Menu

Mobil
Internet
TV & streaming
Tilbehør
Find butik Hjælp
Kurv

Masser af data i udlandet

Med et mobilabonnement hos Telia kan du tale, surfe og streame løs i udlandet – uden det koster ekstra.

 • Bestil inden kl. 15 og vi sender i dag
 • Fri fragt
 • Betal rentefrit over 36 mdr.
 • 30 dages fri retur
 • 31 butikker
 • Bestil inden kl. 15 og vi sender i dag
 • Fri fragt
 • Betal rentefrit over 36 mdr.
 • 30 dages fri retur
 • 31 butikker

Klar til ferie?

Med et mobilabonnement hos Telia kan du trygt rejse uden at blive overhalet af en ekstra regning fra udlandet. Når du rejser i Norden og EU kan du nemlig tale og sende sms/mms'er frit samt bruge din inkluderede data - uden det koster ekstra. Vælger du mobilabonnementet ONE Netflix har du hele 26 GB data at bruge af, og du kan oven i købet også bruge mobilen i Tyrkiet, Thailand og USA. 

Er du i tvivl om, hvilket abonnement du har, eller hvad dit abonnement indeholder? Find informationen på Mit Telia.

Ekstra tryghed til ferien

For at give tryghed ved databrug i EU har vi lavet en sms-tjeneste, der er gratis for dig at bruge i EU. Du kan sende sms med teksten ”forbrug” til 81 111. Så modtager du en sms om dit EU data forbrug.

Hvor kan jeg roame?

Med de fleste af vores abonnementer kan du roame i disse lande:
Belgien ∙ Bulgarien ∙ Cypern (græsk) ∙ England ∙ Estland ∙ Finland ∙ Frankrig ∙ Færøerne ∙ Grækenland ∙ Holland ∙ Irland ∙ Island ∙ Italien ∙ Kroatien ∙ Letland ∙ Liechtenstein ∙ Litauen ∙ Luxembourg ∙ Malta ∙ Nordirland ∙ Norge ∙ Polen ∙ Portugal ∙ Rumænien ∙ San Marino ∙ Schweiz ∙ Skotland ∙ Slovakiet ∙ Slovenien ∙ Spanien ∙ Sverige ∙ Tjekkiet ∙ Tyskland ∙ Ungarn ∙ Vatikanstaten ∙ Wales ∙ Østrig

Med nogle af vores abonnementer, kan du også roame uden for EU. Disse lande inkluderer:
USA ∙ Thailand ∙ Tyrkiet ∙ Puerto Rico ∙ Sankt Croix ∙ Sankt Jan ∙ Sankt Thomas

Ofte stillede spørgsmål om roaming

Hvad er Roam Like Home?

Roam Like Home betyder, at du kan tale og sende sms/mms uden at betale ekstra, når du rejser i Norden og EU. Mere præcist betyder det, at når du rejser i Norden og EU, kan du ringe og sende sms/mms’er til alle europæiske numre (dog ikke overtakserede og lign. numre), uden det koster ekstra.

Derudover kan du bruge en del af din inkluderede data i EU. Der er dog indført en såkaldt "fair use-begrænsning" af EU, som skal forhindre misbrug og sætte et loft på, hvad der er rimelig brug.

Roam Like Home er vedtaget af EU, og reguleringen trådte i kraft d. 15. juni 2017.

Hvorfor kan jeg ikke bruge alle inkluderede GB i udlandet?

Den nye EU-regulering betyder, at du kan tage din mobilpakke med til andre europæiske lande såsom Spanien, Tyskland og Italien uden at betale ekstra. Teleskaber kan ifølge de nye EU-regler sætte et loft for, hvad der er rimelig brug af data i EU. Det kaldes en "fair use-begrænsning", som bl.a. skal forhindre misbrug.

I de fleste af Telias abonnementer får du mere data, end EU foreskriver. Nogle af vores abonnementer er såkaldte DK abonnementer. Det betyder, at du kun kan bruge dem i Danmark.

Hvor meget data kan jeg bruge i EU med mit abonnement?

Hvor meget data, du kan bruge i EU, afhænger af, hvilket abonnement, du har. Med de fleste af vores abonnementer kan du bruge al din tale, sms/mms og en del af dine inkluderede data, når du rejser på ferie i EU, så længe du har et abonnement, der ikke kun gælder i Danmark. Du kan se en liste over vores abonnementer samt en oversigt over datamængde i EU her.

Vis flere
Er der begræsninger for, hvor meget jeg må bruge mobilen uden for Danmark?

Ja, EU-kommissionen har defineret en 50 %-regel, der hedder Stable Link. Det betyder, at du skal bruge mobilen i Danmark mindst 50 % af tiden.

Telia må, hvis mobilen bruges mere uden for Danmark inden for en rullende 4 måneders periode (123 dage), opkræve en højere takst svarende til den EU-regulerede forbrugstakst.

Hvad sker der, hvis jeg bruger alle mine GB i EU?

Hos Telia er du som standard altid sikret mod ekstra dataforbrug i udlandet, så du ikke skal være bekymret for store regninger.

