Menu

Mobil
Internet
TV & streaming
Tilbehør
Find butik Hjælp
Kurv

Vi skruer ned

– og sparer på ressourcerne

Vidste du, at Telias mobilnetværk er så intelligent, at det selv kan skrue op og ned for kapaciteten efter behov? Det er både smart for vores kunder – og godt for vores elregning og CO2-udledning.

Trafikken på mobilnetværket svinger meget i løbet af et døgn. Der er myldretid, og der er perioder, hvor færdslen er noget mere rolig.

I dagtimerne bruger mange af os både mobiler og computere flittigt. Vi surfer. Vi sender og downloader tunge filer. Vi streamer musik, serier, lydbøger og podcasts, så vi har underholdning til og fra arbejde og skole.

Efter fyraften kommer hjemmeskærme og -netværk på overarbejde, når der games og streames i timevis på mange devices på samme tid. Og som dagen går på hæld, aftager trængslen på nettet – indtil næste morgen, hvor myldretiden starter igen.

For at spare på ressourcerne skruer vi ned for kapaciteten, når trafikken er lavest.

Telias kapacitet følger trafikken

Telias netværk er bygget så smart, at vi kan skrue op og ned for kapaciteten efter behov. Billedligt beskrevet åbner vi ganske enkelt nogle ekstra spor på ’netværksvejen’ ved at tænde et ekstra kapacitetslag i myldretiden, så vores kunder stadig får samme gode forbindelse og kan sende/modtage samme mængder data – selvom mange er på samtidigt.

Lige så vigtigt er det, at vi skruer ned for kapaciteten i perioder med minimal trafik ved at slukke for et kapacitetslag. 

Slukningen sparer strøm og gør både vores elregning og CO2-udledning mindre.

Vi agerer lokalt – og helt automatisk

Myldretiden er naturligvis forskellig fra område til område. Heldigvis kan vi agere så lokalt, at vi kan skrue op for kapaciteten i erhvervsområderne om morgenen – og ned, når folk får fri, hvor vi til gengæld skruer op i boligområderne, så familierne kan surfe, game og streame uden forsinkelser og frustrationer. Sådan bruger vi hele tiden vores ressourcer målrettet og mest optimalt.

Vi spilder hverken strøm, CO2 eller penge på at have ekstra kapacitetslag åbne ’bare for en sikkerheds skyld’. Vores system har nemlig en intelligent vække-funktion, der sørger for at tænde for de sovende kapacitetslag, hvis noget pludselig ændrer sig, og flere end ventet vil arbejde eller streame uden for myldretid. Det er da ret smart.

Godt at vide

Kritisk infrastruktur upåvirket

Som teleudbyder har vi et beredskab, der understøtter, at samfundets funktioner i videst muligt omfang kan videreføres i tilfælde af, at telenettet påvirkes af ulykker eller cyberangreb.

Når vi for at spare på strømmen slukker for nogle af vores kapacitetslag, påvirker det hverken det omtalte beredskab eller danskernes sikkerhed.

5G reducerer strømforbruget

5G-netværket bruger mindre strøm end tidligere teknologier (3G og 4G), da 5G-teknologien er mere effektivt til at transportere data.

5G er derfor en mere bæredygtig løsning og energibesparende teknologi i forhold til at imødekomme danskernes støt stigende forbrug af data.

Vi slukker lyset om natten

Der er mange gode grunde til at spare på strømmen - nu mere end nogensinde. Derfor slukker vi lyset i vores butikker, når vi går hjem.
Når vi slår dørene op til en ny dag, byder vi jer velkommen indenfor med god energi.
Nøjagtig som vi plejer.

Få gode råd til, hvordan du selv kan spare

Fordele for dig og miljøet

  • Vi bruger mindre energi, når vi skruer ned for kapaciteten - og er dermed med til at mindske vores klimaaftryk
  • Vi frigør energiressourcer som kan gøre nytte andre og mere vitale steder i samfundet
  • Vi holder vores omkostninger nede, hvilket har betydning for priserne for dig som kunde i Telia

Vidste du?

Telia arbejder for grønnere energi ved at tage konkret ansvar for vores klima og for de kommende generationer.

75 %

Vi har sammen med Telenor indgået en elkøbsaftale (PPA) med Better Energy. Den betyder, at der bliver opført en ny solcellepark i Danmark, som sættes i drift inden udgangen af 2024, og som vil levere grøn strøm, der dækker 75 % af strømforbruget til vores mobilnetværk.

0 %

Vores klimamål for 2030 er 0 % CO2-udledning. Vi har et ansvar for at minimere vores klimaaftryk, og samtidig de løsninger, der kan bidrage aktivt til Danmarks grønne omstilling. Derfor tør vi godt at sige, at vi er en del af løsningen og ikke bare en mindre del af problemet.

11 %

Med Telia Recycle får din gamle mobil nyt liv.
På verdensplan bliver k
un 11 % af alle smartphones genbrugt. Således fejlhåndteres hele 58.000 ton smartphones – hvert eneste år! Omregnet til CO2-udledning svarer det til 176 flyveture rundt om jorden.

Sustainability

Vores indsats for klimaet

Vores indsats for klimaet

I Telia har vi forpligtet os til tre grønne målsætninger, der bidrager til at løse den globale klimaudfordring.