Menu

Mobil
Internet
TV & streaming
Tilbehør
Find butik Hjælp
Kurv

Kom godt i gang - bredbånd via dit telefonstik

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med installation af dit bredbånd via dit telefonstik. 

Sådan installerer du bredbånd via telefonstikket


Før du går i gang

Find mailen “Dit nye bredbånd er klar”. Her står datoen for, hvornår dit bredbånd kan aktiveres.

Placér din router

Find dit telefonstik. Din internetforbindelse bør tilsluttes via hovedstikket, fordi signalet er bedst her. Hovedstikket er det første telefonstik inde på adressen. Hvis du har flere telefonstik, og du ikke ved, hvilket der er hovedstik, så anbefaler vi, at du prøver alle stik, indtil du finder det stik, der virker. Følg guiden nedenfor ”Få liv i routeren” step 1-3. 

Når du tilsluttet routeren hovedstikket vil broadband-dioden lyse fast grøn. Forbindelsen er nu klar til brug. Det kan dog tage op til 3 minutter, før routeren er startet. Fortsætter broadband-dioden med at blinke efter 5 minutter, er der ingen forbindelse i det valgte stik. Prøv et andet stik. 

For at få den bedste WiFi dækning i dit hjem, er det vigtigt, at du placerer din router optimalt. Undgå at stille din router inde i et skab. Placér den gerne 1 meter over jorden (på en reol eller lign.) og helst centralt i hjemmet.

Placér routeren væk fra andet trådløst udstyr, eksempelvis mikrobølgeovne, babyalarmer, trådløse telefoner eller lignende.

Få liv i routeren

  1. Sæt det lange grå kabel i dit hovedstik. Er dit hovedstik et tre-polet stik, skal du sætte det trebenede telefonstik på, inden du tilslutter telefon kablet. Har du multistik, sættes telefonkablet direkte heri.
  2. Den anden ende af telefonkablet sættes i den grå DSL-port i routeren.
  3. Forbind evt. også enheder som computer eller konsol via kabel (ethernet) til routeren, og sæt til sidst strømkablet til routeren.

WiFi-aktivering

  1. Åbn oversigten over trådløse netværk på den enhed, du vil have på WiFi, fx din computer, iPhone eller spillekonsol.
  2. Brug netværksnavnet og den trådløse adgangskode, der står på bagsiden af routeren for at tilslutte dine enheder til WiFi.

Tilslut flere enheder til dit WiFi

Når du har aktiveret dit WiFi, kan du tilslutte flere af dine enheder som tablets, computer, spillekonsol mv. Find dit WiFi-netværk på enheden, tilslut og skriv adgangskoden. På nogle computere skal du aktivere trådløs kommunikation, før du kan koble dig på WiFi. Tjek manualen til din computer og se, hvordan du gør.

Noget, der driller?

Hvis det mod forventning ikke skulle fungere, sidder vi klar til at hjælpe dig. Find kontaktoplysninger og åbningstider her.

Sådan foregår det, når du bestiller bredbånd via telefonstikket

Installation uden tekniker

Installation med tekniker

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid går der, før routeren er tilsluttet internettet?

Oftest tager det ikke mere end 5 minutter før routeren får forbindelse til internettet, men enkelte tilfælde kan det gå op til 45 minutter, før routeren er tilsluttet til internettet.

Nyttige links

Quickguide forside

Dan dig et overblik over vores sider om bredbånd via kabel-tv stikket.

Placering af router

Få det bedste ud af din internetforbindelse. Lær hvordan du bedst placerer din router i hjemmet.

Få hurtigere WiFi

Optimér dit WiFi for at få en hurtigere forbindelse og bedre rækkevidde.

  1. Kundeservice
  2. Kom godt igang med dit bredbånd og WiFi
  3. Installation af bredbånd via telefonstikket