Menu

Mobil
Internet
TV & streaming
Tilbehør
Find butik Netværk Hjælp
Kurv

Hastighedstest

Test hastigheden på dit internet.

 

Med Telias hastighedstest kan du se, hvilken hastighed du får ud af din internetforbindelse lige nu.

Test hastigheden, og sammenlign den bagefter med dit nuværende internetabonnement. Er der stor forskel på din internethastighed, og det du betaler for, eller stemmer de meget godt overens? Du får et nemt og hurtigt overblik over den aktuelle hastighed, så du kan vælge den rette hastighed til dine behov.

Test din internethastighed her

Start din hastighedstest ved at klikke på "Start test". Herefter vil du få vist den bredbånd- eller internethastighed, der er tilgængelig i testøjeblikket. Selve testen tager under 1 minut.

 

Når du har taget vores hastighedstest, kan du sammenligne resultatet med de forskellige internethastigheder, du kan få hos Telia. Vi har også mobilt bredbånd i verdensklasse, hvis det passer bedre til dine behov. Vi har med andre ord den internetløsning, der passer til dig – og du kan selvfølgelig altid ændre din løsning, hvis dine behov ændrer sig.

For at sikre et retvisende resultat af vores internettest anbefaler vi, at...

 • Du ikke tager vores hastighedstest trådløst, da det trådløse signal kan påvirkes af omgivelserne.
 • Du tilslutter din computer til routeren med det hvide kabel med gule ender, som du har modtaget sammen med dit bredbåndsudstyr.
 • Du slukker for en eventuel tv-boks, inden du foretager hastighedstesten.
 • Du afkobler alle enheder (computere, tablets, smartphones, spillekonsoller osv.) fra det trådløse netværk.
 • Du lukker ned for alle programmer på din computer – også Telia TV – mens hastighedstesten udføres.

Resultat af hastighedstest - har du brug for hurtigere internet?

Er du tilfreds med resultatet af din hastighedstest, og matcher den dine behov? Uanset dine ønsker og behov har vi en bredbåndforbindelse, der passer til dig. Ønsker du at skifte til Telia, kan du læse mere i vores guide til forskellige internethastigheder eller gå direkte videre til bestilling af bredbånd. Er du allerede bredbåndskunde, men ønsker du at få en højere hastighed, kan du gøre det i Mit Telia.

Hvorfor teste hastigheden på dit internet?

Når du betaler for en bestemt hastighed på dit internet i dag, er det ikke altid, at det i praksis er denne hastighed, du får. Der er derimod tale om den optimale hastighed, du kan opnå. Din internethastighed vil selvfølgelig være højere, jo højere hastigheden på internettet er i dit abonnement. Med en simpel hastighedstest kan du få et godt overblik over, præcis hvad du får ud af din nuværende internetforbindelse. Tester du hastigheden, kan du nemt sammenligne den med, hvad du betaler, og du kan vurdere om du bør opgradere – eller nedgradere – hastigheden på dit internet.

Sådan virker vores hastighedstest

Hastighedstesten måler flere ting, når den tester hastigheden på dit internet. Helt grundlæggende består din internetforbindelse af download- og uploadhastighed. Du bruger din downloadhastighed, når du henter ting fra nettet. Det kan eksempelvis være, når du streamer HBO. Uploadhastigheden er, når du sender data til internettet. Eksempelvis når du uploader billeder til de sociale medier.

Den optimale internethastighed for dig afhænger af, hvor hurtigt du ønsker at kunne uploade og downloade, samt hvor mange enheder du bruger på nettet. Er det kun én computer eller mobiltelefon, vil du have behov for en lavere internethastighed, end hvis du er på internettet med tv og mange devices. Med vores nemme test kan du hurtigt få svar på, hvad den rette løsning er for dig.

Vores hastighedstest viser følgende

 • Download – Maksimal hastighed, der kan hentes med fra en server
 • Upload – Maksimal hastighed, der kan sendes med til en server.
 • Ping – Den tid det tager at sende og modtage et signal til en server.
 • Jitter – Udfald på forbindelsen til serveren.

