5 typiske spørgsmål om cloud-tjenester

5 typiske spørgsmål om cloud-tjenester

Fordelene ved cloud-tjenester er mange. Her besvarer vi nogle af de mest almindelige spørgsmål om cloud-tjenester og virtualisering.

1. Hvad er cloud-computing? 
Med tjenester i skyen eller "cloud-computing" ligger din virksomheds software, data, it-ressourcer og andre it-relaterede funktioner på servere uden for din virksomhed. Og det hele er tilgængeligt alle steder, hvor du og dine medarbejdere har adgang til inter-nettet. Det betyder, at din virksomhed ikke behøver investere ret meget i it-udstyr. Og I slipper også for at bruge penge på drift og vedligeholdelse. Samtidig er det lettere at finde ud af, om programmer og tjenester fungerer for jer, da I som oftest bare kan opsige et abonnement på en bestemt tjeneste, hvis den ikke var optimal for jer.

2. Hvad er forskellen på virtualisering og cloud-tjenester? 
Et ord, der ofte bliver brugt i forbindelse med cloud-computing, er ”virtualisering”. Virtualisering er, når man bytter en fysisk computer (med lagerkapacitet og netværksforbindelse) ud med en "virtuel maskine". Cloud-tjenesten definerer, hvordan de virtuelle ressourcer bliver fordelt, leveret og præsenteret. Virtualisering er ikke et krav, hvis du ønsker at bruge cloud-tjenester, men hvis din virksomhed virtualiserer jeres ressourcer på en intelligent måde, bliver det lettere for jer at justere dem i takt med virksomhedens voksende behov.

3. Hvor skal jeg starte, hvis jeg gerne vil prøve en cloud-tjeneste? 
Datalagring er nok den enkleste form for cloud-tjeneste, der findes. Med lagringstjenester som Dropbox og OneDrive får din virksomheds medarbejdere adgang til deres filer og dokumenter overalt, hvor de har forbindelse til nettet. Med en harddisk i skyen skal du ikke længere gå og huske at få sikkerhedskopieret dine filer. Og du behøver heller ikke købe og vedligeholde harddiske. En anden fordel er, at medarbejderne lettere kan dele filer med hinanden. Arbejder I i Office-programmer, kan I hente hjælp med OneDrive, når I er flere, der skal arbejde på det samme dokument.

4. Hvordan ved jeg, om mine data er sikre i skyen? 
Et typisk spørgsmål i forbindelse med cloud-tjenester er, hvordan man kan sikre sine data, når de ikke er inden for virksomhedens fire vægge. Det vigtigste du kan gøre er at vælge en leverandør, du har tillid til. Find ud af, hvordan leverandøren arbejder med områder som datasikkerhed, backup og tilgængelighed. Men der er også andre ting, der er vigtige at sikre sig: Hvad er leverandørens oppetid? Hvordan er responstiden for leverandørens servere? Hvis trafikken til sky-serverne går via det offentlige net, bliver svartiderne ofte længere.

5. Kan jeg lægge alt op i skyen? 
Teoretisk set, ja. Men det afhænger meget af din virksomheds behov. De mest almindelige funktioner som opbevaring, dokumenthåndtering, kommunikation, planlægning, fakturering og betaling findes i dag som cloud-tjenester. Har I firma-specifikke programmer og tjenester, er det en god idé at installere dem på virtuelle maskiner, så I nemt kan udvide dem i takt med, at jeres behov stiger. Det vigtigste bliver at sikre jeres medarbejdere hurtig og stabil adgang til internettet og det rigtige hardware. Medarbejdere, der skriver meget i løbet af arbejdsdagen, har nok mest brug for en bærbar computer. Mens de, der ofte er på farten, vil have større gavn af en tablet som Apples iPad og Microsoft Surface. 

FÅ GODE RÅD TIL, HVORDAN DIGITALE
VÆRKTØJER KAN STYRKE DIN FORRETNING

FÅ GODE RÅD TIL, HVORDAN DIGITALE
VÆRKTØJER KAN STYRKE DIN FORRETNING

Læs mere

En digital affære. Tag med christiane og esben på besøg hos to virksomheder!

En digital affære. Tag med christiane og esben på besøg hos to virksomheder!

SE FILMEN OM MCVERDI