Du har følgende muligheder, hvis du opbruger din data:

 1. Blokere: Du kan vælge at blokere for data i resten af din regningsperiode.
 2. Betale for forbrug: Du kan fortsætte med at bruge data. Du kan se, hvad det vil koste her.
 3. Datapakker: Du kan købe en data-pakke, der gælder resten af din regningsperiode.
Bruger jeg mere data i udlandet end i Danmark?

Nej. Datamængden er den samme, uanset om du bruger tjenester i udlandet eller Danmark. Sandsynligvis vil du faktisk bruge lidt mindre, da Telias netværk hører til blandt de hurtigste i verden.

Vil jeg stadig have mulighed for at ringe og sms'e, selvom jeg har opbrugt min data?

Ja, tale, sms og mms vil ikke blive påvirket af blokeringen på data.

Jeg har et 4JUNIOR - kan jeg bruge det i EU?

Nej, 4JUNIOR er som standard et abonnement, der ikke kan benyttes i udlandet. Hvis du ønsker at kunne bruge dit abonnement i udlandet, kan du ændre dit abonnement på Mit Telia ved at logge ind med NemID.

Hvad koster det at ringe til et EU-land, hvis jeg befinder mig i et andet EU-land (ikke Danmark)?

Din fri tale i dit abonnement dækker dit opkald, så det koster ikke.

Hvad er roaming?

Du roamer, når du benytter et fremmed netværk til at tale eller surfe, hver gang du er udenfor landets grænser eller er udenfor dit eget mobilselskabs dækning.

Er satelit opkald inkluderet?

Det er ikke inkluderet. Hvis du fx er på en færge mellem to lande, skal du derfor sikre dig, at du ikke er på færgens satellitnetværk.

Jeg har ikke sendt så mange sms'er på samme tidspunkt?

Der kan være flere årsager til, at du bliver opkrævet for flere sms'er, som er sendt på samme tidspunkt. Se hvorfor her.

Tal, skriv og surf løs i Europa

Med Roam Like Home skal du ikke bekymre dig om dit mobilforbrug Europa. Du kan i stedet nyde din ferie samt skrive og snakke lige så tosset, du vil. Derudover kan du bruge en del af din inkluderede data i EU. Roam Like Home gælder de fleste af vores abonnementer med fri tale og sms/mms.

Vi er vant til at bruge vores mange devices i dagligdagen, uden at vi skal bekymre os om forbruget. Det er dog en helt anden sag, når vi skal på ferie, eller vi tager på en weekendtur. Det er blandt andet derfor, at EU har gennemført reguleringen 'Roam Like at Home', der betyder, at du kan tale og sms'e/mms'e gratis. Samtidig kan du bruge en del af dine inkluderede data - uden at det koster ekstra. Så skal du på skiferie, storbyferie eller vandretur, kan du trygt tage dit device med dig. Der er sørget for, at du ikke får nogle ekstraregninger.

Roaming i udlandet - Norden og Baltikum
Med Roam Like Home Norden får du ikke kun roaming i Norden, men også i hele Baltikum. Roam Like Home Norden er inkluderet i de fleste af vores mobilabonnementer med fri tale og fri sms/mms. Det betyder, at du kan bruge dit abonnement nøjagtig, som du gør i Danmark - også at du kan bruge al din data i Norden og Baltikum.

Roam Like Home Norden er perfekt til skiferien, eller hvis du skal et hurtigt smut over Øresundsbroen. Hvor kan du så egentlig helt præcist bruge Roam Like Home i Norden og Baltikum? Det kan du i Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litaue

Er der nogle begrænsninger på, hvor meget jeg må bruge mobilen uden for Danmark?
Ja, EU-kommissionen har defineret en 50 %-regel, der hedder Stable Link. Det betyder, at du skal bruge mobilen i Danmark mindst 50 % af tiden.

Telia må, hvis mobilen bruges mere uden for Danmark inden for en rullende 4 måneders periode (123 dage), opkræve en højere takst svarende til den EU-regulerede forbrugstakst. Du vil blive forbrugsafregnet efter de takster, du finder på denne side.

Dog vil du modtage en advarsel to uger før, der opkræves et evt. tillæg, så du har tid og mulighed til at ændre dit forbrugsmønster.  

Hvorfor kan jeg ikke bruge alt inkluderet data i udlandet?

 • Den nye EU-regulering betyder, at du kan tage din mobilpakke med til andre europæiske lande såsom Spanien, Tyskland og Italien uden at betale ekstra. Der er dog indført en såkaldt "fair use begrænsning", som skal forhindre misbrug og sætte et loft for, hvad der er rimelig brug.
 • Med en datapakke med et givent antal GB i abonnementet, sættes der altså efter EU-reglerne et loft på, hvor meget af det inkluderede data, som kan bruges til EU-roaming.
 • EU har med Fair Usage Policy defineret, at hvis et abonnement indeholder meget data til en billig pris, så må man udregne en særskilt datamængde til brug i EU. Telias abonnementer falder alle i den kategori, og vi har i alle vores abonnementer givet mere data, end EU foreskriver.
 • Fair Usage Policy, som det hedder på EU'sk, gælder kun for data, dvs. at tale, sms, mms ikke har en begrænsning på, hvor meget man må bruge.