Fordelene ved den digitale arbejdsplads

Fordelene ved den digitale arbejdsplads

Traditionelt har en arbejdsplads været synonym med en bestemt fysisk placering som fx et kontor. Det ændrer den digitale udvikling på. Og det kan få både produktiviteten og medarbejdertilfredsheden til at stige.

Den digitale arbejdsplads, som er tilpasset moderne forretningsmodeller, bygger i høj grad på fleksibilitet: Du skal kunne udføre dine opgaver overalt, når som helst og fra enhver enhed. Det er en arbejdsplads med en høj grad af mobilitet, og det giver mulighed for at opnå langt større produktivitet.

- Otte ud af ti virksomheder, som indfører løsninger til mobilitet, oplever stigende produktivitet på over ti procent. Og halvdelen af ​​dem forventer en stigning på mindst 20 procent, siger Mille Beckman hos Telia, konceptmanager for den digitale arbejdsplads.

Hurtigere på markedet
Virksomhederne har alt at vinde ved de nye forandringer, siger han. Ud over at den øgede produktivitet påvirker omkostningseffektiviteten, vil det også være muligt at forbedre virksomhedens innovative kraft og få nye produkter eller tjenesteydelser hurtigere på markedet.

- Nye digitale grænseflader for udveksling af oplysninger er et værdifuldt aktiv, når du ønsker at øge din virksomheds kreative kraft, siger Mille Beckman. Men du kan også forvente mere indirekte fordele af udviklingen:

- Når flere mennesker har mulighed for at arbejde mere fleksibelt, bliver de også mere  tilfredse. Og det vil igen bidrage til mindsket personaleomsætning og sygefravær.

Nye forventninger 
En anden vigtig faktor, når det handler om medarbejdere, er, at den nye generation, der kommer ud på arbejdspladsen er vokset op med individualiserede brugeroplevelser via fx de sociale medier. Og de forventer samme oplevelser på deres arbejdsplads.

- De nye, unge medarbejdere lægger langt større vægt på selvstændighed, kreativitet og fleksibilitet end tidligere generationer. For eksempel ser otte ud af 10 medarbejdere under 30 år muligheden for fleksibelt arbejde som afgørende for valget af arbejdsgiver.

Der er også en stigende tendens til, at virksomheder ansætter medarbejdere på nye måder fx som freelancere og fjernarbejdere. Det gælder både i Danmark og internationalt. Omkring halvdelen af ​​den amerikanske arbejdsstyrke skønnes at være freelancere i 2020, og fjernarbejde forventes at være normen i England i 2022.

Ensartet oplevelse 
Sidst men ikke mindst vil den digitale arbejdsplads have en positiv effekt for kunderne, siger Mille Beckman:

- Kunder og medarbejdere får en ensartet og positiv oplevelse af virksomheden, uanset om mødet er fysisk eller virtuelt. Den øgede grad af mobilitet giver også mulighed for fleksibilitet i forhold til både dine kunders og leverandørers behov. Virksomhederne kan fx skabe nye innovative tjenester med attraktive tilbud, der nemt kan tilpasses kundernes specifikke krav.

FÅ GODE RÅD TIL, HVORDAN DIGITALE
VÆRKTØJER KAN STYRKE DIN FORRETNING

FÅ GODE RÅD TIL, HVORDAN DIGITALE
VÆRKTØJER KAN STYRKE DIN FORRETNING

Læs mere

En digital affære. Tag med christiane og esben på besøg hos to virksomheder!

En digital affære. Tag med christiane og esben på besøg hos to virksomheder!

SE FILMEN OM MCVERDI