Hastighedstest

Test hastigheden på dit internet.

 

Med Telias hastighedstest kan du se, hvilken hastighed du får ud af din internetforbindelse lige nu.

Test hastigheden, og sammenlign den bagefter med dit nuværende internetabonnement. Er der stor forskel på din internethastighed, og det du betaler for, eller stemmer de meget godt overens? Du får et nemt og hurtigt overblik over den aktuelle hastighed, så du kan vælge den rette hastighed til dine behov.

Test din internethastighed her

Start din hastighedstest ved at klikke på "Start test". Herefter vil du få vist den bredbånd- eller internethastighed, der er tilgængelig i testøjeblikket. Selve testen tager under 1 minut.

 

Når du har taget vores hastighedstest, kan du sammenligne resultatet med de forskellige internethastigheder, du kan få hos Telia. Vi har også mobilt bredbånd i verdensklasse, hvis det passer bedre til dine behov. Vi har med andre ord den internetløsning, der passer til dig – og du kan selvfølgelig altid ændre din løsning, hvis dine behov ændrer sig.

For at sikre et retvisende resultat af vores internettest anbefaler vi, at...

 • Du ikke tager vores hastighedstest trådløst, da det trådløse signal kan påvirkes af omgivelserne.
 • Du tilslutter din computer til routeren med det hvide kabel med gule ender, som du har modtaget sammen med dit bredbåndsudstyr.
 • Du slukker for en eventuel tv-boks, inden du foretager hastighedstesten.
 • Du afkobler alle enheder (computere, tablets, smartphones, spillekonsoller osv.) fra det trådløse netværk.
 • Du lukker ned for alle programmer på din computer – også Telia TV – mens hastighedstesten udføres.

Resultat af hastighedstest - har du brug for hurtigere internet?

Er du tilfreds med resultatet af din hastighedstest, og matcher den dine behov? Uanset dine ønsker og behov har vi en bredbåndforbindelse, der passer til dig. Ønsker du at skifte til Telia, kan du læse mere i vores guide til forskellige internethastigheder eller gå direkte videre til bestilling af bredbånd. Er du allerede bredbåndskunde, men ønsker du at få en højere hastighed, kan du gøre det i Mit Telia.

Hvorfor teste hastigheden på dit internet?

Når du betaler for en bestemt hastighed på dit internet i dag, er det ikke altid, at det i praksis er denne hastighed, du får. Der er derimod tale om den optimale hastighed, du kan opnå. Din internethastighed vil selvfølgelig være højere, jo højere hastigheden på internettet er i dit abonnement. Med en simpel hastighedstest kan du få et godt overblik over, præcis hvad du får ud af din nuværende internetforbindelse. Tester du hastigheden, kan du nemt sammenligne den med, hvad du betaler, og du kan vurdere om du bør opgradere – eller nedgradere – hastigheden på dit internet.

Sådan virker vores hastighedstest

Hastighedstesten måler flere ting, når den tester hastigheden på dit internet. Helt grundlæggende består din internetforbindelse af download- og uploadhastighed. Du bruger din downloadhastighed, når du henter ting fra nettet. Det kan eksempelvis være, når du streamer HBO. Uploadhastigheden er, når du sender data til internettet. Eksempelvis når du uploader billeder til de sociale medier.

Den optimale internethastighed for dig afhænger af, hvor hurtigt du ønsker at kunne uploade og downloade, samt hvor mange enheder du bruger på nettet. Er det kun én computer eller mobiltelefon, vil du have behov for en lavere internethastighed, end hvis du er på internettet med tv og mange devices. Med vores nemme test kan du hurtigt få svar på, hvad den rette løsning er for dig.

Vores hastighedstest viser følgende

 • Download – Maksimal hastighed, der kan hentes med fra en server
 • Upload – Maksimal hastighed, der kan sendes med til en server.
 • Ping – Den tid det tager at sende og modtage et signal til en server.
 • Jitter – Udfald på forbindelsen til serveren.

Køb bredbånd

Find den bredbåndsløsning, der passer til dine behov, og køb hurtigt bredbånd hos Telia.

Mit Telia

Administrer dine abonnementer og services på Mit Telia.

Find hjælp

Har du behov for hjælp eller vejledning til Telia bredbånd? Få svar på alle dine spørgsmål på vores hjælpesider.

 1. Kundeservice
 2. Hastighedstest