10 TED Talks du ikke må gå glip af

10 TED Talks du ikke må gå glip af

TED Talks, tiltrækker hvert år kendte talere fra hele verden.

TED Talks er en samling af foredrag på maksimalt 18 minutter, hvor talerne kan dele deres nye, tankevækkende ideer inden for forskellige områder. Indtil nu er TED Talks blevet set over 300 millioner gange. Her er links til ti af de mest inspirerende taler:

Richard St. John: "8 secrets of success" (8 hemmeligheder til succes)
På kun 4 minutter kan analytiker Richard St. John forklare, hvorfor nogle mennesker lykkes i livet og andre ikke gør. Og det er ikke, fordi de er klogere eller mere heldige. Efter syv års forskning og utallige interviews afslører han de otte faktorer, der virkelig gør en forskel.

Amy Cuddy: "Your body language shapes who you are" (dit kropssprog former den,  du er)
Dit kropssprog har stor indflydelse på, hvordan andre ser dig, både på arbejdet og i din fritid. Men det kan også påvirke dine egne følelser. Socialpsykolog Amy Cuddy viser her, hvordan "power posing" styrer niveauet af testosteron og cortisol i hjernen, så du føler dig mere selvsikker og kan tage hul på en ny, positiv udvikling.

Shawn Achor: "The happy secret to better work" (Den glade hemmelighed bag bedre arbejde)
Mange mennesker tror, det er slid og hårdt arbejde, som får os til at nå vores mål – og dermed blive lykkelige. Men hvad nu, hvis vi begynder at tænke det modsatte? I en sjov og hæsblæsende præsentation argumenterer psykolog Shawn Achor for, at det faktisk er lykke i sig selv, der gør os mere produktive.

Arianna Huffington: "How to succeed? Get more sleep!" (Vil du have succes? Sov noget mere!)
To år efter lanceringen af The Huffington Post var Arianna Huffington så træt, at hun besvimede af udmattelse og slog hovedet ned i sit skrivebord. I dette foredrag går hun imod alle, der mener, de skal arbejde hele tiden for at få succes og fokuserer i stedet på søvn som nøglen til et mere produktivt, inspirerende og lykkeligt liv.

Simon Sinek: "How great leaders inspire action" (Hvordan store ledere inspirerer dig til handling)
Hvis du ønsker at blive en bedre og mere inspirerende leder, skal du starte med at spørge dig selv, hvorfor du eller din virksomhed gør, som I gør. Simon Sinek mener, at god ledelse er bygget op indefra og ud. Og han illustrerer sin lederskabsmodel med blandt andre Apple, Martin Luther King og brødrene Wright.

Kelly McGonigal: "How to make stress your friend" (Gør stress til din ven)
Stress er blevet en af folkesundhedens største fjender i dagens samfund. Men ny forskning viser, at stress kun er negativt, hvis du tror, det er det. Psykologen Kelly McGonigal forsøger at få os til at se på stress fra en anden, mere positiv vinkel. Alt sammen for at gøre os i stand til at tage kontrollen over vores stress.

Bill Gross: "The single biggest reason why startups succeed” (Den vigtigste grund til, at nye virksomheder får succes)
Vil du vide, hvorfor nogle nystartede virksomheder hurtigt kommer på vingerne, mens andre end ikke er tæt på at lette? Så lyt til Bill Gross, som har indsamlet data fra hundredvis af nystartede firmaer og har fundet én specifik faktor, der er vigtigere end noget andet.

Scott Dinsmore: "How to find work you love" (Sådan finder du et arbejde, du elsker)
De fleste af os tilbringer halvdelen af vores vågne timer på arbejdet. Derfor er det vigtigt at kunne lide det, vi laver. Scott Dinsmores job gjorde ham ulykkelig, så han sagde det op og brugte sidenhen fire år på at finde ud af, hvordan man finder det, der virkelig føles sjovt og meningsfuldt.

Julie Burstein: "4 lessons in creativity" (4 lektioner i kreativitet)
Alle har på et tidspunkt i deres liv ønsket at blive mere kreative. I sit job har radiovært Julie Burstein interviewet mange kreative mennesker og giver her fire indspark til, hvordan du finder den kreative gnist og efterfølgende tør udvikle den.

BJ Miller: "What really matters at the end of life" (Det, der virkelig betyder noget ved livets slutning)
Hvad er egentlig vigtigt her i livet? I et tankevækkende foredrag fortæller psykolog BJ Miller, hvad vi ønsker mest af alt, når vi ligger på vores dødsleje. Miller arbejder med patienter i palliativ pleje, og det, de fleste her sætter højest, er tryghed, respekt og kærlighed.

FÅ GODE RÅD TIL, HVORDAN DIGITALE
VÆRKTØJER KAN STYRKE DIN FORRETNING

FÅ GODE RÅD TIL, HVORDAN DIGITALE
VÆRKTØJER KAN STYRKE DIN FORRETNING

Læs mere

En digital affære. Tag med christiane og esben på besøg hos to virksomheder!

En digital affære. Tag med christiane og esben på besøg hos to virksomheder!

SE FILMEN OM MCVERDI