avancerede tilslutningsløsninger, fremskridt inden for sensorteknologi og faldende enhedspriser placeres på stort set alt.

IoT med Telia
Gør din virksomhed levende og optimér med IoT