Kan jeg også teste min internethastighed på mobilen?

Du kan bruge vores hastighedstest både til dit mobile bredbånd og din mobile enhed som smartphone eller tablet. Der er meget, der kan påvirke din mobile forbindelse, så du skal tage resultatet med forbehold. Afstand til sendemaster, tykkelse af vægge, hvor meget du bruger din enhed i øjeblikket og meget andet.

Det er altså ikke ensbetydende med, at der er noget galt med hastigheden på dit internet, fordi du får et dårligt resultat. Omgivelserne og konteksten - altså dit forbrug - påvirker nemlig, hvor hurtigt dit internet er lige nu. 

Test derfor dit internet fra forskellige steder, så du får et mere retvisende billede.

Hvor høj internethastighed har jeg brug for?

Har du fået et mindre tilfredsstillende resultat i vores hastighedstest? I så fald kan det være fristende at overveje, om du skal opgradere din internethastighed. Men om du skal det afhænger i høj grad af dit forbrug. Altså hvad du bruger dit internet til. Hvis du har et minimalt internetforbrug, skal du ikke op og have den helt store pakke. Omvendt, hvis du har en stor familie, der streamer og gamer i store perioder, så vil det sandsynligvis være en god idé.

En hastighedstest er et øjebliksbillede. Sørg for, at du fjerner eventuelle forhindringer, inden du bruger vores hastighedstest igen. Sæt dig i nærheden af din router. Luk dine apps, programmer, streaming og lignende. Giv dit internet optimale arbejdsbetingelser. På den måde kan du få et retvisende billede af, hvor hurtig hastigheden på internettet er. 

Op til 100 MBit/s internethastighed

Med mellem 50 og 100 Mbit/s har I internet nok til de fleste opgaver. I kan surfe på nettet og klare de daglige gøremål. I kan sagtens streame film og serier og spille spil online. Dog skal I begrænse jer til tre enheder ad gangen, hvis I vil have en flydende oplevelse på 50 Mbit/s. Med 100 Mbit/s vil I kunne være på fire enheder ad gangen for fuld udblæsning. 

Op til 500 MBit/s internethastighed

Med denne hastighed har I masser af internet. Her kan I være op til otte enheder ad gangen, der streamer, lytter til musik, gamer og foretager videopkald. Desuden kan I modtage store filer på kort tid, og jeres internet vil generelt være uden forsinkelser. Det er en internethastighed, der er mere end rigeligt til langt de fleste familier. 

Hvis I arbejder hjemmefra, vil 500 Mbit/s sikre jer, at I kan arbejde effektivt og aldrig skulle vente længe på, at jeres internet kan følge med.

Op til 1000 MBit/s internethastighed

Med 1000 Mbit/s kan I det hele. I vil få topkarakter i vores hastighedstest, og der er ingen online-opgaver, I ikke vil kunne løse. Ud fra hvad der er teknologisk muligt, er 1000 Mbit/s den ultimative hastighed, I kan få i jeres hjem.

I kan være på nettet på mere end ti enheder ad gangen, hvor I streamer, gamer, lytter, snakker og downloader samtidig. Der er internet nok til det hele og på samme tid. 

I skal vælge denne hastighed, hvis I har et meget stort internetforbrug.

Dog afhænger jeres valg af internet også af, hvad der er muligt, der hvor I bor. I kan tjekke her, hvor høj internethastighed I kan få på jeres bopæl.

Køb bredbånd

Find den bredbåndsløsning, der passer til dine behov, og køb hurtigt bredbånd hos Telia.

Mit Telia

Administrer dine abonnementer og services på Mit Telia.

Find hjælp

Har du behov for hjælp eller vejledning til Telia bredbånd? Få svar på alle dine spørgsmål på vores hjælpesider.

Bliv ringet op

Er du interesseret i internet til hjemmet?

Hos Telia tilbyder vi ultrahurtigt internet til hjemmet. Lige nu får du 6 mdr. HBO Max og fri adgang til Podimo podcasts i hele 2024.

Skriv dit nummer, så ringer vi dig op hurtigst muligt. 1. Kundeservice
 2. Hastighedstest