Kurv

Bredbånd via tv-stikket - sådan gør du

Det er nemt at komme i gang med dit bredbånd vi tv-stikket. Her får du hjælp til at installere din router og enkle tips til, hvordan du kommer godt i gang med dit nye bredbånd.

Sådan installerer du bredbånd via tv-stikket

Før du går i gang

Find mailen “Aktiveringsdato for dit bredbånd”. Her står datoen for, hvornår dit bredbånd kan aktiveres samt det kundenummer og den aktiveringskode, du skal bruge.

Placér din router

For at få den bedste WI-FI dækning i dit hjem er det vigtigt, at du placerer din router optimalt. Undgå at stille din router inde i et skab. Placér den gerne 1 meter over jorden (på en reol eller lign.) og helst centralt i hjemmet.

Placér routeren væk fra andet trådløst udstyr, eksempelvis mikrobølgeovne, babyalarmer, trådløse telefoner eller lignende.

Få liv i routeren

1. Find kabel tv-stikket i væggen og tilslut din router med det medsendte kabel. Har dit kabel-tv stik en udgang med gevind, skruer du kablet med gevind direkte på. Har det ikke en udgang med gevind, skal fordeleren monteres på stikdåsen. Herefter kan du skrue kablet på.

2. Tilslut den anden ende af kablet til din router. Forbind evt. enheder som computer og konsol via kabel (ethernet). Sæt til sidst strømkablet til routeren og tænd for den.

WiFi-aktivering

1. Når du har tændt for din router, og globus-ikonet på forsiden af routeren lyser konstant grønt, er der forbindelse til internettet. Oftest tager det ikke mere end 5 minutter før routeren får forbindelse til internettet, men i enkelte tilfælde kan der gå op til 45 minutter, før routeren har fået forbindelse til internettet.  

2. Du kan finde netværksnavn på siden af din router. Brug netværksnavnet ud for ”SSID 5G” på siden af routeren og den tilsvarende netværksnøgle (WPA). Hvis dine enheder ikke understøtter 5GHz-nettet bruges i stedet netværks-navnet ud for ”SSID 2.4G”. 

3. Forbind din computer til det trådløse netværk ved hjælp af netværksnavnet og -nøglen, der står på siden af routeren. Gå derefter ind på mitwifi.dk og aktivér din konto med oplysningerne fra mailen ”Aktivering af dit bredbånd”. Følg instruktionerne på skærmen.

Det er også på mitwifi.dk, at du kan ændre navn og kode på dit netværk, hvis du ønsker. Vælg en god kode – husk den, da du skal bruge den for at tilslutte andre enheder til dit Wi-Fi.

Det er vigtigt, at aktivering sker via din nye Telia Home-forbindelse. Du kan altså ikke gøre det fra et andet netværk (f.eks. via 4G på telefonen eller andre WiFi-forbindelser).

Tilslut flere enheder til dit WiFi

Når du har aktiveret dit Wi-Fi kan du tilslutte flere af dine enheder som tablets, computer, spillekonsol mv. Find dit Wi-Fi-netværk på enheden, tilslut og skriv adgangskoden. På nogle computere skal du aktivere trådløs kommunikation, før du kan koble dig på WiFi. Tjek manualen til din computer og se, hvordan du gør.

Noget, der driller?

Hvis det mod forventning ikke skulle fungere, sidder vi klar til at hjælpe dig. Find kontaktoplysninger og åbningstider her.

Sådan foregår det, når du bestiller bredbånd via tv-stikket

Installation uden tekniker

Installation med tekniker

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid går der, før routeren er tilsluttet internettet?

Oftest tager det ikke mere end 5 minutter før routeren får forbindelse til internettet, men enkelte tilfælde kan det gå op til 45 minutter, før routeren er tilsuttet til internettet.

Nyttige links

Quickguide forside

Dan dig et overblik over vores sider om bredbånd via kabel-tv stikket.

Placering af router

Få det bedste ud af din internetforbindelse. Lær hvordan du bedst placerer din router i hjemmet.

Få hurtigere WiFi

Optimér dit WiFi for at få en hurtigere forbindelse og bedre rækkevidde.